7 Eylül 1989

İyisiyle, kötüsüyle; çirkiniyle, güzeliyle; acısıyla, tatlısıyla kocaman kız oldum. Yaş hesaplama sitelerine göre tam tamına 30 yaşındaymışım. Bedenim 30 olabilir ama ruhum 80 yaşında gibi hissediyorum. Gözlerimi kapatıp şöyle bir kendini dinlediğimde bedenim değil ama ruhumun çok yorulduğunu hissediyorum. Nefretler, kavgalar, tartışmalar, günlük sorunlar... Hepsi bir araya geldiğinde yarı mutsuz, tam yorgun bir ruhumun olduğunu düşünüyorum. Yine de şükretmek lazım... En azından huzurum yerinde, başımın üstünde bir çatı var, evime düzenli para geliyor, ailem yanımda... Aslında mutlu olmak için bunlar bile yeter bana. Belki de bunlara sahip olmayan milyonlarca insan vardır, kim bilir. Bu yüzden de şükür önemli. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır

30 yaşımdan 15 yaşıma seslenme şansım olsa ona yanlış yoldasın aklını başına al demeyi çok isterdim. Prenses sendromundan çık, şımarıklığı bırak ve ayaklarını zemine sağlam bas demek isterdim. Bence bu günün temeli 15 yaşındayken atıldı ve sonra bu güne yavaş yavaş inşa edildi. Kadere inanıyorum ama bu gün ki yerim kader değil, bir seçim ve yanlış bir seçim. Eğer o gün 21 yaşımda yaşayacağım acıyı ön görebilseydim, bu gün her şey çok farklı olurdu. O yüzden bu gün kendime değişeceğim(!) sözünü vermeye karar verdim. Yapabilirsem en başta kişiliğimi değiştirmek istiyorum. Sanıyorum ki kendimi değiştirirsem her şey değişir. Eğer bunu başarırsam her şeyi başarabilirim diye düşünüyorum. Bundan bir 15 yıl sonra 30 yaşıma seslenirken yanlış yaptın yerine iyi ki yapmışsın demek istiyorum. Belki istediğim yere gelemem, belki uçurum aşağı son sürat giderim ama dönüp baktığımda iyi ki demeyi çok istiyorum.


Size de tavsiyem bir durup kendinizi düşünmeniz. Günlük yaşamdan dolayı kendimizi, ruhumuzu hiç dinlemiyoruz... Dinlemeye başladığımız da ise bir şeyler için geç kalınmış oluyor. Bu yüzden geç kalmadan kendinize bir şans verin ve dinleyin. Eminim size anlatmaya çalıştığı bir çok şey vardır. Dinlemezseniz de benim gibi geriye dönüp baktığınızda çok şeyden pişman olmuş olursunuz. Bu doğum günüm de kendim dahil hepimize iyi niyetimi ve dileklerimi yolluyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi olur. Sizi ve kendimi çok seviyorum.

Dipnot: Bu arada okuyucularım, 2012 yılından bu güne beni bırakmadığınız için size minnettarım.
 

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Ahh o 15 yaş ama o yaşıma kızamıyorum ki bir kizin o yaslarda aldigi kararlar ne kadar dogru olabilirki henuz çocukluktan yetişkinliğe giden bir yoldayken kaybolada bilirdik en azından ben kendim için diyeyim çünkü benim yanımda ailem yoktu evet o yaşlarda yanlış kararlar almış bugunumuze temel atmış olsakta şuan ki bizi biz yapan o yanlışlarımız degilmi ? Ben 30 ları geceli çok oldu ve sen çok güzel bir yasa adım attin yeni kararlar bu yaşta oluyor ikinci bir hayata adım atışların dilerim aldigin kararlarda ıyiki yapmışım dersin mutlu seneler 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ailem vardı bende hata yaptım. Sanırım ergenlik hata yapma yaşı. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Doğum günün kutlu olsun canımmmm. İyi doğmuşsun iyi ki tanışmışız. 20 lerimizi öyle böyle yedik, bitirdik. 30 lar bizim olsun. En güzel yaşlarımız olsun. Seni seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım benim, bende iyi ki seni tanımışım. Amin, bende seni seviyorum. :)

      Sil
  3. Nice mutlu yaşlara ne guzel de ifade etmişsiniz 👏👏👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İfade edebildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  4. Doğum gününüz kutlu olsuuunn! Nice güzel yaşlarınız olsun. Her yaşımız bize bir tecrübe. Bir söz vardı ya önceki hatalarımı yapmasaydım şu an olduğum kişi olamazdım diye. Umarım bundan sonraki yaşlarınız çok ama çok güzel geçer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim. :)
      Evet hata yapa yapa bu günlere geliyoruz ama keşke yapmasak. Evet ama keşke daha başka biri olabilseydim. 30 yaş hayalimde bambaşka biri vardı. Umarım hepimizin güzel geçer... :)

      Sil
  5. Doğum gününüz kutlu olsun. Eskiye seslenmek gibi bir şansımız olsaydı emin olun ben de seslenirdim.Ve kendime yanlış yolda olduğumu söylerdim. Ama bunu düşünmek yerine, bugünü güzelleştirmek daha mantıklı. Umarım sizin de dediğiniz gibi bundan sonraki yıllarda iyi ki yapmışsın cümlelerini kurabiliriz. İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız nice yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim. :)
      Kesinlikle öyle geçmiş geçmişte kaldı bu güne bakmak lazım. İnşallah, teşekkür ederim sende iyi ki varsın. :)

      Sil
  6. Yeni yaşın kutlu olsun kuzum. Ama kendini 80 yaşında hissetmene üzüldüm. Hepimiz zaman zaman bazı evrelerden geçiyoruz zor zamanlar yaşıyoruz üzülüyoruz kırılıyoruz ama hayat herseye rağmen süper . Bak ben yaklaşık 20 gün önce 42 yaşımı doldurdum ama kendime hala 18 yaşımın verdiği heyecan ve mutluluk içinde hissediyorum . Sana da hayatında olumlu ve güEL olanları görmeni negatif olan be varsa arkana atmanı tavsiye ediyorum. Mutluluklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canııım... :*
      Ben sanırım o evreden çıkamadığım için böyle hissediyorum. Hayat güzel ama yorgun. İyi ki doğdun sende, umarım yeni yaşın istediğin gibi olur. Tavsiyeni dinleyeceğim. :)

      Sil
  7. Doğum günün geç olsa da kutlu olsunn yıllardır burayı takip ediyorum desem yalan olmaz beraber büyüdük sayılır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Öyle mi? Çok sevindim o zaman birlikte büyümüşüz. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)