Yüksek Sosyete (Dizi)

Yine başında, sonunda hangi diziye ya da senaryonun kime ait olduğu yazmayan bir diziyle karşı karşıyayız. Bu duruma gerçekten çok sinir oluyorum. Gerçeği bilmeyen izleyici -''Vay be! Ne güzel senaryo yazmış adamlar.'' diye düşünüyor. Buna ne yazmalı bilemedim. Yani yazsanız nereden aldığınızı, esinlendiğinizi, uyarladığınızı incileriniz mi dökülür? Dün ne kadar Seviyor Sevmiyor dizisini övdüysem bu gün o kadar bu konu da bu diziyi yere bilirim. Sonuç olarak bir iş yapılıyorsa hakkı verilmeli bu konuda bu dizi ekibini her zaman ki gibi kınıyorum. Kınamam bittiğine göre diziye geçebilirim.

High Society dizisini izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki bu dizi orijinalinden daha iyi olmuş. Yalan yazamayacağım orijinali beni biraz baymıştı. Fakat bu dizi gerçekten çok hoş olmuş. Hatta dün bir arkadaşımla konuşurken ben dizi hakkında -''Bu dizi oyuncuları açısından acaba olmaz mı?'' diye düşünüp yazıya dökmüştüm. Evet! Başrol oyuncular Türkiye'nin tutulan, sevilen iyi oyuncularından ama rol olarak pek uygun düşmemişti. Bu gün izlemeye başladığımda anladım ki yanılmışım. Gerçekten her oyuncu hakkını vererek oynamıştı. Düşünüyorum da hemen hemen tüm uyarlama, esinlenme dizilerinde hep aynı duruma düşüyorum. Acaba diyorum ama izlediğim de olmuş diyorum. Gerçekten ülkemizin oyuncuları çok çok iyiler. Biraz daha değerleri bilinse çok güzel olur. Mesela yoğun çalışmaları en aza indirilse, dizi süreleri azaltılsa ne bileyim daha fazla desteklense hem oyuncular, hem ülke daha fazla kazanır gibi geliyor. 

Öncelikle Hazar Ergüçlü'yü kim keşfetmişse gözlerine, zekasına sağlık. Bu kızın oynadığı her rol çok akıcı oluyor. Kim yönlendiriyorsa kızı hep on numara roller seçiyor. Ayrıca kendini hiç tekrarlamıyor. En son oynadığı dizi de tecavüze uğramış, kimsesiz köylü bir kızı oynuyordu. Burada başka bir rolde, diğer dizilerinde ki rolleri de birbirine uymuyordu. İkinci kez dizilerde zengin kızı oynuyor ama bunda bile farklı karakteri oynamayı seçmişti. Bu yüzden benim gözümde bu kız gerçekten iyi bir oyuncu. Her rolünde farklı duyguyu seyirciye yansıtıyor. Dizi de ki rolünü ise çok iyi oynamıştı. Hatta orijinalinde Uee'nin oynadığı rolü hiç sevmemiştim. Çünkü ciddi anlamda altından kalkamamıştı ve sıkıcı olmuştu. Aynı rolü Hazar akıcı hale getirmişti. Bu yüzden şu an bu diziyi Hazar için izliyorum yazabilirim.

Engin Öztürk'e baktığımda Engin, aslında benim oyunculuğunu sevdiğim bir oyuncu değil  ama bu dizide tuhaf bir şekilde sevdim. Geçen ki dizisinin yorumunda mimiklerini yapamıyor yazmıştım. Fakat bu dizi de mimik konusunda çok iyiydi. Gülümseyişi, göz kırpışı bir anda sempatimi kazanmasına sebep oldu. Aslında çok tatlı bir adammış.  Acaba eskiden neden mimiklerini bu kadar az kullanıyordu anlamadım. Bence böyle devam etsin çok tatlı bir adam olduğunu ortaya çıktı.

Dizide ilk gördüğüm dakikadan itibaren bu Meriç Aral'ı nereden tanıyorum, nereden tanıyorum diye düşünüyordum. Meğer Medcezir dizisinden göz aşinalığım varmış. O dizi de hiç oyunculuğuna bakmamıştım ama bu dizide gördüğüm kadarıyla güzel oyuncuymuş. Farklı bir tipi var bence diziye renk katmış. 

Son olarak Ozan Dolunay hakkında bir kaç bir şey yazmak istiyorum. Ozan Dolunay'ın tipine bir türlü alışamadım. Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde ilk gördüğümde -''Ne değişik bir tipmiş!'' demiştim. O günden bu güne görüyorum ki hala bu düşüncem değişmemiş. İşin tuhafı oyunculuğunu da garipsiyorum. Ortalama bir oyunculuğu olduğu halde her hareketi bir tuhaf geliyor. Umarım kısa süre de alışırım. 

Bunların harici hemen hemen orijinaline uygun işlenmişti. Biraz kurguyla ve konuyla oynanmıştı. Vaktiniz varsa bir deneyin derim. Bana göre orijinalinden daha iyi olmuş. Şimdiden iyi izlemeler.

Dizi reytinglerde yayın zamanı 4., tekrarı ise 7. sırada tamamladı. 
Yüksek Sosyete

Tür: Romantik
Yapım: Bi Yapım 
Yapımcı: Burak Sağyaşar
Yönetmen: Metin Balekoğlu
Senarist: Yazı Odası
Kanal: Star TV
Saati: 20.00
Günü: Perşembe
Başlangıç  tarihi: 16 Haziran 2016
Konu: 
Kerem çalışkan kıvrak zekası olan bir adamdır. Doğduğu günden bu güne kadar hep zengin mal mülk sahibi olan insanların yanında büyümüştür ama evin emektar ailesinin çocuğu olarak. Cansu ise ağzında gümüş kaşıkla doğmuş ama tüm varlığın içerisinde mutsuz ve sevilmeyen bir kızdır. Kerem'in zorlu yaşantısı ve Cansu'nun görkemli yaşantısı hayallerine engel değildir. Birinin yaşantısı diğerinin hayalidir. Ait olduğu Dünya'yı bulmak isteyen Kerem ve Cansu belki de aşk sayesinde tüm farkları, sınıfları, kaderi yenmeyi başaracaktır…
Oyuncular: 

Hazar Ergüçlü
Engin Öztürk
Ozan Dolunay
Meriç Aral
Zuhal Olcay
Özgün Çoban
Ceyda Tepeliler
Hakkı Ergök
Aliye Uzunatağan

Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. İsmi bile aynı , şaşırdım açıkçası. Yani neden yazmıyorlar acaba telif hakkı filan istenecek filan diyemi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum anlamıyorum da yazmayanlar galiba çok akıllılar o yüzden yazmıyorlar. :)

      Sil
  2. Hmm güzel bi inceleme :) bu arada blogdaki çekilişime bekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Orijinalini izlediğine göre çok merak ettiğim bir şeyi cevaplayabilirsin :D Bu kızın annesi niye nefret ediyor Allah aşkına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız doğduktan sonra babası sevgilisiyle takılmaya başlıyor annesi de bunun sorumlusu olarak kızını görüyor. Kızın Dünya'ya gelişiyle aile dağılmış gibi düşünüyor. :)

      Sil
  4. Tespitin güzel olmuş. Fragmanını izledim sadece ama orjinalinden daha iyi olacağını düşünmüştüm ki sende benimle aynı fikirdeymişsin :) O zaman da orjinalini izlerken Türk dizisi olsa kesin bizde tutar diye düşünmüştüm ve sanıyorum beni duymuşlar :D Bir konuda daha sana hak veriyorum ki, şu senaristten uyarlanmıştır demek çok mu zor ? Yapılan korsancılıktan başka bir şey olmuyor böyle olunca. Ben uyarlanmasına karşı değilim ama hal böyle olunca hoş olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz bu yüzden sen=ben yazabilir miyiz? -Bence yazarız.
      Bende karşı değilim tam tersi bu işi Türk senaristler öğrenene kadar yapsınlar istiyorum.Ufak ufak da arada gerçek romantik komedi dizileri de çıkarıyoruz artık. Eskiden klişe ve baygın diziler olurdu şimdi orijinallerimiz de şenlikli oluyor. Orijinali bayagı bir sıkıcıydı ya hu konu klasik olunca birde çok akıcı olmayınca ister istemez sıkılmıştım. Fakat Türk uyarlaması on numara beş yıldız olmuş. Yalnız işte işleyişi nasıl devam edecek o önemli başlangıç iyi de gerisi ??? :)

      Sil
  5. Ben de diziyi beğendim. Bir kore esintisi hissedip şüphelendim fakat çok iyi uyarlanmış olsa gerek ki bizden bir hikaye olduğu fikrini benimsemek istedim.. Bu dizi olmuş diyorum, yolu açık olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Güzel uyarlamış zaten konu da Türk dizilerine yakın olunca hoş bir dizi ortaya çıkmış. Bence de olmuş. Umarım reytingleri hep yüksek olur. :)

      Sil
  6. Finali nasıl peki güzel bir son ile bitiyor muydu ? En çok bunu merak ediyorum 😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Finalini sorduğun için bu konuda spoiler vermem adil olmaz. Google'a ''high society spoiler'' yazarak sonunu öğrenebilirsin. :)

      Sil
  7. Yeni dizi çıktı mı ve başını kaçırdım mı hemen senin bloga atlıyorum. :D Baştan izlemeye üşendiğim için sayende konu neymiş gidişat nasılmış öğreniyorum. Sen olmasan :D

    YanıtlaSil
  8. benimde uyarlamalarda en sinir olduğum şey bu hatta twitterda bir ask hikayesinin senaristi ile bunu tartismistim istersen izleme diye yanıt aldım bunu korelilerde biliyo seviyo sevmiyora mbc geldiğinde bundan üzüntü duyduklarını bile söylemiş adamlar gerçekten ayıp gizli kapaklı iş yaptıklarını sanıyorlar ama hangi dizi olduklarını hemen anlıyoruz.En iyi uyarlama gerçekten seviyor sevmiyor olmuş hakkını vermişler ama adını begenmedim dizinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin adı İlk Aşkım'dı sonra Seviyor Sevmiyor oldu. Belki işleyişinden dolayı bu isim kullanılmıştır. :)

      Sil
  9. iyi geceler diziyi izledim ama acaba bu damı kore dizisi mi diye merak edip nette gezerken blogunuzu okudum ama ne oldu bilin okurken oyuncular hakkında yazdıklarınız uyarlamalar hakkında ki düşünceleriniz beni şok etti hatta şüphe ettim acaba bunları ben mi yazdım diye :D demek ki aklın yolu bir engin öztürkü beğendim burda, kızımızın oyunculuğu sempatik yormuyor insanı. bide zuhal olcay sever biri olarak zuhal olcayı ilk defa böyle sığıntı bir tip olarak izlemekte göz zevkimi artırdı resmen! konu güzel ve akıcı ama ah şu dizi süreleri olmasa ve keşke türk dizileri tadında bitebilmeyi bir bilebilse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün gece telefonuma e posta olarak yorum gelince açtım başı okurken ılık ılık oldu içim. Sonrasını okuduğumda oh dedim. Bir an şok etti bölümünü görünce sandım ki yine tartışma yaşayacağım. Neyse ki yorum beklediğim gibi devam etmedi. :D

      Öncelikle Tünaydın.
      Aynı düşüncede olmamız beni mutlu etti. Aynı düşünce de olduğum insanları bulmak çok güzel bir duygu. Zuhal Olcay'ı bende çok beğeniyorum, bu rol de yakışmış ona. Umarım çok farklı rollerde de bir gün onu görebiliriz. Böyle güzel bir oyuncunun başaramayacağı rol yoktur sanırım. Dizi süreleri maalesef çok fazla bu da sistemin bir parçası diyelim. :)

      Sil
  10. Bnde orjinalinin iyi olacağını düşündüm sonuçta uyarlama dedim ama diziye başladım ve çok hoş olmuş ve yine ikinci rolker meric ve ozan için izliyorum high society'i de ikinci çift için izlemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu versiyonunda birinci çiftte çok iyi Kore ile kıyaslayınca boynuz kulağı geçmiş oldu. :)

      Sil
    2. Mail adresi versem turk versiyonundaki isimleriyle finali anlatir misin ve turk versiyonunda gemisi patlayan can koran oluyo mu gercekten yardimci olur musun onemli :D

      Sil
    3. Dizinin orijinal isminin sonuna spoiler yazarak google da aratırsanız ulaşabilirsiniz istediklerinize. :)
      bkn;'high society spoiler''

      Sil
  11. bitmesine en cok uzuldugum dizilerden😦engin'i bu dizide cok begendim.hazal'i begenirim ama burda cok basarili gelmedi bana.pasif bir havası vardi.ece karakteri daha ön plana cikti sanki.ece'nin sevgilisi mert karakterini cok cok basarili buldum ayrica.adeta bu is icin yaratilmis sayili isimlerden.dogal ve sempatik oluşuyla basta ben olmak uzere pekcok kisinin sempatisini topladi.ama favorim yillara meydan okuyan zuhal olcaydi tabi.muthis bir oyuncu.basrollerden cok onun sahneleri ilgimi cekiyordu.bunca yasa ragmen hala cok cekici, enerjik ve profesyonel.yaptigi isin hakkini sonuna kadar veriyor👍genc oyuncularda dizinin finali yaklastikca düsüsler olurken zuhal olcay'da en ufak bir performans kaybi yoktu.final demisken son zamanlarda izledigim en guzel finaldi.itinanın dibine vurmuslar resmen.sanki veda eder gibi degilde dizi yeniden start aliyormus havasinda tam anlamiyla görsel bir şölendi.hala neden bitirdiklerini de anlamis degilim?!?

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)