Halka (Dizi)

Merak ettiğim bir dizinin daha başlaması vatana millete hayırlı olsun. Bu diziyi usta oyuncular, Kaan, Serkan ve Hazal için bekliyordum. En çokta Hazal için bekliyordum. Çünkü bu kıza bayılıyorum. Doğuştan oyunculuk yeteneği olduğunu düşündüğüm için ilgimi çeken bir kadın oyuncu oldu hep. Bir başka izleme sebebim de polisiye ve mafyavari bir dizi olmasıydı. Farklı düşüncelerin aksine ben mafya türevi dizileri seviyorum. Bu yüzden başlayan bu türde dizileri şans verirken öncelik tanıyorum. Bu dizide de benim ilgimi çeken taraf bu oldu. Konusu da işleyişi iyi devam ederse güzel bir konu gibi geldi.

Serkan Çayoğlu'nun ilk etapta kendi sesini duydum sonra dizinin ortalarına doğru dublaj olduğunu düşündüm sonra tekrar sesini duydum. Neden böyle oldu anlamadım, her sahnede öyle doğru öyle güzel ses tonunu ayarladı ki beni acayip şaşırttı. Bir önceki projesinden itibaren oyunculuğunun üst seviyelere doğru çıktığı gözle görülür bir şekilde belliydi ama bu karakter ile ilk bölümün kahramanı yeni nesil oyuncular içerisinde Serkan olmuştu. Performansının bir an bile düşmemesi sahnelerinde herhangi bir sorun olmaması çok hoşuma gitti. Bence bu karakterden sonra artık oyunculuk kısmında Serkan saygıyı hak ediyor. Serkan'ın oyunculuğunu beğenmeyen olursa da şu saatten sonra düşüncenin altında fesatlık ararım.

Kaan Yıldırım'a bayılıyorum ve bu tür serseri karakterlere çok yakıştığını düşünüyorum. Neden bilmiyorum farklı bir albenisi var oyuncunun. Sanki ailemizin çocuğu gibi. Bu dizide de zeki, hırslı bir adamı canlandırıyor. Dizi de iki kadın Kaan'a eşlik ediyor. Bunlardan biri Nazan Kesal, diğeri Hazal Subaşı. Bu iki kadınla da Kaan'ı çok yakıştırdım. Nazan Kesal ile olan sahnelerde hem çok iyi iş ortağı havası vardı, hemde anne oğul havası vardı. Bu da gösteriyor ki iki oyuncu da set arkasında birbirlerinden iyi enerji almışlar o enerji de bize geçiyordu. Hazal Subaşı ile atışmalarına bayıldım, birbirlerine bakışları, mimikleri beni benden aldı. Şu an dizi de favori çiftim Bahar ve Kaan oldu. Kaan'ın ilk defa kendi formunda bir oyuncu ile çift olduğunu gördüm. Özel hayatlarında çok beğeniyorum ama eşi dahil (oynadıkları diziden bahsediyorum) ilk defa bir projede Kaan için fiziksel olarak doğru kadın oyuncunun seçildiğini düşünüyorum.

Hande Erçel'in ilk gözüme çarpan çok zayıflamış olması oldu. Resmen bir kemik kalmış kız ama güzelde olmuş. Daha fit ve sağlıklı görünüyor şimdi, o tatlı gamzeleri daha net ortaya çıkmış. Darısı bana bende istediğim kiloya insem çok güzel olur. Bu yönden biraz kıskandım. Serkan ile Hande fiziksel olarak çok uyumlu olmuşlar. Bir izleyici olarak ikisinin kimyasını beğendim. Fakat Hande hala çok ortalama bir oyuncu. Mimikleri çok abartılı, oyunculuğu çok abartılı, ses tonlamasını hala ayarlayamıyor. Örneğin, Cihangir'in Müjde'yi babasına götürdüğü sahnede kahkahası ve sesini ayarlayamaması çok göze batıyordu. Yine de azmine, çabasına çok büyük saygı duyuyorum ve kendini daha iyi geliştireceğine inanıyorum. Bakışlarıyla ve duruşuyla ekrana yakışan bir kız. Yolu açık olsun belki ilerleyen bölümlerde karakter oturdukça pek göze batmaz. Tıpkı 2016- 2017 yılında oynadığı romantik komedi dizisinde ki gibi. Keşke bir de kötü kadın karakterini denese belki saf kız karakteri Hande'ye yakışmıyordur belki fettan kadında kendini bulabilir.

