2017- 2018 Sezonu Türk Dizilerinde Oyunculuğu Hoşuma Giden 5 Kadın Oyuncu

Erkekleri yazmışken kadınları yazmazsam olmazdı. (Hoşuma giden 5 Erkek oyuncu) Aslında bu dönem çok çok iyi oyunculuk sergiliyor çok dikkatimi çekti dediğim bir oyuncu olmadı. Fakat izleyici tarafından dikkat çekip yıldızı parlayan çok oyuncu oldu. Bana göre erkek oyunculara göre kadın oyuncular sezon içi çok öne çıkamadı. Sanırım erkek odaklı diziler olduğundan kaynaklı bu durum. Yine de yetenek konusunda sezon içi pırıl pırıl oyuncular kazanıldığını düşünüyorum. Benim gözümde öne çıkmış 5 kadın oyuncu şu şekilde; 

1.Tülin Yazkan

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
İlk sıramda Tülin Yazkan, nam-ı diğer küçük Merve Aksak. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde hem Aslıhan Gürbüz'e benzediği için hemde iyi bir performans sergilediği için diğer kızlara göre daha ön plana çıktı. Tülin'i başka dizilerden tanıyorum ama bu karakteri ile tamamen herkesin onu keşfetmesini sağladı. Bir önce ki projesi Kırlangıç Masalı'nda engelli bir kızı oynamıştı oradan zaten ilerde parlayacağı belliydi. 

2.Ece Yaşar

İlk önce güzelliğiyle dikkat çeken ama yeteneğini de göz ardı ettirmeyen oyuncu, Ece Yaşar. Listeme Ece'yi seçme sebebim her yönüyle dikkat çekici olmasıydı. Oynadığı karakteri oynamıyor, yaşıyor gibi geliyor. Bu yüzden listeme almaktan çekinmedim. 

3.Aslıhan Kapanşahin

Aslıhan Kapanşahin küçük yaşta olduğu halde büyük bir oyunculuğa sahip ve yetenekli bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğunu düşündüğüm Aslıhan Kapanşahin'in performansı beni her halde çok etkiliyor. Özellikle anne ve babasının boşanması sırasında ki performansı ve mimiklerini çok doğru kullanmasından dolayı listemde olması gerektiğini düşündüm. Zaten bu dizi ile de sadece ben değil çoğu insanın kendisini keşfetmesini sağladı. 

 4.Eslem Akar

Listemde ki oyuncular içerisinde sezonun en çok konuşulanı Eslem Akar oldu. Avlu dizisi hayatımıza aniden girdi ama her oyuncusu ayrı ayrı konuşulmaya başlandı. Ama içlerinde biri vardı ki o da genç yetenek Eslem Akar. Yıldızının aniden parlaması sadece dizinin ismi ile değil performansı da etkili oldu. Anne - kız ilişkisini ve konusunu çok iyi işleyip çok iyi oynadılar Demet Evgar ile. Haliyle bu uyum da izleyicinin gözünden kaçmadı. Performansının yanı sıra daha yolun çok başında olduğu halde Eslem ses tonunu ve vurgularını da çok iyi kullandı. Bu da doğal bir oyunculuk sergilemesine ve oynadığı duyguların izleyiciye iyi geçmesine sebep oldu. Eğer değeri bilinirse ve kendini geliştirmeye devam ederse oyuncu, bana göre çok iyi yerlere gelecek ve ülkenin değerlerinden biri olacak.

5.Ecem Erkek


Ve Ecem Erkek... Kaliteli ve yeni bir oyuncu doğuyor desek yalan olmaz. Tiyatro kökenli olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama ilk projesinin ilk bölümünden itibaren son bölümüne kadar çok iyiydi. Geleceğin komedi oyuncusu gözüyle baktığım bir oyuncu Ecem. Umarım daha fazla projede görürüz. 

Bonus: 
Çağla Özavcı

Bonus olarak bir oyuncu daha eklemek istiyorum. Her ne kadar ilk projesi olmasa da bu sezon adından söz ettiren genç oyunculardan biri oldu Çağla Özavcı. Sen Anlat Karadeniz dizisi ile kendisini keşfetmemizi sağlayan Çağla garip bir şekilde 40 yıldır oyuncuymuş hissi verdi bana. Oynadığı karakterden aşırı derece de negatif almama sebep olması da yetenek kısmında çok başarılı olduğuna inanmamı sağladı. Yalnız bebek yüzlü bir kız olduğu için sonraki karakterlerini iyi seçmesi gerekli. Bebek yüzlü olduğu için kötü karakteri ciddiye alamıyorum ve benim gibi düşünen bir kesim insan olduğunu düşünüyorum.



 Bu sezon hoşuma giden  kadın oyuncular bu şekildeydi. Peki siz bir liste  oluştursanız  yeni yıldızı parlamış oyunculardan kimi seçerdiniz? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar