İlk Ucuz Yurtdışı Alışverişi Kargom Geldi dresslink.com

Korka korka da olsa alışverişimin tam 23. gününde kargom elime ulaştı.Aslında bir hafta önce geldi kargom ama malum PTT çok ağır ayak olduğundan İstanbul'dan buraya gelmesi bir hafta sürdü.Kargom güvenli şekilde evime postalandı.Beni dresslink sitesine çeken şey fiyatlarıydı.
Ürünlerin 1 dolardan başlaması beni başta çok şaşırtmıştı.

Diğer sitelere baktığımda kargo ücreti de işin içine girdiğinde uçuk fiyatlar yakarken bu sitede daha uygun bir şekilde evime kadar gelmiş olması hem güvenimi kazandı hemde fiyatlarıyla gönlümü kazandı.
dresslink.com  sitesinden neler almışım bir göz gezdirelim;
Aldıklarım;
Kargomu beklersem 45 günü bulacağını düşünmüştüm fakat aldığımın ertesi günü postamın kargoya verildiğine dair takip kodu e postama geldi.Bu takip kodunu kullanarak an ve an kargomu izleme şansım oldu.Kargom geldiğinde çok iyi muhafaza edilmişti.Kolye ve çanta iki ayrı korumaya konulmuş ayakkabılar bir ayakkabı kutusuna sabitleşmişti.Son olarak kargom kaybolmasın diye kargo poşetiyle sıkı sıkıya güven altına alınmıştı.
Kargomu açtığımda;
En üstte kolyem vardı.Tam istediğim büyüklükte ve uzunluktaydı.Baykuşun kafa bölümünde  bir adet klasik saat vardı ve  pim bölümü bir plastik koruma ile  sabitleşmişti.Plastik korumayı çıkarıp saatimi ayarladım dolu bir pil ile geldiğinden hemen tıkır tıkır çalışmaya başladı.Kolyenin uzunluğu ise tam  mide başlangıcına denk geliyordu.Taktığım zaman şık duruyordu.Özellikle dışarıda çok işime yarayacak bir kolye.saat takmadığım zamanlarda telefonumu çantamdan çıkarıp saate bakmak uğraşından kurtuldum.Pili bittiği zaman her  hangi bir pil takan yerde taktırabilirim.Klasik  saat pili ile çalışıyor.
Kolyemin hemen altında çantam sıralanmıştı.Çanta konusunda korkum vardı aslında okul çantası gibi büyük bir postacı çantası olmasından korkuyordum.Fakat orta boyutta bir çanta olduğunu görünce çok mutlu oldum.Tam bir genç kız çantası havası vardı.Fakat ;benim gibi 25 yaş ve üzeri içinde kullanılabilecek bir çanta.Çantanın içerisinde iki tane fermuarlı göz iki tane iç göz toplamda dört tane gözü vardı.Arka tarafında da yine fermuarlı bir gözü vardı.Yani;toplamda beş gözlü bir çantaydı.Çantanın kulp bölümü ayarlanabilir bir şekildeydi sonuna kadar açtığında bacağıma kadar uzuyordu çanta.Yani yan olarak takmak mümkündü.Önündeki fiyongu çantaya başka bir hava katmıştı.Dış yüzeyine gelince dış yüzeyi kolay kolay dökülecek tarzda değildi.Bu çantayı her zaman kullanabileceğimi düşünüyorum hatta omuzlarım geniş olduğu halde problemli demiştim bir önceki yazımda bu çantayla o problemi yaşamam artık.
En altta ayakkabı kutusu vardı.Ürünler içerisinde en çok korktuğum bu oldu.Çünkü benim ayaklarım büyük ve taraklı.Taraklı ayaklar bilirler bizim ayakkabı bulmamız çölde su aramaya benzer.Muhakkak taraklı bölüm sıkar kasar ya da vurur.Bu sorunları yaşamaktan korktuğum için direk olarak bir çorap ile ayakkabıyı ayağıma geçirdim.Başta küçük olduğunu düşünmüştüm ama giydiğimde ayakkabı çok rahat oldu.Özellikle yan bölüm ve tabanı çok rahat hissettirdi.Emin olabilmek için evin içerisinde bir saatten fazla giydim.Ayağımda hiç bir problem yaratmadı.Aldığım Kore tarzı ayakkabıların esnek çıkmış olması beni çok sevindirdi.Birazdan dışarıya çıkarken ayakkabıları giyip deneyeceğim her hangi bir problem yaşarsam postu sizin için düzenlerim.Rahatlığının yanı sıra ayakkabıları annem eline alır almaz bu ayakkabılar bak çok kaliteli dedi.Cidden öyleydi.Tabanı yerden kalındı.Üst dışı süetti ve birleşim bölümlerinin dikişi sıkıydı.Bazı ayakkabılar var bir gün giyiyorsun ertesi gün dikişleri atıyor.Fakat bu ayakkabının çok sağlam dikilmişti.Sonuç olarak beğenerek rahatlıkla giyebileceğimi düşünüyorum.










Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Çanta çok hoş! :') linkini atabilir misin? Ayrıca biliyorsun Türkiye'de dolar fiyatları hayli uçuk. Ben kredi kartım ile bu siteden alışveriş yapsam kar mı etmiş olurum yoksa zarar mı? Yani Türk lirası ile alışveriş yapabilirim herhalde değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çantamı yazdığım yazının sonunda var.Türk lirası ile değil dolar üzerinden ve kredi kartı ile alışveriş yapıyorsun.Tabi ki paypal seçeneği de mevcut.Fiyat olarak yurt dışı alışverişi için uygun.Zaten alışverişin sonunda kargo fiyatını da topluyor fiyatı sana gösteriyor eğer fiyat uygun değilse kendine uygun hale getirip öyle alışveriş yapabiliyorsun.Kar ya da zarar ettiğini kendin ölçebilirsin.Mesela ben burada bir Ugg gördüm ,Türkiyede çakması 40 lira ve üstü orijinali zaten 150 lira ve üstü oluyor bu sitede 3.21 dolardı yani 3.21 ABD Doları =8.91656759 Türk Lirası ediyor bana göre bu bir kar. Bu yüzden senin açından bilemiyorum. :3

      Sil
    2. Anlıyorum. Site Türkiye'ye göre bayağı ucuz. 40 lirada burda bulacağım tişörtü TL ile denk getirirsek sitede 10 liraya buldum. ama geç gelmesi var birde :') neyse bekleriz artık. Paypal'ı tamamen unutmuşum onu kullanırım sanırsam :) Teşekkürler ^^ ve Hayırlı olsun

      Sil
    3. Evet uygun fiyatlar,umarım bütçene göre bir şeyler bulabilir ve alabilirsin.Yorum için ben teşekkür ederim ve şimdiden sana da hayırlı olsun. :3

      Sil
  2. güle güle kullan, çok güzeller

    YanıtlaSil
  3. Kalitesi nasıl peki? ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın içeriğinde kalitesinden bahsettim. :3

      Sil
  4. Hepsi çok güzel.İyi günlerde kullanman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. güle güle kullan :) ödeme nasıl oldu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kredi kartı yapılıyor ödemeler,tabi ki paypal seçeneği de mevcut. :3

      Sil
  6. hmm yorumda açıklamışsın şimdi gördüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun,taş atmadım ya açıklamak benim için zevkti. ^_^

      Sil
    2. Ayakkabıdan ben de alacagim sanirim kaliplari kucuk ya da buyuk degil degil mi? Bi de postu duzenlemedigin icin rahatligindan memnun kaldigini dusunuyorum? :'))

      Sil
    3. Kalıpları bana ilk açtığımda küçük gibi geldi daha sonra ayakkabı esnedi.Ayakkabıdan ayakkabıya değişiyor ben 39 numara aldım sanki 36 gibi geldi gözüme ama oldu ayagıma direk oldu sıkma gibi söz konusu olmadı başta zaten bir saat içinde normal şekline döndü.Belkide 23 gün kutuda kaldığından biraz toplamıştı kumaşı kendini kim bilir?Yinede bu bir şans bence numarandan bir numara büyük alabilirsin diye düşünüyorum.Fakat şöyle bir durum var esnerse bu seferde bir numara büyük olur bence numarandan al ilk denemede baktın hoşuna gitti numaran da uyuyor artık alışveriş yaparsan öyle yaparsın.Ha küçük gelirse de birine artık hediye edersin.Ben o niyetle almıştım küçük ya da büyük gelirse birine hediye edebilirim mantığıyla.Hani ayak tipini de bilmiyorum ne desem yanlış olur.Evet ayakkabı vurmadı ve çok rahattı. :3

      Sil
    4. Anladım teşekkürler. :'))

      Sil
  7. Çok şıklar hayatım güle güle kullan. Hayırlı olsun. :)

    YanıtlaSil
  8. Ya ayiptir sormasi gumrukle kargo ne kadar tuttu? Siten hosmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana misal olarak söyleyim,yurt dışı kargo gönderim çok pahalı biliyorsun bu bizim ülkemizden farklı ülkeye yollarkende böyle.Örnegin; 5 liraya bir ayakkabı seçtin 10 lira olarak ödüyorsun.Eğer alışveriş yaparsan zaten satın almadan önce kargosuyla birlikte sana toplam fiyatını dolar üzerinden gösteriyor ona göre ürünlerini indirebilir bütçene uygun hale getirebilirsin.Doları da ödeme yapmadan önce nete misal;5 dolar kaç tl olarak googleda arat fiyata bak öyle al.Çünkü dolar malum bir düşüyor bir yükseliyor anlamak imkansız.Teşekkür ederim blogumu beğenmene sevindim. :3

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)