Torku Yeşil Yeni Nesil Şerbet

''TORKU BİR ÇİFTÇİ KOOPERATİFİ MARKASIDIR.''


Geçen gün Torku'nun DOĞRUDAN adlı Torku marketine gittim. Bu markette A'dan Z'ye sadece Torku ürünleri var. İçine girince aklınız hayaliniz duracak gibi oluyor. Ürünlerin albenisi o kadar yüksek ki ne tarafa saldıracağını bilemiyorsun. Ben ne zaman gitsem 100 lira ve üzeri alışveriş yapmadan asla çıkmıyorum. Taze domatesten ekmeğe, kahvaltılık ürünlerden abur cuburlara kadar hepsinden alırım. Bir taze domates bir kavun geliyor yok böyle bir şey. O köylerde yediğimiz mis gibi kokuyu alıyorsunuz tadından yenmiyor. Hele bir zeytin yağlı ekmeği var of diyorum. 1 hafta kalsın bayatlamıyor öyle bir ekmek içi dolu dolu, puf puf.

Sırf bu yüzden dolmuşa biniyorum gidip alışveriş yapıyorum ve eve o yükle tekrar dolmuşa binip geliyorum. Açıkçası ürün iyi olunca gitmeme değiyor da. Bu sefer aslında markete gitmek için gitmedim. Benim kayıt zamanım geldi okulum için gitmem gerekti. Fakat harç filan derken bu ay çok sıkıntı yaşıyorum. Gitmişken de evde üç çeşit yağ kullanıyor bizim. Ayçiçek, natürel zeytin sıvı yağları ve tereyağı. Evde de tereyağı bitmişti hem seviyoruz hemde başka marketlere göre kendi marketinde daha uyguna geliyor diye alayım dedim.

Orada baktım süzme peynir, dur alayım dedim. Sonra dur zeytin de biberli ve siyah zeytin alayım dedim aldım. Ekmek zaten görür görmez poşete koydum iki tane neyse abur-cubur almayacağım diye evde kendi kendime söz verdiğim için tutmaya çalıştım. O sırada bu yeşil şerbete gözüm ilişti. 1 Litre 2,50 lira gibi bir fiyattı sanırım o sırada sepete attım.


Ürünü içmeden önce içindekiler bölümüne göz atmayı ihmal etmedim. İlk dikkatimi çeken klorofil oldu. İsmi garip ve zararlı bir madde gibi gelse de araştırdığımda dertlere deva bir şey olduğunu fark ettim. Bir nevi bu madde vücutta detoks görevi görüyormuş.

Klorofil, çeşitli dalga boylarındaki ışıkları emerek bitkide fotosentez olayının meydana gelmesine sebep olan, yeşil renkli bir biyolojik pigmentmiş.

Bunun yanında sitrik asit, trisodyum sitrat, askorbit asit terimlerini de araştırmayı ihmal etmedim. 

Askorbit asit, C Vitamini, 

Trisodyum sitrat, gıda endüstrisinde aroma, stabile edici ajan ve asitliği düzenleyici bileşen,

Sitrik asit ise, halk arasında limon tuzu olarak da bilinen, karboksilik asitlerden, renksiz, kristal yapılı organik bir bileşik anlamına geliyormuş.

İçeriğine baktığımda bana endişe verici bir gıda gibi gelmedi ve güvenle bardağa koyup içmeye başladım.

İlk olarak;

Ürün, soğuk içiliyor, alkolsüz içecekler tebliğine uygun, glikoz şurubu ve koruyucu içermiyor. Bunu ambalajda belirtmeyi ihmal etmemişler.

Tadım görüşlerim; 

Şerbetin tadını çok beğendim. Şekeri çok yerindeydi bayıcı bir tadı yoktu aksine meyvelerin ekşiliğini daha çok fark ettim. Kabuk tarçın baskındı ve şerbet içtiğim belli oluyordu. Ekşi ve tarçın tadının meç edilmesiyle aromatik bir tat ortaya çıkmıştı, tadından hoşlandım. Bu yüzden benim damak tadıma tam uydu. Ürün benden tam not aldı.  Denk gelirseniz muhakkak deneyin.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Çok ilginç ilk defa görüyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne ürünleri var da maalesef biz marketlerde bulamıyoruz. :(

      Sil
  2. Farklı içeçkeler denemeyi severim . Torkunun ürünlerini gördüm ama emin olup deneyemedim . Şimdi deneyebilirim . 😂 Teşekkürler, sevgiler . 😊

    YanıtlaSil
  3. Deneyeceğim mutlaka şimdiden sabırsızlandım teşekkürler!

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)