More Than Blue /Tayvan (FİLM)

-spoiler içermez-
Eylül ayında televizyondan dizi izlemenin yanı sıra bol bol ülke ayırt etmeksizin film izledim. Vaktim olmadığı için ve vakit kaybetmemek için seçimlerimde dikkatli oldum ve konusuna göre izlemeye çalıştım. Seçtiğim filmlerin de güzel olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yavaşça sizlere de önereceğim. Filmin izleme linkini hemen yazımın sonuna ekliyorum.

Öncelikle önereceğim film Kore'den uyarlama bir film. Film 2009'da aynı isimle Kore'de yayınlanıyor. 2018'de ise Tayvan filmi uyarlıyor. Kore versiyonunu izleyenler çok ağlamışlar ve Tayvan versiyonunda da aynı duyguyu hissetmişler. Hatta bazı izleyiciler Tayvan versiyonunun daha samimi ve duygusal olduğunu yazmışlardı. Ben Kore versiyonunu izlemediğim için iki film arasında kıyaslama yapamayacağım ama Tayvan versiyonunda gerçekten duygulandım ve ağladım.
Aşk ve hastalık bir araya geldiği zaman ister istemez hüzünlü bir işleyiş oluyor bunun yanında oyuncularda karakterleriyle bütünleşince dram havası ağır basıyor. Aslında filmde aşkın getirdiği sevgi ve vefayı ve özveriyi izliyoruz. Haliyle de hikaye sıcak ve samimi geliyor. Şahsen bana bu hissi verdi.

Filmde birbiriyle bağlantılı üç ayrı çift oluşturulmuş. Jasper Liu ve Ivy Chen çifti, Bryan Chang ve Annie Chen çifti, birde Bryan Chang ve Ivy Chen çifti. Cream yani Ivy Chen iki erkek karakterle de bağlantılı bir karakter. İki karaktere fiziksel olarak baktığımda Bryan Chang ile çift olarak daha çok yakıştırdım. Gerçi Bryan Chang, Annie Chen ile de çok yakışmıştı. Zaten oyuncular kendilerini oyunculukta ispatlamış, iyi oyuncular. Karakterle de bütünleştikleri için her birini izlemelere doyamadım.

Filmin ilk dakikaları aşk konusunda beni heyecanlandırdı, ortalarına doğru durağan olduğunu düşündüm, sonunda ise ağladım. Giriş, gelişme ve sonuç kısmı olarak üç kısımdan oluşmuş da diyebiliriz. İşleyişin K ve Cream karakterlerinin tanışmalarından başlamasını ayrıca sevdim. Bence film teknik olarak ve  oyuncular olarak iyiydi. Ben herhangi bir sorun görmedim. Sonbahar aylarına uygun olduğunu düşündüğüm bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Bence sonbahar akşamlarında elinizde sıcak kahve ve ya çay ile battaniye altında izlenebilecek bir film.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

MORE THAN BLUE
 (比悲傷更悲傷的故事,
Bǐ bēi shāng gèng bēi shāng de gù shì)
Tür: Melodram, Romantik
Yönetmen: Gavin Lin
Senaryo: Hermes Lu, Gavin Lin
Yapım: mm2 Entertainment
Uyarlama: More Than Blue- Won Tae-yeon
Süre: 105 dakika
Ülke: Tayvan
Dil: Mandarin
Çıkış Tarihleri: 7 Ekim 2018 ( Busan )
30 Kasım 2018 (Tayvan ve Hong Kong)
12 Aralık 2018 (Kore)
13 Aralık 2018 (Singapur)
27 Aralık 2018 (Malezya)
Konu:
Zhang Zhe Kai nam-ı diğer K ve Song Yuan Yuan nam-ı diğer Cream beraber yaşayan ama çift olmayan iki arkadaştır. Birbirinden başka kimseleri yoktur ve birbirlerine hayatın zorluk aşamalarında yardımcı olurlar. Ancak K lösemi olduğunu öğrenir ve Cream'a olan aşkından vazgeçer. O sırada Cream'ın hayatına Yang You Xian girer.
Oyuncular:
Jasper Liu 
Ivy Chen 
Bryan Chang 
Annie Chen

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Flim izleyecek zamanım yok ama sizin gibi degerli arkadaşların tecrübelerini aktarması benim açımdan izleyecegim zaman yön gösterici olmakta teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamansızlık hepimizde var, yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. İlk defa duydum.İzlemeye değer bir filme benziyor.Kayda aldım:)
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Kore versiyonunu izledim yillar once ve bayildim. En sevdiklerim arasindadir hala. Tayvan yapimlari cok seviyorum. Jasper in da yeni dizisini bitirdim birkac hafta once. Bu filmi izlemeyi cok isterim. Tesekkurler onerin icin. :)

    YanıtlaSil
  4. Diziyi izleyemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin çevirisini yapan site kapandı. O yüzden artık bilmiyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)