Duy Beni (Dizi)

Bu diziyi o kadar heyecanla bekliyordum ki beklediğim gibi olmadı ondan biraz hüzünlü bir şekilde bu yazıyı yazacağım. Herkesin emeğine sağlık, teknik olarak güzel iş çıkarılmış ama ben sevemedim. Konusu, kurgusu, işleyişi, replikleri beni kendine çekemedi. Oysa nasıl gün saymıştım başlayacak diye. Başlamadan önce kesin favori dizim olacak, devam ederse yeni sezonda da izlerim diye plan yapıyordum, olmadı. Belki başlangıç diye böyledir dizi açıldıkça toparlar kim bilir... Yine de oyuncuların hatırına bir iki bölüm daha şans vermeyi düşünüyorum.
 
Berk Hakman, okula yeni gelen bir Edebiyat öğretmenine hayat veriyor. Her okul dizisinden bildiğimiz öğrencilerle ilk tanışma da olan olaylarla diziye dahil oluyor. Hep merak ediyorum neden okula yeni gelen her öğretmen sahnesinde böyle bir sahne işlenir diye. Öğrencilere zıt giden ilk derste yoldan çıkmış öğrencilere ders veren öğretmen figürüne okul hayatım boyunca hiç rastlamadım. Ama Berk Hakman harika bir performans sergiledi.

Rabia Soytürk bölümün kahramanıydı. İlk dakikasından son dakikasına kadar hep yüksek oynadı. En vurucu sahneleri ağlama krizine girdiği sahnelerdi. Gerçekten genç kadın oyuncular içinde parmakla gösterilecek bir performans sergiledi.

Caner Topçu yaşı gereği lise öğrencisi olarak olmamış. Diğer karakterlerle yan yana geldiği zaman çok büyük duruyordu yani lise öğrencisi gibi durmuyor. Yüzü zaten gerçek yaşına göre büyük duran bir oyuncu hem de vücut çalışmış galiba bayağı iri duruyordu. Yaşı çok büyük oyuncularda lise öğrenci olarak oynuyor evet, ama küçük göstersin diye ufak tefek makyaj hileleri yapılıyor. Caner Topçu'da hiç biri yoktu ya da vardı başarılı bir makyaj olmamıştı. İlerleyen bölümlerde ufak dokunuşlar olursa bu zıtlık ortadan kalkar diye düşünüyorum. Mesela Onur Seyit Yaran'da biliyorsunuz liseli bir öğrenciyi oynuyor şuan ilk bölümlerde bakarsanız partnerinin babası gibi duruyordu. Sonradan ne yapıldı bilmiyorum lise öğrencisi gibi oldu yani o zıtlık kayboldu. Caner içinde yapılırsa güzel olur. İlk bölümde performansı idare ederdi.

Helin Kandemir'in karakteri güzel başladı ama kazadan sonra yine sinsi bir karakter olduğunu düşündürdü. Genç oyuncular içinde şu an en iyi oynayan kadın oyuncunun Helin olduğunu düşünüyorum ve eğer şans verilirse gelecekte çok iyi yerlere gelebilecek bir yetenek. Fakat kıza üst üste sinsi karakterler denk geldi. Bu kızın bu kadar iyi oynayıp sinsi karakteri oynaması biraz üzüyor. Resmen etiket gibi üzerine yapıştı. İlerleyen bölümlerde nasıl devam edecek bilemiyorum ama Rabia'nın karakteri gibi iyi bir karakter olmasını istersin hatta Ekim ve Leyla süper ikili olarak zenginlere karşı mücadele etmesini isterdim. Fakat Leyla, Ekim'in sırtından vuracak gibi duruyor.

Burak Can dizideki en ağır karakteri oynuyor ve işi çok zor. Çünkü izleyiciye her bölüm aynı şekilde duygu geçirmesi lazım. En ufak bir yapaylıkta karakterin büyüsü buhar olur. Aziz karakteri babasından şiddet gören gizemli bir karakter. İlk bölümde karakterin neden böyle bir durumda olduğu açılmadı. Aslında Kanat (esas oğlan)'ın erkek kardeşi ama babaları ikisine farklı davranıyor. Bunun sebebi, neden böyle şeyin yaşandığı doğru işleyişle anlatılırsa karakter harika bir şeye dönüşür. Burak Can ilk bölümde istenilen duyguyu verdi bakalım sonraki bölümlerde nasıl olacak.

Sümeyye Aydoğan'ın iki gözünde arpacık çıkmış inciler vardı. O kadar kötü duruyordu ki sahnelerinde sadece o incilere odaklandım. Kimin aklına geldi acaba bu kadar çirkin bir aksesuar kullanmak... Vücudu filan çok güzel bir kız, oyunculuğu gerçekten güzel. Daha da  kendini geliştirirse başrol ışığı aldım. Karakterini ilk bölümde sevemedim. Bence tüm her şey Melisa yüzünden oldu.

Fragmanları ve afişiyle ben heyecanlandıran ama ilk bölümünde hayal kırıklığı yaratan bir dizi oldu. Benimle birlikte sosyal medya yorumları da ikiye ayrılmıştı. Beğenenler ve beğenmeyenler olarak bir çok yorum okudum. Şöyle ki geçtiğimiz günlerde katil kim arayan bir okul dizisi daha başladı biliyorsunuz, ben diziyi onun gibi bir şey bekliyordum ama çok farklı bir işleyişi çıktı. Dizi boyunca Güneşi Beklerken, MedCezir ve o geçen gün başlayan diziye çok benzediğini düşündüm. Ondan da sevemedim. Dizinin oyuncu kadrosu güzeldi. Jenerik kısmı da afişleri kadar farklı olmuş sevdim ama jenerik müziği biraz daha heyecanlandırabilirdi biraz sönük kalmış. Dizinin müzikleri gençler arasında popüler olan müziklerden seçilmiş, sevdim. Klişe sahneler çok fazlaydı, kurgusunu sevemedim bu yüzden dizinin ortalarına doğru sıkıldım. Hatta başlangıcına göre aşırı saçma sahneler olarak ilerleyince bir ara, biz ne izliyoruz dedim. Bence 16-18 yaş aralığına hitap eden bir dizi olmuş. Yolu açık olsun bana hitap etmedi ama bayıldık, düştük, öldük diyen çok fazla yorum vardı. Bu yüzden bana hitap etmese bile siz belki sevebilirsiniz. Bu yüzden bir şans verin derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

DUY BENİ
Tür: Dram, Gençlik, Okul
Yönetmen: Ali Balcı
Senaryo: Makbule Kosif, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetikel, Okan Başar Bahar, Görkem Tüzün
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: Ali Gündoğdu
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Star TV
Başlangıç Tarihi: 7 Temmuz 2022
Konu:
Leyla ve Ekim iki iyi arkadaştır. Leyla'nın en büyük hayali ''Gerçek Koleji'' adlı özel bir okulda okumaktır. Fakat bir kaza olur ve Leyla tekerlekli sandalyeye mahkum olur. Kazayı yapan araba, mahalleye de çok yakın bir kampüsü olan Gerçek Koleji ile ilişkilidir. Ekim ve Leyla'nın hayatını değiştiren de bu kaza olur. Kaza sonunda Ekim, Leyla'ya Gerçek Koleji'nde bu kazaya sebep olan kişiyi bulmak için söz verir ve harekete geçer.
Oyuncular:
Berk Hakman
Rabia Soytürk
Caner Topçu
Helin Kandemir
Burak Can
Sümeyye Aydoğan
Feride Çetin
Aytaç Uşun
Meltem Akçöl
Alper Atak
Bedia Ener
Hamdi Alp
Utku Coşkun
Taha Bora Elkoca
Gökçe Güneş Doğrusöz
Jasmin Berkiş
Yeliz Akay
Cemre Özşişman
Dilara Sümbül
Beste Kaptanoğlu
İbrahim Yıldız
Durul Bazan
Murat Daltaban

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Şey bi de çok Güneşi Beklerken değil miydi? Senaristlere bir bakmak istiyorum sırf meraktan ve sevmedim. Helin Kandemir konusunda da sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Güneşi Beklerken dizisini andırıyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)