Dudullu Postası (Dizi)

Dudullu Postası dizisini yayın kanalı olan blutv'den izleyebilirdim ama bir türlü izlemek nasip olmadı. 2018'den bu yana sonunda televizyondan, kanal D'den izleme şansım oldu. Dizi toplamda 13 bölümden oluşuyor, her bölümü 59 dakika. Dizi de bir kaç tane karakter oyuncusu var. Bu oyuncuların hepsi de tanınmış, kendini başka dizilerden ispat etmiş oyuncular.

Dizi de Güven Kıraç , Ayda Aksel, Erkan Can,Bülent Şakrak, Levent Tülek gibi usta oyuncular var. Hepsi karakterini güzel oynamışlardı. Oyuncuların hepsi güldürdü ama Erkan Can'a ayrıca çok güldüm.

Taner Ölmez'in şimdi oynadığı dizide ki karakteri yüzünden Tayfur karakteri biraz tuhaf geldi. Taner o kadar yetenekli bir oyuncu ki şimdi oynadığı dizideki gerçekçiliği yüzünden algılarım değişti. Bana göre bu dizide ki performansı güzeldi, bu karakter için başkası düşünülemezdi.

Hazar Ergüçlü yerine Demet Özdemir olsa daha mı güzel olurdu diye düşünmeden edemedim. Oyunculuk farkı var tabii ki Hazar karakteri uçurmuş ama izlerken hep Demet Özdemir oynasa karakteri daha farklı bir havası olurmuş gibi geldi. Hazar ve Taner daha önce başka dizide çift oldukları için zaten etkileşimleri vardı ondan uyumlu çift olmuşlar. Ne kadar karakterde başka oyuncu görmek istesem de Hazar'da güzel performans sergilemişti.

Ahmet Rıfat Şungar hangi karaktere girerse girsin çok yakışıyor. Nedendir bilmiyorum farklı bir aurası var. Bu yüzden böyle absürt bir dizide görmek sevindirdi. Taner Ölmez ve Özgür Emre Yıldırım ile güzel üçlü olmuşlardı.

Özgür Emre Yıldırım'ın oyunculuğu bana çok geçiyor. O kadar doğal oynuyor ki her oynadığı karakterde sanki oynamıyor da yaşıyor gibi geliyor. Böyle serseri ama kalbi temiz bir yüz ifadesi var. Bence dizide oynadığı karakter için tam isabet olmuş. Kim seçtiyse ellerine sağlık.

Gözde Çığacı ve Aslı Bekiroğlu ilk bölümde çok gözükmediler. Sahneleri az olduğu içinde nasıl bir performansları var bilmiyorum ama oynadıkları sahnelere göre yerinde bir performansları vardı.

Ben diziyi çok sevdim ve izlerken eğlendim. Sıkıcı sahnesi olmadığı için nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Bundan dolayı ilk bölümünün tekrarını da izledim. Yer yer verilen mesajlar, küçük küçük iğnelemeler hoşuma gitti. Senaryo akışı ve güzel işlenmiş ama diyaloglar hikayeyi tamamen güçlendirmiş. Dizinin yönetmeni Onur Ünlü, görüntü yönetmeni Eyüp Boz iken teknik kısmın kötü olması beklenemezdi. Nitekim teknik ekibin emeğine sağlık muazzam bir iş ortaya çıkarmışlar. Müziğinden, kurgusuna, çekimdeki renk paletinden, dekorlara, kıyafetlerden, çekim açılarına hepsi dört dörtlüktü. Eğer vaktiniz varsa bu diziyi kaçırmayın. Gerek blutv'den gerek televizyondan bir şans verin.
Televizyon'da  her perşembe  Kanal D'de yayınlanacak. 


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
DUDULLU POSTASI
Tür: Komedi
Yönetmen: Onur Ünlü
Senaryo: Serkan Yılmaz (Dudullu Postası)
Senaryo uyarlama: Funda Alp,Yiğit Sertdemir
Yapım: Limon Film
Yapımcı: Hayri Aslan
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 2 Nisan 2020
Konu:
Serkan Yılmaz’ın Türkiye’nin en çok satan mizah dergisi Penguen için çizdiği Dudullu Postası köşesi, Onur Ünlü yönetmenliğinde hayat buldu. Abisi tarafından evden çıkmasına izin verilmeyen Melis’in (Hazar Ergüçlü), ona aşık saftirik Tayfur’un (Taner Ölmez) Melis’in aşkını kazanmak için gazeteci olmaya karar vermesini, babası halı saha maçında mahallenin tüm babalarıyla birlikte kaybolan ve ailesini korumak için mahallenin delikanlılarıyla “İffet Team” kuran Eyüp’ün (Bülent Şakrak), gazetecilik yapmak için gecesini gündüzüne katan ama yeteneksizliğinden de bihaber olan Asım’ın (Güven Kıraç), annesinden sürekli “çık sokakta oyna çocuğum” lafını duyan, bu yüzden de sokağı ikinci evi bilen, sosyetik güzel Betül’e (Aslı Bekiroğlu) aşık Cem’in (Özgür Emre Yıldırım), Tayfur ve Cem’in çocukluk arkadaşı, aynı köfte ekmeği paylaşan, atanamayan Ersan’ın (Ahmet Rıfat Şungar) ve tabi ki mahallenin abisi Vasıf’ın (Erkan Can) hikayesidir Dudullu Postası! Gazetecilik tutkusuyla haber yaptıklarını zannederken kendi komik hikayelerini paylaşan sıra dışı insanların sıra dışı hayatları; sıcak, doğal ve samimi bir mizaçla buluşuyor.
Oyuncular:
Güven Kıraç 
Ayda Aksel
Erkan Can
Taner Ölmez
Hazar Ergüçlü
Bülent Şakrak
Levent Tülek
Ahmet Rıfat Şungar 
Özgür Emre Yıldırım
Gözde Çığacı
Aslı Bekiroğlu

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Şu an izliyorum çok güzel bir film gerçekten ❤️👍🏻

    YanıtlaSil
  2. Hazır karantina varken mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Fragmanını izlediğimde çok eğlenceli gelmişti😊Anlatım için teşekkürler canım😊

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)