Vatanım Sensin (Dizi)

Halit Ergenç'in büyülü sesiyle başlayan bu diziye bayıldım. Özellikle aşk diye nitelendirdiğimiz kısımlar çok güzel olmuştu. Eş olduklarından mı bilmiyorum ama aşkta çıtayı yükseltmişlerdi. O kadar sıcak ve samimi sahnelerdi ki o sevgiyi kalbimde hissedebildim. Diğer bir yönden Halit'in nasıl güzel bir aile babası olduğunu dizi aracılığıyla görmüş olduk. Her ne kadar Bergüzar'ın oyunculuğunu beğenmesem de bence bu diziye başka bir kadın oyuncu düşünülemezdi. Özellikle  bir kısım vardı ki bölümün sonlarına doğru Azize karakteriyle Bergüzar beni benden aldı. Dizinin dekor ve mekan kısımlarına bayıldım. Dizi de usta oyuncu Celile Toyon'u görmek çok güzeldi. Her dizi de olduğu gibi bu dizide de Onur Saylak'tan nefret ettim. Neden hep böyle kenafir gözlü rollerde oynar anlamıyorum. Fakat bir gerçek var ki bu roller ona çok yakışıyor. İlk defa bir dizide oyuncuların oyunculuklarından bahsedemeyeceğim için tıkanıp kaldım. Hepsi o kadar değerli ki bari genç oyuncuların oyunculuklarından bahsedeyim diye düşünüyorum. Dizi de Azize'nin kızları rolünde ki kızların oyunculuklarını sevmiyorum. Pınar Deniz daha evvel iki yapımda oynamıştı o dizilerde de soğuk gelmişti hala soğuk geliyor. Miray Daner ise bir çok yapımda oynadı ama en son galiba Medcezir dizisinde oynamıştı. Son dizisine göre pek sevdiğim söylenemez ama bu dizi de tabularımı yıkacak gibi geldi. Ve nam-ı diğer Ali Kemal yani Kubilay Aka. Sanırım Vatanım Sensin dizisi ilk dizisiymiş ama sanki deneyimli bir oyuncuymuş gibi geldi. Rolünü çok doğal oynuyordu ve bir de çok yakışıklı geldi. Kim keşfetmişse çocuğu gözlerine sağlık. Bana göre dizi ilk bölümünde film tadında ilerledi. Dizi ilk dakikalarında biraz yavaş ilerlese de sonradan akıcı bir hale geldi. Dizi de her şey çok güzeldi. Vaktiniz varsa şiddetle bu diziyi izleyin derim. 

Dipnot: Dizi de  Hasan Tahsin sahnesi tüylerimi diken diken etti. Dizi vesile oldu ama Hasan Tahsin ruhun şad olsun. 

Dizi reytinglerde yayın zamanı 2., tekrarı ise 31. sırada tamamlandı.

Vatanım Sensin (Wounded Love)

Tür: Dönem, Savaş, Dram, Romantik,Aile
Senaryo: Necati Şahin, Nuran Evren Şit
Yapım: O3 Medya
Yönetici Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapımcı: Nermin Eroğlu
Yaratıcı Yapımcı ve yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan
Müzik: Serdar Ateşer
Kanal: Kanal D
Günü: Perşembe
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 27 Ekim 2016
Konu:Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini... Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet'in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu...

Oyuncular: 
Halit Ergenç 
Bergüzar Korel 
Onur Saylak 
Senan Kara 
Baki Davrak 
Şebnem Hassanisoughi 
Celile Toyon 
Boran Kuzum 
Pınar Deniz 
Miray Daner 
Kubilay Aka
Hakan Salınmış 
Aslı Omağ ,
Mert Denizmen
Yasemin Szawlowski 
Emre Şen 
Ercan Yazgan 

