Bulgur Pilavı Yapılışı

Bu pilavı çekemedim ben yaptım ve çekemedim  evlat acısı gibi oturdu  bögrüme  en kısa zamanda tekrar yapıp bu posta o   tabakta pişmiş halini koymalıyım.Büyük annemin ölüm yıl dönümü  oldugu için kuran okutma kararı aldık fakat  tavuklu pilav artık gerçekten sıktı her yıl  3-5 kez birinin ölüm yıl dönümü  geliyor  birde aralıkları çok kısa oldugundan her seferinde  pilav gitmiyor.Bu sefer bulgur pilavı yapalım dedik.Tavuk,kırmızı et ya da  türlü malzemeleri kullanmadık.Çünkü maalesef çogu insan   sevmiyor bulgur pilavında bu yüzden sade yaptık fakat arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz  tarife.Ben servis yapmaya başladıktan sonra tabakların biri bitti biri geldi  ve ta tam  birde baktım tencerenin dibi görünmüş ondan pişmiş halini gösteremedim size saf tereyağlı  yapıldıgı için   daha hoş bir tadı oldu ve olunca da haliyle bitti.Herkes severek yedigi için tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.Buyrun tarifime.


Malzemeler:
3 tane orta boy soğan
3 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
5 tane orta boy domates 
(Domates  yerine salça katmak isterseniz 2 yemek kaşığı)
1 bardak et suyu ve ya 2 tane tavuk bulyon 
(Bulyonları 1 bardak sıcak suda eritin)
25 gram katı yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
500 gram pilavlık bulgur
Üstünden geçecek kadar su (hemen hemen 5 bardak)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:
Erimiş yağlara  soğanları yemeklik doğra  bir iki kez çevir ardından  yemeklik dogradıgımız  kırmızı ve yeşil biberleri  içine at bir iki kez yine çevir.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca  soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekle.
Domatesler ölmeye başlayınca  bulguru yıka malzemelerin üzerine ekle.
5 dakika kadar kavur.
Bardakta  erittiğimiz bulyon ve ya et suyu ile birlikte  suyu ekle.
Tuzunu koy.
Suyu hafif çekmeye başlayınca  altını kıs ağır ağır pişmeye bırak.
En son baharatlarını serp.
İyice  suyunu çeksin pilav gibi.
Pilav gibi demlenmeye bırak bir süre sonra  servis yap.
Afiyet olsun.

Dipnot: Patlıcan,mantar,patates vb. şeylerle de yapabilirsiniz ben sade tercih ettim onun içinde  soganlar kavrulurken kavurmanız gerek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar