Biraz Dertleşelim



Bir bölümünde tam hatırlamıyorum ama Nihal Ziyagil ''Ne zaman mutlu olsam sonrasında üzülecek şey oluyor...'' gibisinden bir cümle söylüyordu. Resmen o şekildeyim. Eylül ayı zor geçmişti, ekim tamamen kötü geçti. Vallahi ne yalan söyleyeyim burcum başak, yükselenim ikizler. Şu an evlerden ırak dağlara taşlara dediğinizi duyar gibiyim ama gerçekten bu durumun burcumun özellikleriyle alakası yok. Durumu anlatınca sizde anlayacaksınız...


Yazın son günleri alt komşumuz bir mülteciye dairesini sattı. 
O da gitti kendi vatandaşlığında başka bir mülteciye kiraya verdi. (Hangi ülkenin insanı olduklarından bahsetmeyeceğim başka yere çekilmesin diye.)  
Kimin geleceğini nasıl olacaklarını bilmiyorduk.  

Sonunda kiracı geldi ve alt katımıza gelen aile tam bir facia. ALLAH'ım evlerden ırak, alt katımıza hep kiracı oturduğu için (hiç ev sahibi oturmadı) çeşit çeşit insanlar geldi ama böylesini ben hayatımda görmedim. Bu gün 24. gün ve 24 gündür evden düğün evi ile kıraathane arasında bir ses inliyor. Yöneticimize göre üç kişilik bir aile ama kesinlikle üç kişilik bir aile değil. Beş altı adet erkek sesi algılıyorum. Kesintisiz her akşam 19.00- 02.00 arası büyük bir ses var. Öyle ki artık ne sınavlarıma çalışabiliyorum, ne televizyon izleyebiliyorum, ne de uyuyabiliyorum. Tuvalet ve banyoda bile sesleri var. 

Psikolojim feci halde bozuldu, geç saatlere kadar oturdukları için uyuyamıyorum haliyle sonrasında uykum gidiyor sabah gün ağarırken uyuyorum ve öğlen uyanıyorum. Ben 7.30'da uyanan bir insanken 13.00'da uyanır oldum. Haliyle biraz ev topla, yemek yap, dışarı çık derken ders çalışmam akşamı buluyor, akşam tekrar ses oluyor. Bu döngü içine sıkıştım kaldım. Bir gece tepindim, bir gece koştum, bir gece çığlık attım, zaten her gece 00.00'dan sonra vuruyorum ama susmuyorlar, adamlar ısrarla bağırıyorlar. Çocuk koşuyor, sesli kapı çarpıyor, çığlık atıyor, bir şeylere vuruyor. Artık yöneticiye dedim o da işte misafirleridir bilmem ne dedi. Bakın, diyorum ki bu adamlar tek aile yaşamıyor ve bu adamlar 24 gündür gece - gündüz bu evdeler bariz misafir değil bunlar... Fakat anlatamıyorum! 

Artık son çare bir blogger arkadaşım dedi ki ''-Ses kaydı al''.

Uzun uğraşlar sonucunda toplam beş saatte tek bir ses kaydı yakaladım. İlk çektiğim kayıtlar uğultu şeklindeydi. Nasıl yaptım bilmiyorum sonunda  net bir şekilde ses kaydını yakaladım. Hatta buradan bir kaç blogger arkadaşıma yolladım inanamadılar. -''Emin misin bu sizin evin içinden değil, değil mi?'' diye sordular. 

Ayrıca şu an da bile o ses eşliğinde bu yazı yazmaya çalışıyorum, cidden şaka gibi. Hani maç olur ''goool'' diye bağırırsınız ya ayağa kalkıp, adamlar resmen öyle bağırıyor, ''tepişiyor''. Tam tamına 24 koca gündür. 

Ne yapacağım bilmiyorum ama bu konuyu birilerine anlatmasaydım çatlayacaktım. Keşke şimdi burada olsanız da bu acınacak halimi bir görseniz. Yöneticinin tutumuna bakılırsa kimse arkamda durmayacak gibi bir his var içimde, ondan da mücadele edesim gelmiyor. Çünkü elime bir şey geçmeyecek ve o kadar ihtiyacım var ki birilerinin bana haklısın demesine, biri dese sanki oturup hüngür hüngür çocuk gibi ağlayacağım.

ALLAH bir sınavdan geçiriyor beni, şükürler olsun ama sonu nasıl olacak bilmiyorum. Lütfen bana dua edin, şunlar belalarını başkasından bulsunlar, defolup gitsinler. Yoksa yakında renklitirtil kafayı atlatmış, delirmiş diye haberler okuyacaksınız.

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. geçmiş olsun canım benim sıkma canını inşallah en kısa zamanda defolup giderler Allah ıslah etsin inşallah bunları .. dikkat çok fazla bulaşma ne oldukları hiç belli olmaz bunların .. sonuna kadar haklısın 🌸😊 sevgiler canım benim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok biz bulaşmıyoruz yöneticiye filan diyoruz. Muhatap olmadık hiç, olmayız da. Bana saygısı olmayan benim komşum, muhatabım olamaz. :)

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun, çok sinir bozucu bir durum...
    Saygisiz insanlara tahammul edemiyorum , Allah islah etsin.
    Inşaallah kurtulursunuz bir an evvel.

    YanıtlaSil
  3. Aslında az daha detaylı bilgi verseydiniz belki bir fikir verme şansımız olur apartman kaç daireli bu kiracının alt katında birileri oturuyor mu onlar rahatsız oluyor mu apartman da başka rahatsız olan var mı bunu destek için sordum yoksa yalnız sizin rahatsız olmanız kafi zaten de muhtemelen yönetici korkudan susuyor şimdi blogum da apartman kuralları diye bir yazım var onun çıktısını alıp kapı girişine yapıştırın daha sonra başka rahatsız olan varsa onlarla iletişime geçip önce ev sahibini arayıp iletin bundan çözüm çıkmazsa yöneticiye baskı yapın en son olmadı polisi arayın gürültülü bir gece olduğunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bilgi vermek istemediğim için detaylı yazmadım. Çünkü bir yere çekilsin istemiyorum. Rahatsız olan var ama benim alt katımdakinden değil yine mülteci olan başka ailelerde var. Yöneticimiz çok büyük köklü bir aile, asla korkmaz. Apartmanda bir çıktı var ama uyan yok. :) Yöneticiye bir daha deyip ev sahibi ile iletişime geçmelerini isteyeceğim, ev sahibi ile anlaşmam için dillerini bilmem gerekir şayet ev sahibi de mülteci olduğu için anlaşmamız zor olur. Dediklerimi algılayamaz diye düşünüyorum. Büyük bir ihtimal yöneticimiz dillerini biliyordur. O yüzden ona tekrar demeyi düşünüyorum. :)

      Sil
  4. Inşallah çok çabuk geçer
    Ama bu tür olaylar çok zor geçiyor
    Çünkü onkar kendilerinin farkında bile değiller yada işlerine gelmiyor
    Öyle öyle bu haytta kalmaya alışmışlar koloni gibi yaşıyorlar sanırım
    Büyük ihtimalle evi tutarken 3 kişilik aile diye tutmuşlardır sülalecek yaşayacaklarını söylemezler genelde
    Ya bekar erkek olarak tutmak kolay olmadığı üçin başkasına tutturmuş olabilirler
    Aynı durum benim oğlanın alt katında vardı sabah akşam evden ses hiç kesilmiyordu nöbetleşe yaşıyorlar dı herhalde
    bana 15 kişi varmış gibi geliyordu
    4 gün orda durdum ama sğrekli sabaha kadar uykusuz çektim
    Sabah artık kendiliğimden sızıyordum ancak öyle uyumak mümkün oldu
    Ben 4 gece zor dayandım
    Allahım sana sabır versin biz evi taşımaya gitmiştik o sayede kurtulduk
    Ama kış boyunca oğlum bu kargaşayı çekti
    Verecek bir tavsiyem yok malesef dua etmekten başka
    Allahım tez zamanda kurtarsın seni bunlardan
    (Limonekşisi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dua etmek gerekiyor galiba. İlk taşınırken dört bekar erkek dediler sona aile oldu şimdide ne olduğu belli değil, evin her odasında başka ses var. ALLAH belalarını başkasından buldursun. Amin. :)

      Sil
  5. Bu arada postun resmi çok dikkatimi çekti o yüzden ne derdi var bir bakayım dedim
    Bir resim ancak bu kadar iyi anlatabilir bu durumu 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehehe! Cidden o şekilde dolanıyorum evin içinde akşam olunca. :D

      Sil
  6. Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Rabbim böyle anlayışsız insanlarla muhattap etmesin kimseyi... Benim anlamadığım eğer dediğiniz gibi çok aşırı ses varsa neden polise haber vermiyor musunuz? Aynı durum geçen yaz bizim başımıza da gelmişti. Aynı apartmanda degildik karşı apartmanda yaz boyunca balkonda oturup sabaha kadar uyutmuyorlardı. Dilerini bilmedigimiz için polisi aradık. Ilk pek umursamadılar ama onlar susuna kadar polisi aradık en sonunda polis ev sahibine ulaşıp durumu düzelttirdi. Sizde güvendiğiniz bir kaç komşuyla konuşup imza toplayıp atırabilirsiniz onları veya polise şikayet edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. İçinde olmadığız için anlamamanız normal. Cumartesi günü gece 3'e kadar ses yaptılar. Aşağıya vurdum diye yöneticiyi arayıp ses yapıyorlar biz yabancıyız bizi istemiyorlar bizi gitsin diye böyle yapıyorlar demiş. Üst komşuyu yolladım ona da öyle dedi. Adamlar şeytanın insan hali gibi savunma yolunu bulmuşlar arsızca ve rahatça yalan söylüyorlar. Ben polis çağırsam emin ol polislere ağlayıp yalan söyleyecekler ve sürekli onlar da polis cagiracaklar asılsız ihbar yapacaklar artık inadına
    yapmaya başladılar, arsızlık tavan yaptı bulaşık insanlar. Pazar günü yüzünü, duruşunu bir görsen dersin ki adam oyuncu olmalıymış nasıl boynu bükük nasıl masum tamam abeey tamam, onlar ses yapıyor biz 3 kişi yaşıyoruz diye yalan söyledi bir sürü kişi var deyince misafir onlar dedi gözümüze bakarak ve bir saat sonra yeniden başladılar o kadar midem bulanmış ki uyarmadım bile sessizce susmalarına bekledim. Bu kadar şeytan insan hayatımda hiç görmemiştim. Komşular bizi tanımasam inanırlardı, o kadar oyuncu bir aile. Resmen şaşkınlıkla izledim hallerini soğuk kanlı ses tonunu... Ben şimdi farklı bir şey yapacağım onların gürültü yaptığı zaman tüm komşuların ziline basıp eve davet edip sesi dinletecegim. Önce benim bunu ispat etmem gerekiyor o imza işi için. Ev sahibi konusuna gelince o da mülteci maalesef onların tarafında olur kiracı bize dediğini ona da diyecek ve desteklerde kendi insanımız diye bana mı inanır adam, öyle uyarayım ya da çıkarayım demez bundan da emin ol.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, bir ay olmuş herhangi bir gelişme oldu mu acaba? Daha hafif benzer bir durum biz de yaşadık. Tepemizde deli bir aile vardı, biz bir kere polis çağırdık. Birkaç gün sonra onlar bize polis yolladı sebepsiz yere. Üniversite sınavına hazırlandığım seneydi. Çok üzüldüm durumunuza. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son aşağıya vurduğumda yöneticiyi aramış işte ajitasyon yapmış biz yabancıyız bizi rahatsız ediyorlar diye. :) Bende başka bir komşuya dedim üst komşum en iyi o beni duyar diye indi aşağıya kulaklarımla duydum aynı ajitasyonu yaptı tam bir oyuncu ALLAH korkusu yok kolay yalan söylüyor neyse komşu yalanını ortaya çıkarınca tamam filan dedi. Artık gece 2'den sabah 6'ya kadar ses yapıyorlar. Polis çağırsam asparagas ihbar yapıp o da çağıracak öyle düşük seviyesiz insanlar. Bu hafta sonu yönetici sizi imza toplayıp atacaklar demiş ama adamların umurunda bile değil 15 kişi aynı evde 7/24 saat yatıyorlar işte yok galiba ne olsa her ay para alıyorlar hiç problem değil onlar için. Bende işte yukarıda kuduruyorum artık salonda yatıyorum yatağımı özledim ders çalışamıyorum bu yüzden vizeler kötü gelecek ve büyük ihtimal sınıfta kalacağım filan. Bu yüzden bende artık ses yaptıkları her an ALLAH'a havale ediyorum öyle işte. :)

      Sil
  9. merhaba renklitirtil.Blogunu zaman zaman ziyaret eder gelişmeleri takip ederim.Yazdıkların yorumların hoşuma gider.Bugün yine şöyle bir bakim derken bu yazınla karsilastim.Geçen senelerde benzeri olaylar bizim de başımızdan geçti ve olaylar öyle bir hal aldıkı evi satıp başka bir apartmana taşınmak zorunda kaldık. Psikolojimizin bozulduğu yetmezmiş gibi başımız belaya girecekti az daha. O yüzden yazdiklarindan çok etkilendim ve üzüldüm. Bazen insan kendini çok çaresiz hissediyor.Seni tanimasam da neler yasadigini tahmin ediyorum.Rabbim inşallah sizlere hayırlı bir kapı açar ve rahat edersiniz.Umarim yakın zamanda güzel haberler alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimde öyle oldu başımızı belaya sokacaklardı o kadar mutsuzdum ki bunda da bir hayır vardır diyorum kendimi rahatlatmak için. Amin, hepimizin inşallah, sizinde çok kötü olmuş durumlar. ALLAH sesli komşuları çekenlerin yardımcısı olsun. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)