RP Nedir?

Genelde şu oluyor bende  bir kişi mesaj atıyor sen RP misin diye  bende  sanki bilmiyormuş gibi o ne ki diyorum  sonra kaşımda alaycı bir  şekilde  off neyse boşverle  sohbet sonlanıyor.. Bende hmm araştırdım  blogum için yazı çıktı diyorum  işte alttan alttan  benim yaşım geregi bilmemem  dogalmış gibi  igneliyorum karşımdakini.Tabi bu konuda teşekkür etmeyi unutmuyorum.
Açıkca söylemek gerekirse böyle zamanlarda  karşımdaki soran kişinin 2. cevaptan sonra ki hali ezik gibi geliyor çok bilmiş ve  karşındaki bilmeyen insana cahil gibi davranan aslında kendi  büyük ahmak olan kişi üzerine bu tarz ortamlara popi olup böbürlenen ''çocuk'' olarak nitelendirebilecegimiz minik  dünyavi yaratıklardır.Her neyse o kadar çok  blogum için yazı çıktı diye yazdım ki   kişilere  en sonunda bu konuda bir yazı yazsam iyi olur diye düşündüm.Peki ben nasıl tanıştım.Ben  Eylülün başlarında  facebooka üye oldum  blogum için  ozaman  çogu kişinin nickinin  yanında parantezde (RP) yazıyordu başta şey gibi algıladım  bi grup kurmuşlar  ya da bir  pop grubu var onun adı filan gibi fakat merak edip araştırdıgımda  düşündügümden farklı bir terim ortaya çıktı. 
Anladıklarımı sizlerle paylaşayım;


Açılımı Role playing olan  Türkçeye çevirirsek rol yapma  oyununa denk gelen bir  terimdir. RP okuduklarıma göre asosyal  hayattan sogumuş insanlar için bire bir oyundur..Aslında çok çılgınca bir şey oynamış oldugu karakterin  kimligine bürünüyor kişi  bilgisayar başında o kimligine büründügü kişi oluyor oynadıgı saatlerde.Bi nevi  tiyatro gibi bir şey sergiliyorsun  net başında ve o zaman diliminde. Genelde  bu RP olayını farklı yöne çekip sevgili bulmak amacıyla da oynayanlar varmış araştırmalarımda bu   olayda gözümden kaçmadı...Bu olayı araştırırken mantık kurdum ve bence anladıgım kadarıyla hani kitap okurken okudugumuz zamanlarda orada ki  bayan/erkek karakter yerine kendimizi koyar öyle okuruz ya  okurken onu yaşarız onun gibi bir şey olsa gerek.Bi yandan da aklıma takıldı bu sürekli olarak bunu oynayanlar belli süre sonra psikolojik  zorluk çekiyor mu çünkü anlatımlara göre o an gerçekten o kişi oluyormuşsun ya bunun dozajını kaçırırsanız  ne olur diye düşünmeden edemedim.Oynaması zevklidir belki ama ortasını bulmak ta gerek bence.Asla oynamayacağım oynamadıgım  bu oyunu genelde oynayanların yaş ortalaması 15-18miş ve çok eğlenceli  kurgusal bir şeymiş bunu da not etmek lazım.

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Elinize sağlık gerçekten yararlı içerikler sergileyip ortaya koymuşsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Ben 2 yıl gibi bir süre İnstagram üzerinden BTS-Min Yoongi oynatmıştım ve cidden düşündüğün gibi psikolojik sorunlar olabiliyor. Ben bu sorunlar yüzünden hesabımı kapatmıştım ama nedense bir roleplay hesabı açmadığımda kendimi eksik hissediyorum bağımlılık yaptı galiba^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla aşarsın bu durumu biraz dişini sıkmalısın. :)

      Sil
    2. Bana min yoongi gibi nasıl davranılır öğretebilirmidin lütfen ?

      Sil
    3. Yaaaa ARMY misin?💜💜💜💜

      Sil
    4. Ya salın şurayı ARMY'ler

      Sil
  3. ben 5 yıldır rp yapıyorum grubumdada var hala daha yapıyorum :D ama kore rpsi değil herşeyi kendimiz tasarladık :D

    YanıtlaSil
  4. Lütfen biri rpde konum nasıl atılır söylesin cildiricam

    YanıtlaSil
  5. Birşey sorucamm yaa bilen varsaa...Instagram'da Rp hesabı açtıktan sonra bir çok kişi Japonca veya başka diller(Adını bilmiyo çaktırmayın) Kullanıyorlar bilen varsa kimleri ne için etiketliyoruz? Ve nasıl arkadaş edinicez? Birde fotoğrafları editlemek için hangi programı kullanıyorsunuz bir çok kişide siyah - beyaz post var ama karartılmış gibi Rp hesabı açmaya çalışıyorum cahilim Allah aşkına biri beni aydınlatabilir mi?.-.

    YanıtlaSil
  6. roleplay bana şöyle geliyor olman gerektiğinden seni uzak bir kişiliğe sokuyor ve kendi kariyerinde eksiklikler yapabiliyor diye düşünüyorum çok fazla kendinizi kaptırmayınız arkadaşlarr.

    YanıtlaSil
  7. Ben de rp hesabı açmak istiyorum ama bu konularda aşırı cahilim eğer bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

    YanıtlaSil
  8. Rp grubunda oynamak için illa rp hesabımı olmamız gerek

    YanıtlaSil
  9. Bazı şeyler okduum ama anlayamadım beni aydınlatırsnız sevinirim, rp yapmanın suç olduğuna dair birkaç şey okudum hatta bazı kişiler bunun yüzünden mahkemelik falan oluyorlarmış, peki instagramda yapılan rp yüzünden mahkemelik olur muyuz?

    YanıtlaSil
  10. Ya biri bana rp yapmayı teklif etti ben de bilmeden kabul ettim jdkdjdjs şimdi onunla hiçbişey olamamış gibi istediğim role bürünerek mi konuşayım?

    YanıtlaSil
  11. Bilgilendirici bir yazı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)