Tokyo Ghoul:re 2nd Season (4. Sezon - Anime)


Anime serisinin final bölümünün çevirisi 25 Aralık 2018'de gelse de ödevler, sınavlar filan derken ancak yazabildim. Aslında anime bazı yerlerde 2. Sezon olarak geçiyor, bazı yerlerde 3. Sezon 2. Kısım olarak geçiyor Türkiye'de ise bir kısım izleyici 4. Sezon olarak kabul ediyor. Ben ise re:2 sezon olarak değerlendirmek istiyorum. Siz nasıl kabul ederseniz kendinize göre o şekilde okuyun.

Bana göre ilk sezonu çok iyi bir animeydi. Beni izleyici yapmasının sebebi de 1. sezonun çok iyi olmasıydı. Kabul edilene göre 2. ve 3. sezonunda ise anime tam anlamıyla saçmalamış gibi hissettim. Hele 2. sezonunun çizimi ve o aksiyon sahnelerinin yavaş olması beni benden almıştı. Neyse ki 3. sezonunda yani re sezonunda animenin tekrar toparlandığını ve güzelleştiğini gördük. Fakat yine de tatmin etmeyen çok fazla işleyişi vardı ve beni yine 1. sezon kadar etkilememişti, son olarak 4. sezonuna ya da re:2. sezonuna geldik. 

Bu sezonun ilk bölümlerinden güzel ve aksiyon dolu bir anime olacağını bana hissettirmişti. İşlendikçe bir iki bölümü beni tatmin etmese de genel olarak hızlı ve önceki sezonlara göre daha iyi olduğunu düşünmeye başladım. Fakat mangasını okuyanlar çok fazla detayın anime de atlandığını ve bu yüzden memnuniyetsiz olduklarını belirtmişler. Bunun üzerine de çok başarısız sezon olduğunu yazmışlar. Hatta re sezonu olarak komple başarısız bulanlarda vardı. Ben mangasını okumadığım için bana diğer sezonlarla bağlantısını kurduğumda başarılı bir sezon olmuş gibi geldi. Ben beğendim spoiler vermeyeyim ama istediğim bir işleyişi oldu. Finali biraz sönük olsa da beni tatmin etti. Özellikle final bölümün son kısmını çok sevdim. Bence izlemeye değer bir sezondu. Genel olarak baktığımda ilk bölümünden son bölümüne keyif alarak izlediğim bir anime serisi oldu. Mangasını okumadım ama yorumlara göre mangası gibi final yapmış anime de bu bile önerebilmem için yeterli bir bilgidir diye düşünüyorum. Başlamak isteyen varsa şiddetle öneririm, sevebileceğinizi düşünüyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
1. sezon hakkında ki düşüncelerim için Tokyo Ghoul (anime) 1. Sezon
2. sezon hakkında ki düşüncelerim için Tokyo Ghoul (anime) 2. Sezon
3.sezon hakkında ki düşüncelerim için Tokyo Ghoul (anime) 3. Sezon
Tokyo Ghoul:re 2nd Season
 (Tokyo Kushu:re, Toukyou Kuushu:re, 京喰種トーキョーグール:re 第2期)

Tür: Aksiyon, Drama, Korku, Gizem, Psikolojik, Seinen, Doğaüstü
Yönetmen: Odahiro Watanabe
Senarist: Chuji Mikasan
Stüdyo: Pierrot
Kanal: Tokyo MX, Sun TV, TVA, TVQ, BS11
Gösterim: 9 Ekim 2018 - 25 Aralık 2018
Müzik: Yutaka Yamada
Lisans: Madman Entertainment, Funimation, Anime Limited
Bölüm sayısı: 12
Konu: CCG'nin Anteiku baskınından bu yana iki yıl geçmiştir. Tokyo'daki atmosfer, CCG'nin artan nüfusundan ötürü büyük ölçüde değişse de, Ghoul’lar, hala bir tehlike unsuru olarak algılanmaktadır, özellikle GCG’nin kendi varlıklarına kastı olduğunu düşünen Aogiri Tree örgütü. Quinx Squad olarak bilinen özel bir ekip CCG’ya Tokyo'nun istenmeyen sakinlerini yok etmek konusunda destek çıkar. Ghoul’ların özel yeteneklerinden faydalanmak için ameliyat geçirmiş bu insanlar tehlikeli yaratıkları yok etmek için operasyonlara katılırlar. Bu grubun lideri Haise Sasaki, ünlü özel sınıf araştırmacısı Kishou Arima tarafından eğitilmiş yarı-ghoul, yarı insan. Ancak, bu genç adamın ilk ilgi çeken detayı gözleri olsa da, eskiden olduğu kişiyi yavaş yavaş anımsaması da karmaşık olayları beraberinde getirir. (Konu kaynak: turkanimetv)
Seslendirmenler:
Hanae Natsuki
Sakura Ayane
Ishikawa Kaito
Fujiwara Natsumi
Uchida Yuuma
Kugimiya Rie
Amamiya Sora
Miyano Mamoru
Sakurai Takahiro



Yorum Gönder

0 Yorumlar