ÇOCUK (DİZİ)

Çocuk dizisi ilgimi çekmeyen dizilerden bir tanesiydi. Fakat nasıl olacağı konusunda merakım vardı. Bu yüzden de diziye bir şans vermek istedim. Ben dizide İsmail Hacoğlu ve Ceyda Ateş, Serhat Teoman ve Merve Çağıran çift olur hatta Serhat ve Teoman'a Kenan Acar'da aşk üçgeni olarak eklenir diye bekliyordum. Fakat Ceyda Ateş ve Serhat Teoman evli olarak karşıma çıktı...Dizi nasıl ilerler bilmiyorum ama enteresan bir başlangıç yaptı.

Mehmet Emin Güney dizinin çocuk oyuncusu. O kadar tatlı bir bebekti ki o petlek konuşması, sarı saçları minik suratı tam yemelikti. Maşallah birde o kadar yetenekli ki daha ilk sahnesinde kalbimi ısıttı. Elimde olsa ekrana ellerimi sokup yanaklarını sıkmak isterdim.

Nazan Kesal müthiş bir oyuncu. İlk bölümde başta kalbi büyük bir babaanne karakteri olacağını düşündüm. Sonrasında sırları için yapmayacağı şey olmayan gözü kara bir kadın olduğunu gördüm. Ne kadar hala Fazilet karakteri aklımda olsa da bu karakteri de akılda kalıcı olacak gibi duruyor. Dizi nasıl ilerler bilmiyorum ama diziyi yükseltecek ilk oyuncu kesinlikle Nazan Kesal.

Serhat Teoman'ı baba karakterinde ilk defa izliyorum. Artık böyle ağır baba karakterlerinde oynama vakti gelmişti. Dizi de karakteri sanırım evi yöneten ama arkasından iş çevrilen bir karakter olacak. Oyunculuğunu çok seviyorum ve daha ilk bölümden karakterini çok sevdim. Kim ile tam olarak partner ilk bölümden çözemedim. Ceyda ile evli ama kalbi kime ait olacak çok merak ediyorum. Umarım sonuna kadar ilk bölüm ki gibi iyi bir karakter olur da sinirlenmeden izleriz.

İsmail Hacıoğlu ilk bölümde sonlarına doğru çıktı. Bir kaç replik belki söyledi ya da söylemedi ama o kadar muhteşem bir oyuncu ki büyüledi. Bir koca bölümü bir iki dakika ile ezdi geçti yazsam abartı olmaz. İsmail bence usta bir oyuncu ve bunu her seferinde kanıtlıyor. İzlerken iyi ki Türkiye'de İsmail Hacıoğlu adında bir oyuncumuz var dedirtti. Karakter olarak kötü bir karakter olacak gibi duruyor. Umarım düşüncelerimde yanılırım.

Ceyda Ateş Toplusoy'a sinsi karakterler çok yakışıyor ama artık iyi karakteri de oynamasını istiyorum. Sanki üzerine yapıştı ve yıllardır bu sinsi karakter her dizisinde bir önceki dizisinin devamı gibi geliyor. Dizi de vicdanlı ama vicdansız bir anne gibi değişik bir karakteri var. Bir insanı ikiye bölmüşler yarısını kötü yarısını iyi yapmışlar hissi uyandırdı bende. Ceyda her zaman ki gibi formundaydı.

Merve Çağıran'ın iyi oyuncu olduğunu biliyordum da bu kadar iyi olduğunu hiç düşünmemiştim. Dizinin ilk bölümü de ağlamasına bayıldım. Gerçekçiliğinin yanı sıra kalbimi ısıttı ve vermek istediği duygu bana geçti. Şahsen ben bölüm boyunca oyunculuğundan çok etkilendim.

Kenan Acar evin küçük zengin ama diğer dizilere göre daha bilinçli oğlunu oynaması hoşuma gitti. Ağır rollerin arkasından böyle bir karakterin olması değişik ve hoş oldu. Daha doğrusu kendini yenilemiş gibi oldu. Ben oyuncunun oyunculuğunu seviyorum. Biraz mimik konusunda yapay kalıyor ama o da zamanla düzelecektir.

