Cafex Mocha Çikolatalı Sütlü Kahve


Her zamanki gün aşırı market gezme ritüelimi yaparken daha önce almadığım a101'in tek kullanımlık kahvelerini alıp denemek istedim. Rafta ne var ne yoksa hepsinden aldım. İçtikçe tek tek buraya yazarım. Tanesi yalan olmasın 40 kuruş ile 60 kuruş arası değişiyordu. Her bir üründen doğru deneme olsun diye ikişer tane aldım. Bu mocha sevdiğim için üç adet aldım. Üçünü de güzelce içtim.


İlk yaptığımda suyunu fazla koymuşum sanırım tadı su gibi oldu. Bu yüzden bu ürünü içerken kahve fincanlarının büyüğü olan yani çay fincanı büyüklüğünde bardaklara yapmanız lazım. Tam tadını o fincanlarda alıyorsunuz. Denediğim diğer tek içimlik mochalara göre tadı bir tık daha altındaydı. Çikolata tadı çok net değildi. Daha çok kahve tadı aldım ama yumuşak bir içimi vardı. Damak tadıma tam uymasa da içilebilecek şekildeydi. Üçüncü bardağımın içine damla çikolata koyarak denediğimde daha iyi olduğunu düşündüm. Çikolatası biraz daha iyileştirilirse dört dörtlük bir ürün olabilir. Yeni bir ürün zaten zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum.


İçindekiler:
Şeker, köpüklü kahve beyazlatıcısı [glukoz şurub, tam hidronejize bitkisel yağ (Hindistan cevizi), yağsız süt tozu, peynir altı suyu tozu (süt ürünü), asitik düzenleyici(dipotasyum fosfat, sodyum polifosfat), süt proteini, emülgatör (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), topaklanmayı önleyici (silikon dioksit)], yağsız süt tozu (%10), yağı azaltılmış içilebilir çikolata (%17),(kakao tozu, şeker), çözülebilir kahve, kıvam arttırıcı (selüloz gam), aroma vericiler, tuz.

Alerjen uyarısı:
Süt ürünü içerir. Eser miktarda buğday proteini (gluten) içerebilir. Kuru ve serin yerde muhafaza ediniz. Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve katkıları yoktur.

Hazırlanışı:

1 paket karışımı (18 g) bir fincana boşaltıp üzerine sıcak su (150 ml) ilave ediniz. Karıştırınız.

A101 Yeni Mağazacılık A.Ş adına Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilmiştir.
Adres: Saray Mahallesi, Naya Sokak No: 2/A 34768 Ümraniye, İstanbul
Santral : 0 (216) 633 25 00
Faks : 0 (216) 633 25 53

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. En başta türk kahvesini çok severim. Yalnız türk kahvesi içmem. Mutlaka bir dostum olmalı yanımda ki kır yıl anısı olsun. Bir de türk kahvesini bir hanımın yapmasındaki farkı da dikkat çekmek isterim. Bu açıdan kendim tük kahvesi asla yapmam. Ozaman neskaeyi tercih ederim. Sütlü olursa büyük keyif alırım vesslam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmışsınız bende Türk kahvesini severim. :)

      Sil
  2. Marketlerin kendi ürettiği kahvelerin lezzetleri düşük oluyor. Bir kere daha uygun fiyatlı diye almıştım. Çamur gibi bir görüntüsü vardı, o günden beri pek tercih etmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kahve bardağı seçimi önemli. Bazen bende de oluyor, sanki suyu fazla geliyor ve hiç tadını alamıyorsun. O yüzden kahveyle su oranı dengede olmalı. Cafex ürünlerini kullandım ama katkı maddelerinden dolayı çok sık tüketmemeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet minik bardak seçmek daha mantıklı oluyor. :)

      Sil
  4. Özellikle iş yerinde kullanmak için seviyorim bu tarz kahveleri

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)