Aile İşi (Dizi)

Kore dizi uyarlaması, esinlenmeleri bitmiyor, bitecek gibi de görünmüyor. Hala dizilerin alınıp uyarlanmasından yanayım ama birazcık abartıya kaçmaya başlamadı mı sizce de? Yani git gide senaristler tembelliğe, yapımcılar ise basite kaçmaya başladılar. Bu yüzden de bu beni tedirgin ediyor. Üreticilik, yaratıcılık yerini hazıra konulan tüketici aldı. Daha fazla orijinal sıfır konuların olduğu diziler, hayal gücü gelişmiş Türk senaristlerin çıkması dileğiyle. 
***
Diziye gelirsek; 
Bad Family (Fake Family Service ) dizisinin uyarlaması olan Aile İşi benim açımdan sınıfta kaldı. Açıkçası hiç beğenmedim. Usta oyuncular olduğu halde uyumlarından kimyalarından hiç hoşlanmadım. Füsun Demirel ve Hasibe Eren'i artık aynı dizide görmekten bıktım. Ne kadar farklı rollerde oynasalarda Sıdıka ana-kız havasından kurtulamıyorlar. Ufuk Özkan'ın Geniş aile dizisinde canlandırdığı Cevahir Kirişçi karakterinden bir türlü çıkamaması, Murat Akkoyunlu'nun da bütün oynadığı dizilerde hep aynı rol modelini alması ve sanki diziler değişse de hep aynı rolde oynuyormuş hissi vermesi de çabası. Sizde şaşırdınız değil mi ilk defa usta oyuncuları eleştiriyorum. Fakat gerçekten bu sefer öyle sıkıcı yapmışlardı ki oyuncular diziyi zor izledim yazabilirim. Normalde hep senaryolar dizileri sıkıcı yapar oyuncular toparlardı ama bu dizide tam tersi olmuş. Sadece Pelin Akil 'i beğendim. Kız gerçekten her rolü farklı oynayabiliyor bu rolüyle de bambaşka biri olmuştu. Tabi ki beğenen, seven ve izleyen vardır ama beni açmadı. İzlemeyi düşünmediğim diziler arasında çoktan yerini aldı bile. Siz beğenenlere iyi izlemeler.


Dizi reytinglerde yayın zamanı 5., tekrarı ise 23. oldu.

Aile İşi

Tür: Komedi, Aile. Dram
Senarist: Özgür Evren Heptürk
Yönetmen: Jale Atabey
Yönetici yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım şirketi: NTC Medya
Kanal: ATV
Günü: Çarşamba
Saati: 20.00
Başlangıç tarihi: 17 Şubat 2016
Konu:
Hafızasını kaybetmiş küçük Ece'nin gerçek ailesini hatırlayabilmesi için ailesine benzeyen kişilerden kurulan sahte bir ailenin Ece'ye geçmişini hatırlatabilmek için uğraşlarını anlatan bir hikaye.

Oyuncular:
Ufuk Özkan
Pelin Akil
Füsun Demirel
Hasibe Eren
Murat Akkoyunlu
Can Bonomo
Sait Genay
Osman Wöber
Mine Kılıç
Şafak Karali
Özgür Emre Yıldırım

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. ilk bölümün yarısını izledim, sıkıldım kapattım o nedenle kötü desem çok önyargılı olurmuşum gibi geliyor ama sevemedim sanırım. Ufuk Özkan bende de zengin kız fakir oğlan'da Nurhan olarak kaldı. O karaktere o kadar bağlanmıştım ki, resmen adamı başka rollerde görünce beynim adamı reddediyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurhan'a bir Cevahirdi, bence Cevahir kalmış. Ön yargı değil bence görünen köy kılavuz istemez. :)

      Sil
  2. Ufuk Özkan benim de zihnimde aile dizilerinde yaramaz adam larakterine yapışmış durumda... Bunun Kore uyarlaması oldugunu bilmiyordum. Hersey de Kore'denmıs yau.... Zamanında Brezilya'dan alırdım şimdi Kore'yi keşfettik....

    YanıtlaSil
  3. Oyuncuları görünce direk aha bomba bir dizi başlamış ya dedim ama sanırım sizin yorumlarınıza bakılırsa dizi güzel degil:) yorumlar diziyi daha da merak etmemi sagladi bende bir bakayım bari :)

    YanıtlaSil
  4. Hakikaten hep aynı rolleri oynuyorlar gibi geliyor :)

    YanıtlaSil
  5. Böyle sitelerde işim olmaz genelde aile işini bende beğenmedim ama konusunu beğendim ve dedim ki bizim kiler bunu yazamaz uyarlamadır dedim gerçektende öyle çıktı şimdi korecesini izleyeceğim inş beğenirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin olmayacak bir siteye yorum yapman tuhaf geldi canın sağ olsun. :)
      Umarım Kore versiyonunu beğenirsin :)

      Sil
  6. arkadaşlar korelileri savunmayın şimdi millet çekiyo diziyi ama sıkıcı korelilerde oyunculuk diye bişey yok hiç güzel rol yapamıyolar bizim türkler konuyu alıyo ama onlardan bin kat daha iyi oynuyo ayrıca bizdende bişey katıyolar hem korelilerde başkalarından uyarlama yapıyo kaç tane kore dizisi izledim hepside sıkıcıydı oyunculık berbattı onlar bizim kadar güzel rol yapamazlar duygusuz oynuyolar hint dizileri kore dizilerinden daha iyi bin kat daha iyi korelilerde zate çok kopyacı insanlar fazla özenmeyin ne var korelilerin dizisinde laf var icraat yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin görüşün saygı duyarım normalde tartışma yaratacak yorumları yayınlamıyorum ama direk olarak özenti demişsin bu yüzden yayınlamak istedim.
      Ne Koreye özenmesi yanlış bir bloga geldin sanırım, Kore fanı gibi bir şey değilim ben. Ayrıca savunmuyorum o nereden çıktı? Bu diziyi beğenmedim ve yazdan buyana başlayan tüm diziler uyarlama ne yazmamı bekliyordun süper alsınlar yazmamı mı ayrıca diğer başlayan dizilerden de beğendiğim diziler oldu bu diziyi beğenmedim ve görüşümü yazdım. Ayrıca sağ da haftanın enleri bölümünde Türk dizilerine uyarlanan Kore dizileri yazımı okumanı tavsiye ederim.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)