Ruhun Duymaz (Dizi)

Bu yaz yayınlanan tüm yaz dizilerini karşılaştırınca en yaz dizisi gibi olan bu dizi oldu. Bu yaz neden böyle oldu onu da anlamadım da her yaz olan dizilerden biri olmuş dizi. Sanırım bu yüzden teşekkür etmek gerekiyor. Fakat inşallah üçüncü bölümde bu dizide yaz diziliğinden vazgeçmiş olmaz inşallah. Yaz dizisi yaz dizisi bir dizi izlemek istiyorum artık. Yoksa fenalık geçireceğim. Pandemi döneminde bile daha verimliydi yaz sezonu o kadar yazayım size.

Şehsuvar Aktaş, Zuhal Gencer, Ülkü Duru gibi usta oyuncuların dizide yer alması çok güzel olmuş. Genç oyuncuların oyunlarını güzel desteklemişlerdi.

Burcu Özberk çok tatlı bir kadın ve tam bir yaz dizisi kızı. Asla oyunculuğu sıkmıyor. Devamlı yaz dizilerinde oynadığı halde hem de. Başka biri olsaydı şu an büyük eleştiriler yapabilirdim o derece yaz dizisi kızı olduğunu düşünüyorum. Tek sorun yüzünü unutturmuyor. Yani bir proje bitmeden diğerine odaklanıyor proje bitse bile ara vermeden yeni karakterle karşımıza çıkıyor. Bu dizide karakterini sevdim bence tam Burcu'ya göre bir karakterdi.

Şükrü Özyıldız gerçeği var bu ülkede. Bu kadar enerjisi güzel bir Kıvanç var bir Şükrü. Bu adam da şeytan tüyü var. Gerçekte görenlerde çok fit ve alımlı olduğunu söylüyorlar. Vallahi yalan yazamayacağım bölüm boyunca Şükrü'yü inceledim. Adam erkek güzeli haliyle bakmamak olmaz. Oyunculuğuna gelince komedi türü Şükrü'ye yakışıyor. O alımlı tarzına çok uyuyor. Burcu ile de kimyaları uymuştu ben enerjilerini sevdim.

Tuğrul Tülek'in dram türden birden romantik komedi türüne geçmesi bende şaşkınlık yaptı. O kadar uzun bir diziden hemen çıkıp yeni karaktere geçmesini yadırgadım. Yani karakterini yakıştıramadım. Levent'in üzerinden biraz zaman geçmeliydi diye düşünüyorum. Az değil yani 2021-2023 seneleri Levent ile geçti. Performans olarak on numara beş yıldız iş çıkarmıştı ama karakterde olduramadım. Belki gözüm Civan'a alışır biraz bekleyip önümüzdeki bölümlere bakmak gerek.

Aslı Sümen'i televizyonda görmeyi özlemişim. Fakat bir önce yine televizyonda oynadığı karaktere benzer bir karakterde karşımıza çıktı. Neden bilmiyorum ama oyuncunun güzel dram oynayacağını hatta güzel ağlayacağını düşünüyorum. Yine zengin kızı yine ikinci kadın yine sevilmeyen bir karakter olarak çıkmasını istemezdim. Keşke farklı karakterler gelse de oyununu tam olarak görebilsek. Dizide iyiydi ilk bölüme göre gayet güzeldi.

Dizinin çekimleri, açısı, rengi, seçilen mekanlar, kıyafetler dört dörtlüktü. Tam bir ben yaz dizisiyim diyordu. Burcu'nun tekne sahneleri harikaydı. Şükrü'nün aksiyon sahnelerini severek izledim. Tüm oyuncular gayet uyumluydu. Replikler çok yüzeysel ve günlüktü. Bu yüzden işleyişi güzel olsa da diyalog konusunda aklımda kalan dikkatimi çeken tek bir cümle bile kalmadı. Dizide hikaye ile kurgu uyumluydu. Kurgu ile hikaye ve işleyiş güçlenmişti. Yine de senaristin tüm işlerine baktığımda daha iyi yazacağını, yazdığını bildiğim için bu işi biraz ortalama geldi. Sonra hikaye açılır mı bilemiyorum. Fakat ben daha çok böyle bir dizi var oyuncusu artık başka ülkede popüler o dizi gibi bir şey bekliyordum. Yani fragman bana daha fazlasını vaad etmişti. Biraz bu konuda istediğimi alamadım. Bunun haricinde her şey yerindeydi. Yaz dizisi izlemek istiyorsanız bu diziyi kaçırmayın.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

RUHUN DUYMAZ
Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Aytaç Çiçek
Senaryo: Ayşe Üner Kutlu
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım: O3 Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 24 Temmuz 2023
Konu:
Başarılı bir ajan olan Onur Karasu (Şükrü Özyıldız) aylardır peşinde olduğu elmas kaçakçısı Civan Koral (Tuğrul Tülek)’i yakalamak üzere peşindedir. Bu operasyon için Civan’ın kardeşi Hilal (Aslı Sümen)’i kendine aşık etmiş ve onunla mesafeli bir ilişki yürütmektedir. Planı tıkır tıkır ilerlemektedir. Ta ki hiç tanımadığı Ece (Burcu Özberk) adında bir kadın hayatına girene kadar. Hilal’in Londra’dan gelen arkadaşı Ece, tanışır tanışmaz Onur’un bir işler karıştırdığından şüphelenmeye başlar. Ece Onur’un operasyonuna bomba gibi düşer ve her şeyi altüst eder.
Oyuncular:
Burcu Özberk 
Şükrü Özyıldız 
Tuğrul Tülek 
Aslı Sümen 
Şehsuvar Aktaş 
Zuhal Gencer 
Ülkü Duru 

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Hiç denk gelmedim bu diziye henüz. O kadar az açıyoruz demek ki TV'yi. :(

    YanıtlaSil
  2. Ekip çok iyiymiş😍Çok güzel bir anlatım olmuş canım, sağol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ederim canım beğenmene sevindim. :)

      Sil
  3. Pek fazla televizyon izlemem Fakat çok iyi anlatmışsınız emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten tam olarak yaz dizisi hiss veren buydu. :) Burcu ile ilgili düşüncelerimiz aynı, Şükrü'yü bende komediye çok yakıştırıyorum. Umarım dizi iki bölüm sonra tıkanmaz. Aslı Sümen'in oyunculuğunu bir türlü sevemiyorum, zengin kız veya kötü kız ona çok da uymuyor farklı bir rolde görsem belki fikrim değişirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka karakter teklifi gelmiyor olabilir bende sıkılıyorum Aslı'yı böyle karakterde görmekten. :)

      Sil
  5. Ben hiç ısınamadım bu diziye ya. Biraz saçma ve oyunculuklar yapay geldi gözüme. Şükrü aşırı kasıntı bir tipe dönüşmüş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yaz olabilecek bir dizi olduğu için belki öyle gelmiştir. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)