Ramo (Dizi)

Mis gibi bir dizi başladı, mis mis... Konusu, işlenişi, oyuncular, çekilen mahalle ve teknik ekibin performansı hoşuma gitti. Bence benim için bu güne güzel bir dizi olabilir. Gerçi 2020 itibarıyla bu akşama diziler karıştı. Tüm güzel dizileri bu akşama koydukları için seçim yapmak zor ama büyük ihtimal benim sevdiğim tür olduğu için benim için bu dizi baskın olacak.

Bu sefer yazıma Türk izleyici geleneği olan ilk bölüm gömme yorumlarından etkilenerek ve kızarak başlamak istemedim. Her mafyavari dizilerde yapıldığı gibi yine aynı gereksiz duyar ve olumsuz yorumlar var... Yine de merak edenler için yazayım o her dizinin ilk bölümüne olumsuz yorum yapan tayfayı saymazsak genel olarak beğenildi. Dizinin şampiyonlar ligi bir bir kadrosu var. Hepsi kendini kanıtlamış oyuncular olunca aslında tek tek yazmadan başarılardı yazsam bile olur.

Murat Yıldırım ve Esra Bilgiç çok uyumlu bir çift olmuşlar. İkisinin uyumuna bayıldım. İkisi de birbirinin oyunculuğunu güzel taşımışlardı. Esra bu dizi de ses tonunu biraz daha iyi kullanıyor. Bir önceki projesinde daha mıy mıy konuşuyordu. Murat Yıldırım her zaman ki gibi muhteşemdi.

Görkem Sevindik alternatif başrol oyuncusu olabilirmiş. Çünkü başrollerle aynı kıvamda bir performans sergiledi. Gerçek bir Adanalı olduğu için yaptığı az en uygun oyuncuydu.

Cemre Baysel, Görkem Sevindik ile çift yapılarak en uygun ikinci çift kıvamına getirilmişti. Görkem ile yakıştığını düşünmemin yanı sıra oyunculuğunu bir tık daha geliştirdiğini görmek mutlu etti. Umarım daha iyi yerlere gelir.

İlhan Şen bir önceki projesinde de çok gıcıktı bu projede de gıcık. Dizide midemi bulandıran tek karakter oldu. Keşke ölse.

Rüzgar Aksoy yine birilerinin adamı... Cidden çok değişik bir karakterde oynuyor... Hep aynı karakterlere yakın karakterler oynadığı için biraz sıktı. Keşke daha farklı karakterlerde görebilsek.
Yine de dizi de oyunculuğunu konuşturdu.

Efsane Odağ'ı bir önceki karakterinde çok seviyordum, burada da öyle olacak gibi hissediyorum. Oynadığı karakterin tam zıttı ama yine anne karakterini oynamasına çok sevindim.

Deniz Gürzümar bu dizide olması gereken oyunculardan biriydi. Dizi kadrosuna katmak kimin aklına geldiyse ellerine sağlık. Deniz'de tam böyle Adanalı tipi var. Bence diziye çok yakışacak. Yalnız sahnelerinin biraz arttırılması gerek.

İlker Aksum, Kerem Atabeyoğlu, İdil Fırat, İlkay Kayku, Sacide Taşaner, Yiğit Özşener, Macit Koper usta oyuncular olduğu için onlar hakkında yazmıyorum.

Dizi genel olarak güzeldi. Oyunculardan önce teknik ekibi çok başarılı buldum. Özellikle görüntü yönetmeni, ses ekibi, ışık ekibi ve müzik ekibini tebrik etmek lazım. Dizinin müzikleri ile çekim birleşince muazzam bir iş ortaya çıkmıştı. Tabii yönetmeninde katkısı büyüktür. Bizim dizilerimiz ve son yıllarda yapılan dizilerin renk paletine hayranım. Hemen hemen her dizide bundan bahsediyorum biliyorum ama çok zevkli renkler seçiliyor. Belki de dünyada bu kadar tutulmasının en büyük sebebi de bu çekim teknikleridir kim bilir... Dizi de tüm oyuncular kendi karakterinde çok güzel oynadılar. Zaten hepsi kendini ispat etmiş oyunculardan oluşuyordu. Çocuk oyuncuların oyunculuklarını da çok beğendim. Sanırım çocuklar Adanalıydı ve bayıldım ağızlarına. Bana göre dizi güzel baladı, sadece başlangıç bölüme göre biraz karışık işlenmişti. Yani ne nedir belli değildir. Hikayenin başlangıcı çok iyiydi ama direk konuya girilmesi biraz kafa karıştırıcı olmasına sebep olmuştu. Silah çatışma sahneleri bir tık daha heyecanlı olursa ve oyuncular biraz İstanbul, biraz Adana ağzı yapmasalar hiç bir sorun yok. Bu kısımda zaten ilk bölümün nazar boncuğuydu. Bana göre mafyavari bir dizi olduğu için yerinde geldi. Birde umarım dış mekan çekimleri bu şekilde devam eder ve bizde Adana'nın o muazzam güzelliğini görebiliriz. Bu tür dizileri sevenler bence diziye bir şans versinler hatta kaçırmasınlar. Dizi izlenilmeye değen bir dizi olmuş, tavsiyemdir. Tüm ekibin emeğine sağlık, inşallah izleyici sever ve benimser. Bizlerde bir kaç sezon izleriz.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
RAMO
''Gerçek bir karakterden kurgulanmıştır.''

Tür: Aile, Suç, Aksiyon, Entrika, Dram, Romantik
Yönetmen: Yağız Alp Akaydın
Senaryo: Yılmaz Şahin
Yapım: BKM film
Yapımcı:  Necati AkpınarYılmaz Erdoğan
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Salı
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 14 Ocak 2020
Konu:
Ramo ve ailesi, Adana’da yoksul, belalı ve bir o kadar eğlenceli olan bir mahallede kendi kuralları, kendi yasaları ile yaşarlar. Cesareti ve zekasıyla işlerin yürümesini sağlayan kişi ise Ramo’dur. Gözü kara bir delikanlı olan Ramo, ailesinin hak ettiği insanca muameleyi görmesi için, ne pahasına olursa olsun bu adaletsizliğe son vermeye karar verir.
Oyuncular:
Murat Yıldırım 
Esra Bilgiç 
İlker Aksum
Kerem Atabeyoğlu
Yiğit Özşener
Görkem Sevindik 
İdil Fırat
Cemre Baysel
İlhan Şen 
Rüzgar Aksoy
İlkay Kayku
Sacide Taşaner
Efsane Odağ
Deniz Gürzümar
Macit Koper

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Diziyi izlemedim ama sen böyle anlatınac bakasım geldi:)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz dizileri izlemiyorum. O kadar çok var ki çok sıkıcı. Daha aile dizisi kıvamında olanlar daha güzel. Değerlendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Çukur ve Edho haricinde yok ama silahların olduğu diziler var tabii. :)

      Sil
  3. Murat Yıldırım yer aldığı için merak ediyorum ama ilk bölümü kaçırmışım, tekrarına denk gelirsem izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. reklamları gözüme çarpmıştı ama izleyeceğimi tahmin etmiyorum....

    YanıtlaSil
  5. Çok merak ediyorum bende başlayacağım :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)