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. İzleyip de 40 yılda bir, çok beğendim dediğim bir diziydi.Hiç beklentim yoktu.Bergüzar Korel'i çok soğuk bulur sevmezdim.Ama dediğin gibi başka bir kadınla karşılaştım.Diğerleri gibidir düşündüğüm için tesadüfen izledim.Oyunculuk da, senaryo da hepsi çok güzeldi.Siz de çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde Bergüzar'dan hiç beklentim yoktu ama oyunculuğunda değişimler olduğunu fark ettim. Eşi kadar efsanevi bir oyunculuğu yok ama göze batmıyordu. Senaryo çok güçlü ama nasıl ilerleyecek bilmiyorum. Mesela Ali Kemal ilk bölümde diziden çıkacak mı ya da Cevdet neden Yunan askeri oldu merak ediyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Bence süperdi Bergüzar Korel i çok severim

    YanıtlaSil
  3. Yıldız dışında bütün oyunculuklar güzeldi :) Yalnız Yıldızın hem karakteri hem oyuncunun kendisi çok soğuk geldi ısınamadım ama Hilal'e ve Hasan Tahsin sahnesi çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ısınamadım. Hasan Tahsin sahnesi cidden iyiydi sadece biraz daha fazla yer verebilirlerdi diye düşünüyorum. :)

      Sil
  4. Merhaba efendim,

    Güzel bir dizi olmuş, büyük bir emek olduğu belli sahnelerden :)

    YanıtlaSil
  5. Hilal ve Leon diziye farklı bir tad katmış... İki farklı ülkenin iki ayrı evladı ikisininde idealleri onları birbirine yaklaştırıyor... Bu yüzden insanların pek çoğu hilal ve leon taraftarı.. başlarda gıcık bir tip olsa da Leon sonra sonra senaristlerin yardımıyla kurtarıyor gibi... Şahsen favorim bu çift oyunculukları da harika.. Mİray daner yaşına rağmen harika bir oyunculuk sergiliyor.. boran kuzum dan bahsetmeye gerek yok sanırsam.. adam hakkını veriyor yani.. Diğer oyuncularda çok iyi hakkını yememek lazım.. konunun işleniş bakımı.. gerçekten o karakterlermiş gibi oyunculukları.. Yıdız ve Ali kemal de çok iyi performansları.. yıldız soğuk gelebilir ancak tam olarak rolüyle alakalı.. br başkası oynasa o da sevilmeyecekti.. böyle karakterler sevilmez çünkü bunu yansıabildiği için o da en az diğerleri kadar iyi bir oyuncu..:) Ama özellikle bergüzal korel hakkını veriyor oyunculuğunun.. ben kaç kere ağladığımı bilmiyorum..:) tarihten karakterlerin canlanması vatan hayini rolünü en iyi şekilde oynamaya çalışırken nasıl zorlandığı görünebiliyor halit ergenç in.. iki ruhu bir arada canlandırmak ve bunu yansıtmak her baba yiğidin harcımı.. halide edip te geldiğine ve mustafa kemalin nihayet taruza geçmesi.. diziyi üst sınıflara taşıyor..:) LEYLA İLE MECNUN dizisinden sonra çekilmiş en iyi türk dizisi diyebilirim.. zira orjinal.. orjinal dizilerin hakkı verilmeli.. ve inşallah güney kore de de yayınlanır.. özellikle ödül alır.. bence almalı..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılmıyorum nice kötü kötü kadın ve ya erkek rolleri var onlar neden aynı etkiyi yaratmıyor? Mesela Onur Saylak çok kötü bir rolde ana o etkiyi vermiyor. Birde Pınar'ın daha önce ki yapımlarında da aynı duygu bana geçmişti. Soğuk bir duygu geçiriyor bana. Evet dizi çok iyi, bende severek izliyorum.

      Sil
    2. neye katılmadığını anlamadım ben...

      Sil
    3. Yıldız hakkında rolü kötü ondan öyle için gözüküyor yazmışsın ya bende katılmadığımı yazıp açıklamasını yaptım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)