Hazal Subaşı'nı ilk dizisinden bu yana takip ediyorum. O kadar tatlı bir kız ki evimizin kızı gibi hissediyorum. Yüz hatları zaten yolda çevremizde gördüğümüz bir yüz hattı olduğu için sıcacık geliyor. Hayranı değilim ama aşırı derece de farklı bir enerji alıyorum izlerken. Aurası yüksek bir insan olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında oyunculuk mesleğinde çok yeni olmasına rağmen çok iyi bir performans çıkarıyor. Oynadığı karakterlerde soğuk gibi dursa da doğal bir oyunculuk sergiliyor. Kim gibi yazsam... Tıpkı Cansu Dere gibi, soğuk ama iyi oyuncu. Bahar karakterinin geçmişi biraz hüzünlü ama mücadeleyi asla bırakmamış bir karakter. Şu anda mesleğine sadık işini iyi yapan bir polis olarak gözüküyor. (İşleyişi tahmin edemiyorum.) Ve tabii ki Kaan karakterinin ensesinde ki bir nefes. Bölüm boyunca karakteri ve Hazal'ın performansını sevdim. Umarım bu proje ile son kez ikinci kadın karakteri olarak izleriz.

Ahmet Mümtaz Taylan, Nazan Kesal ve Burak Sergen'i bir bölüm olarak yazmak istiyorum. Bu üç oyuncuyu izleyip performansına hayran olmayan bir izleyici var mı merak ediyorum. Üç oyuncu da birbirinden kıymetli, usta ve müthiş oyunculuk sergileyen oyuncular. Eleştirmek bana düşmez, ancak saygı ile izleyebilirim.

Dizinin jenerik kısmını çok beğendim, çok güzel olmuş. Dizinin başlangıcı çok yüksekti, kafa karıştırıcı ve gerilim dolu başladı. Müzikleri çok güzel ve sahnelere çok uygundu. Bu yüzden izleyicinin duygu geçişine yardımcı oluyordu. Dizinin mat çekimi ve gri havası işleyişine uygundu. Genel olarak diziyi sevdim, ilk bölümün işleyişi güzeldi. Film tadında ilk bölüm yapmışlardı. Daha sonra ki bölümlerde de işleyişi olursa büyük ihtimal izlemeye devam ederim. İşin içinde Zaten salı günü izlediğim dizi aşırı saçmaladığı için dizi arayışındaydım bu dizi tam zamanında geldi gibi oldu. Bence sizlerde bu diziyi bir deneyin derim. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 2. sırada, tekrarı ise 29. sırada tamamladı.
HALKA

Tür: Polisiye, Aile, Dram, Romantik
Senaryo: Levent Cantek
Yönetmen: Volkan Kocatürk
Yapım: ES FİLM
Yapımcı: Yusuf Esen, Serdar Öğretici
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç tarihi: 15 Ocak 2019
Konu:
İki genç adam, iki farklı insan, iki kurban, bambaşka yerlerden gelip, yan yana durarak, inat ve öfkeyle, kader sandıkları, tesadüf saydıkları bir kumpasla savaşıyorlar. Uzakta kalan ve uzayıp gelen bir geçmişin peşine düşüyorlar. Eski defterlerin, kirli davaların, büyük ve küçük yalanların hesabını soruyorlar. Mafyanın, paranın, entrikanın konuştuğu ve sustuğu bir hayatın içinde sürükleniyorlar.
Halka, dur durak bilmeyen bir serüvenin, karanlık bir dünyanın hikâyesi.
Kanayan ve kanadıkça acıtan bir mazi. Kaan ve Cihangir’in yeryüzünden intikamı…

Halka, polisiye trüklerini kullanan, tempolu, serüven temalı bir tv dizisidir. Halka ismi, üç halka simgesiyle bilinen bir suç şebekesinden gelmektedir. Halka’nın en temel özelliği, her bölümde artan muammalı temposu ve klasik mafya anlatılarının aksine kadınların güçlü olduğu, yönetip yönlendirdiği bir karakter içeriği taşımasıdır. Hikâyenin kahramanları Halka’nın mağdurları olduklarını öğrenerek, örgütle mücadeleye girişen Kaan ve Cihangir’dir.
Oyuncular:
Serkan Çayoğlu 
Kaan Yıldırım
Hande Erçel
Hazal Subaşı
Ahmet Mümtaz Taylan
Nazan Kesal
Okday Karunan
Dilan Telkök
Erdal Yıldız 
Burak Sergen

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu dizi halkasına kendimi ekliyorum.Güzel tanıtım merağımı 2 kat arttırdı.teşekkürler

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)