Kimi Wa Petto (Japonya)

-spoiler içermez-
Bu diziye büyük bir hevesle başladım ama sonrasında hafif bir soğudum. Elbette sonuna kadar severek izledim ama bazı sahnelerini hiç sevmedim. Spoiler vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum. (Ne yazsam, ne yazsam... Tamam!) Başrol kadın karakterin ikilemde kalıp böyle + 18 konuya doğru giden anlamsız bir işlenişi vardı. Yani başrol kadının yine ikilemde kalabilirdi ama gereksiz bir ilişki içinde olmayabilirdi. Mangası nasıl bilmiyorum ama Kore versiyonu gayet güzel ve şık işlenmişti. Japonlar genelde mangaya sadık kaldıkları için büyük ihtimal mangadan kaynaklı bir durum olabilir bu durum. Bu yüzden de hafifçe soğudum.

Yalnız başrol erkek ve kadının sahneleri için izlemeye değerdi. İzlerken benim içimi sıcacık yaptı. Birlikte oldukları sahneler çok hoşuma gitti. Hatta Youtube üzerinden o sahnelerin klipleri filan yapılmış açtım onları izledim. İkilinin uyumlarını ve yazılan sahnelerini o kadar çok beğendim. Bu yüzden de diziyi izlemeye devam ettim. Nitekim final bölümü de beni tatmin etti. Tatmin ettiği içinde önerebileceğim dizilerin arasında yerini buldu.

Dizi de bölüm bölüm çıkan hiç bir karakteri sevmedim. Tabii ki oyunculuk yönünden hepsi çok iyiydi. İkinci erkek ve ikinci kadından nefret ettim. Sanırım bu dizi de sadece başrol erkek ve kadını birde başrol kadının arkadaşı ve onun minik kızını sevdim. Gerisine olduğu gibi gıcık oldum.

Kadın başrol ile erkek arasında yaş farkı olmasına rağmen ve belli olmasına rağmen beni hiç rahatsız etmedi. Büyük elektrikler alamasam da uyumlarını da çok sevdim. Kimyaları hemen hemen birbirine yakındı. Karakter olarak kadın karaktere göre erkek karakter daha iyiydi. İkisi arasında seçim yapsam erkek karakterin tarafını düşünmeden tutabilirdim.

Dizinin benim için en büyük avantajı 16 bölüm olması ve bölüm süresinin kısa olmasıydı. Çevirisi güncel yapılıyorken izlediğimden dolayı bir çırpıda izleyip bitiriyordum. Yazımı toparlamam gerekirse, ne kadar zaman zaman soğusam da genel baktığımda diziyi beğendim ve sevdim. Tam bir entrika dizisi olmasından dolayı zaman zaman sinir olacak olsanız da izlemeniz gerektiğini düşünüyorum. Vaktiniz varsa bir göz gezdirin derim bence sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


You’re My Pet  (Kimi Wa Petto,きみはペット, Sen Benim Evcil Hayvanımsın)

Tür: Romantik, Komedi
Senarist: Yayoi Ogawa (manga), Fumie Koga, Yuuka Arai
Yönetmen: Izuru Kumasaka, Osamu Minorikawa
Uyarlama: Kimi Wa Pet- Yayaoi Ogawa (Manga)
Yayın Kanalı: Fuji TV
Ülke: Japonya
Bölüm sayısı: 16
Bölüm Süresi: 44 dakika
Yayın Günü: Pazar
Yapım Yılı: 2017
Yayın dönemi: 6 Şubat 2017 - 26 Mart 2017
Konu:
Sumire Iwaya Harvard Üniversitesi mezunu tanınmış bir gazetenin editörü olarak çalışmaktadır. Evlenme teklifi beklediği anda erkek arkadaşı tarafından terk edilip ardından da patronu yüzünden kıdemi düşürülünce zor günler geçirmeye başlar. Sorunlar üst üste gelip birde başa çıkmayacağını düşündüğü bir akşamda evinin köşesine bırakılmış bir kutudan genç ve yakışıklı bir adam çıkar. Bu adamı içkinin de verdiği etki ile çocukluğunda ki evcil hayvanı Momo'ya benzetince evine alır. Bu genç adamın adı Takeshi Goda'dır. Sabah olunca Sumire Iwaya ne kadar Takeshi Goda'yı evden atmaya çalışsa da başaramaz ve sonunda evcil hayvanı olarak evinde kalmasına izin verir. Artık Takeshi Sumire'nin Momo'su, Sumire ise Takeshi'nin sahibidir. Bu garip evcil hayvan- sahip ilişkisi nereye gidecektir?
Oyuncular: 
Iriyama Noriko
Shison Jun
Takezai Terunosuke
Yanagi Yurina
Shida Yuumi
Noro Kayo
Masaki Reiya
Izumi Okamura
Ando Miyu




Yorum Gönder

0 Yorumlar