Nimet İyigün'ün karakterini sevmedim. Anne tanımına uymayan bir karakterdi. Sanırım ilk bölümde en nefret ettiğim karakter oldu.

Dizinin geçmiş kısımlarında kullanılan sarı renge bayıldım. Bazı dizilerde bu renk çok koyu oluyor. Geçmişten günümüze dönerken o rengin değişmesi arasında ki geçişte hoşuma gitti. Sarıyken birden canlı güzel renklere geçişinden hoşlandım. Zengin yaşamı anlatılacağı için mekanlar hoşuma gitti. Fakat fakir kısmında ki lokantaya bayıldım. Müzikleri ayrıca hoşuma gitti, keman sesi olan hüzünlü melodiye aşık oldum. Dikkat etmedim ama müzik kısmını kim yapıyorsa ellerine sağlık. Konusu klasik bir konuya sahip olsa da işleyişi farklı başladı. Bu durumda bölüm boyunca beni sıkmadı. Dizi bol entrikaya sahip. Yani iyi görünen bir karakter bir bakıyorsunuz fitne fesat çıkıyor. Bu durumda ilerleyen bölümlerde bozmazlarsa heyecanlı bir hal almasını sağlamış. Ön yargı ile başladım ama şahsen ben çok beğendim. Eğer vaktiniz varsa bu diziyi kaçırmayın derim. Dizinin günü çok yanlış olsa da umarım reytinglerde güzel sonuçlar görür. Yolu açık olsun.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 6. sırada, tekrarı ise 21. sırada tamamladı.
ÇOCUK

Tür: Entrika, Dram, Aile
Yönetmen: Serkan Birinci
Senaryo: Nazlı Sunlu Kaçan - Hilal Yıldız
Yapım: 1441 Productions
Yapımcı: İrfan Şahin
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 9 Eylül 2019

Konu:

Annelikleriyle sınan 4 farklı kadın, herkesin hayatını alt üst edecek büyük bir sır, bu karanlık sırrın ortasında masum bir çocuk... Dizi de gerçeklerin yerini alan yalanlar ve tutkulu bir aşkın anlatılıyor.
Oyuncular:
Nazan Kesal
Serhat Teoman
İsmail Hacıoğlu
Merve Çağıran
Ceyda Ateş Toplusoy
Kenan Acar
Nimet İyigün 
Mehmet Emin Güney

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ay şu an tvde açık yok ben gram sevemedim sırf İsmail Hacoğlu var diye bakarım diyordum ama yok yaniii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdim diziyi, neyse başka dizilere şans vermelisin. Bu sezon güzel diziler geliyor. :)

      Sil
    2. Türk dizileri bana göre değil ya. Bir mucize doktor hoşuma gitti onun dışında hepsi sinir krizi yaşatıyor bana 😶

      Sil
    3. Anladım, o zaman sağlık olsun. Türk dizilerinin internette yayınlanan dizilerine de bir şans vermelisin. :)

      Sil
  2. Bu diziyi çok sevdim.Özellikle Hasan yani İsmail Hacıoğlu'na bayıldım.Akça sayesinde Hasan değişecek gibi hissediyorum umarım öyle olur :) Bu arada bazı diziler yeni sezonlarına başlıyor onlarla ilgili yeni sezon ilk bölüm yazısı yazabilir misiniz? Sizin yazdıklarınızı okumak çok hoşuma gidiyor (Eğer yazarsanız Çukur ve Bir Zamanlar Çukurova merakla beklediklerim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi&Film sekmesi var blogumun üst kısmındaki sekmelerde oradan ulaşabilirsin diğer dizilere. :) Bende sevdim diziyi. :)

      Sil
    2. Bütün dizi yorumlarınızı okudum ama yeni sezon ile alakalı yorum yazar mısınız? Yani çukur dizisinin 3.sezon ilk bölümü hakkında mesela

      Sil
    3. O şekilde yazmıyorum maalesef. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)