Babil (Dizi)

Müthiş bir dizi bu gün itibarıyla başladı. O kadar mükemmeldi ki izleyeceğim diye bu yazıyı az kalsın yazamıyordum. Hem çok heyecanlıydı hemde içerisi şampiyonlar ligi gibiydi. Adeta bir sinema filmi izliyor gibi hissettim.

Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu, Mesut Akusta ve Veda Yurtsever o kadar iyiydi ki tek tek yazmak istemedim. Hepsi kendini kanıtlamış iyi oyuncular.  Yazmak bana düşmez gibi geldi.  Fakat yine de bir kaç cümle yazmak gerekirse
  • Halit Ergenç'ten her zaman ki gibi gözümü alamadım, hayranım sanatına.
  • Halit Ergenç ve Ozan Güven kimyasına bayıldım. Daha önce de birlikte bir projede olduklarından dolayı mı bilmem çıtayı aşırı yükselmişlerdi.
  • Halit Ergenç ve Aslı Enver, Halit Ergenç ve Nur Fettahoğlu, uyumu da süperdi. Aslı Enver ile ilk defa bir projede birlikteler sanırım... Buna rağmen çok güzel kimyaları vardı.
  • Halit Ergenç ve Birce Akalay durumu var bir tarafta da Aslı ve Nur'a göre fiziksel olarak Birce daha yakışacaklar gibi geldi.
Beren Kasımoğulları dizinin Deniz karakterine can veren çocuk oyuncu. Halit Ergenç ve Nur Fettahoğlu'nun oğlu karakterinde. Aslında dizinin kilit noktası, senaryonun işlenme amacı olan karakter. Bu kadar ağır bir sorumluluk yüklenmişken bence üstesinden kalkmıştı... Birazcık donuk bir çocuk ama oyununu güzel oynamıştı. 

Selahattin Paşalı benim için sürpriz oldu. Bu dizide oynadığını bilmiyordum görünce çok şaşırdım. Süleyman karakterinin oğlu rolünde. İlk bölümden performansı  yerindeydi ama diğer oyuncuların  içinde  ezilir mi emin değilim.  Kimseye böyle bir kadro ile çekmek nasip olmaz...

Her bir oyuncu o kadar iyi performans gösterdi ki resmen bölüm boyunca güç savaşları yaşandı. Oyuncular bir yanda güç savaşı verirken diğer yandan teknik ekip güç savaşı yaşadı. Resmen ekip savaşı yaşanmışçasına hepsi kendi alanında iyi bir iş çıkarmıştı. Haliyle de bölüm boyunca görsel şov yaşandı. Beni çok etkileyen sahneler de oldu. Yani duygusal, gerilim sahnelerinde üzüldüğüm ve gerildiğim oldu. Bana göre dizi muazzamdı. Hiç bir şekilde eleştirecek bir yerini bulamadım. Bu yüzden gönül rahatlığı ile ve ısrarla tavsiye ederim. Muhakkak bu diziye şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BABİL

Tür: Aile, Suç, Entrika, Dram, Romantik
Yönetmen: Uluç Bayraktar
Senaryo: Nükhet Bıçakçı, Özlem Yücel
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 17 Ocak 2020
Konu:
Para en büyük sınav mı?
İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in hastalanmasıyla alt üst olur. Kapılar birer birer yüzüne kapanırken karısı Eda’nın çocukluk arkadaşları Egemen’den yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. Evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay’ın tehlikeli iş adamı Süleyman’ın sevgilisi olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan bu macerada aşması gereken birçok sınavla karşı karşıya kalacaktır. Bu macerada karşısına çıkan idealist genç kız Ayşe, onun kurtarıcısı olabilecek mi?
Oyuncular:
Halit Ergenç
Ozan Güven
Aslı Enver
Birce Akalay
Nur Fettahoğlu
Mesut Akusta
Veda Yurtsever
Beren Kasımoğulları
Selahattin Paşalı
Mert Doğan
Lesli Karavil
Gizem Kala
Gürberk Polat
Aydan Koptur
Gözde Melike Kocaoğlu Yağmur
Şeniz Çetin
Funda Eskioğlu
Barış Aksavaş
Abdurrahman Yunusoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar