Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 6

İki haftalık ağır gripten sonra sonunda bu gün biraz ayağa kalkabildim. Yıllardır bu kadar ağır grip olmamıştım. Bu yüzden kendimi iyice iyi hissettikten sonra gidip kan vermeyi planlıyorum. Galiba değerlerim düşüktü ve bünyem ondan kaldırmadı. Bu gün biraz iyi hissedince kendimi biten ürünleri toparladım ve tüm kullanılmayı bekleyen kozmetik ürünlerimi ortalığa döktüm. Çok utanç verici ama gerçekten kendime inanamıyorum. Ben kendimi kırtasiye tutkunu olarak betimlerdim ama ben aslında kozmetik ürünleri bağımlısıymışım. Ben bu tasarruf olayına girmeden önce bu kadar aç gözlü bir insan olduğumu bilmiyordum. Bu yazılarımı takip ediyor musunuz bilmiyorum ama sürekli ürün bitiriyorum ve hala bir sürü ürün var. 1 yıldır ihtiyacım olmayan ürün almadığım halde ve bu tasarrufu yaptığım halde hala bir sürü ürün var. Mesela elime bir ürün alıyorum ve düşünüyorum; -''Acaba bu ürün bana hediye mi geldi yoksa bu ürünü ben mi aldım aldıysam ne zaman aldım?'' O kadar çok alıp unuttuğum ürün var ki çok üzgünüm. İşin kötü tarafı çoğunun da son kullanma tarihi yaklaşmış. İnşallah son kullanma tarihleri gelmeden elimdeki tüm ürünleri harcayabilirim.

Bu yazımda Aralık 2018 ve Ocak 2019 ayları içerisinde bitirdiğim ürünlere yer vereceğim.
Son olarak şu ürünleri bitirmişim;


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Golden rose mousse foundation:
Kullandığım en iyi fondöten olabilir. Koyu krem bir yapısı olsa da yüzüme sürdüğüm an bir pudra gibi rahat dağılıyordu. Ayrıca tortu olmuyor ve suya karşı çok dayanıklıydı. Şimdiye kadar bittiğine üzüldüğüm tek ürün bu ürün olabilir. Yılarca severek kullandım ve yıllar geçmesine rağmen hiç bozulmamış her zaman istediğimi vermişti. Her güzel şey gibi bu da bitti.

Webence parfüm:
Bende bu markanın bir kaç çeşidi vardı. Pembe,turuncu, yeşil birde hatırlamıyorum ama bir rengi daha vardı. Turuncu olanı sevdim, pembe ağır geldi ama bu yeşili hiç sevmedim. Şekerli desem şekerli değil, odun desem odun değil, baharatlı desem baharatlı değil garip bir kokusu vardı. Baktım bitiremeyeceğim bende dolabımı düzenlerken tüm kıyafetlerime tek tek sıkıp asmakta çare bulmuştum. En azından kıyafetlerimi giyene kadar kokusunun biraz söneceğini düşünüyorum. Bence çöpe atmaktan mantıklı bir hareketti.

Little Black Dress - Avon
Keza bu deodorantı da bitirmek zordu. Esasen benim parfüme ve kokulara alerjim var. koku duyduğum an hapşırıyorum ve baş ağrısı ile mide bulantısı yapıyor. Normalde kullanmıyorum ama webence de bu deodorantta bana hediye geldi. Aslında bunu çekilişte kazandım ama hediye sayabilirim. Webence de yaptığım gibi bu üründe de kıyafetlerime sıkarak bitirdim. Giyene kadar kıyafeti kokusu uçtuğu için hiç sorun yaşamadım hemde değerlenmiş oldu.

Diadermine Hassas Göz Makyaj Temizleyicisi:
Daha önce bu ürün hakkında detaylı yazı yazmıştım. TIKTIK Daha sonrasında ise benim karşılaşmadığım ama başkalarının karşılaştığı sorunları okuyup kullanıp kullanmama konusunda ikilemde kalmıştım. Neyse ki bitti ve hiç bir sorun yaşamadım. Tekrar kullanır mıyım bilmiyorum ama güzel makyaj çıkarıyordu.

Beauty Face Anti Akne Krem:
Bu ürün içinde detaylı bir yazı yazmıştım. TIKTIK Düzenli kullandığım ve yazımda fotoğrafladığım ürünü bitirdim. Hem sevdiğim hem sevmediğim bir ürün oldu. İşe yarama konusunda yarı yarıya etki yarattı. Yani ürünü kullandığımda sivilcelerim gitse de sonrasında tekrar sivilce çıktı. Şimdi hiç açılmamış bir adet ürün daha var ne yaparım bilmiyorum kısmet.


İpek Islak Cep Mendili:
Islak mendil olmadan dışarıya çıkmıyorum ve muhakkak dışarıda vakit geçirirken bir kaç kez kullanıyorum. Bu yüzden de herhalde piyasada ne kadar ıslak mendil markası varsa kullandım. Dışarıda elimi silmek için kullandığım içinde iyi olup olmaması pek fark etmiyor. Fakat içeriğine çok dikkat ediyorum. Kokusu biraz kalıp sabun kokusuydu o yüzden kendimi daha temizlemiş hissetmeme sebep olmuştu.

Gülşah Aseton:
Bu ürünün şişesini çok sevmiştim. İlk defa pompalı bir aseton kullandım ve memnun kaldım. Çok fazla bir şey yazmaya gerek yok Gülşah markası zaten asetonda bir numara. İlk üretim yılında alıp son kullanma tarihine kadar kullandığım ve ucu ucuna bitirdiğim bir ürün oldu.

Ostwint Doğal Maden Suyu Spreyi:
Detaylı yazdığım ürünlerden biri de doğal maden suyu. TIKTIK Cildimde sürekli sivilce vardı aralık ayına kadar sonra çözümünü bulsam da geçtiğimiz yıllarda çok uğraştım. Yaz günleri de Ankara çok kurak ve sıcak olduğu için çok terlemeyle birlikte aşırı derece nem kaybı yaşadım. Haliyle sivilcelerimde can sıkıcı oldu. Çok terlediğim için ve nem kaybı çok yaşadığım içinde bu maden suyu kurtarıcı gibi bir şey oldu. Daha önce kullanmadıysanız hangi marka olursa olsun bu maden suyunu sizlere öneririm. Hem sıcak günlerde ferahlatıyor hemde cildinizi koruyor. Özellikle fazlasıyla terleyen kişiler varsa okuyucularımdan kesinlikle denemeniz gereken bir ürün. sonunda ben ürünü bitirdim. Bu yaz tekrar almak zorundayım.

Bebak Acı Badem Makyaj Temizleme Sütü:
Bu ürün hakkında da detaylı yazmıştım. TIKTIK Bence temizleme sütünde diğer markalar bir köşeye Bebak bir köşeye. Bebak kadar iyi olan temizleme sütü hiç kullanmadım ya da Bebek'ın üzerine geçen bir marka olmadı. Gerek kokusu, gerek işlevi beni benden alıyor ve ben sadece yüzüme değil cildime de bu temizleme sütünü kullanıyorum. Şimdi bu sütün temizleme mendili de çıkmış ondan da çok memnun kalmıştım. Artık sanırım sıvı olarak değil mendil olarak satın almaya başlayacağım gibi geliyor. Çünkü temizleme mendilleri daha hoşuma gidiyor ve üşengeç olduğum için daha kolay geliyor.

Hunca Care - Argan ve Zeytinyağlı Şampuan:
Bazı şampuanlar saçıma çok iyi geliyor bununda içeriğinden kaynaklı olduğunu fark ettim. Artık ya argan ya zeytinyağlı ya da aloe veralı şampuanları seçmeye çalışıyorum. Bu şampuanda beni cezbeden saçımı yaktığımda kullandığım bitkisel yağların kokusunu andırması oldu. Seçerken de koklayarak seçmiştim zaten. İkinci olarak paraben ve parafin içermemesi etken oldu. Ph 5.5 olması da ayrıca hoşuma gitmişti. Annemle birlikte kullandığım için hızlıca bitti ama bir daha almayı planlıyorum. Aslında hemen bitiminde alırdım ama iki adet denemek istediğim marka vardı onları denemeyi tercih ettim. Bu arada saçım kepeklenmesin diye bir kullandığım markayı ikinci defa kullanmıyorum, kullanmak istersem bile araya farklı bir marka kullanarak devam ediyorum. Saçımı asla tek marka şampuana alıştırmıyorum.






Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bu listede tek ilgimi ve bilgimi çeken ipek ıslak cep mendili... :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun avon ürünlerini kullandım memnun kalmıştım.Diger ürünler ile ilgili ipuçlarınız işime yarayacak.Ihtiyacim olanları not aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, işe yaradıysam ne mutlu bana. :)

      Sil
  3. selamlar sitenize ilk defa denk geldim takibe aldım sizi karşılıklı ziyaretler yapabiliriz artık ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, en kısa zamanda uğrayacağım, teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)