Bir Umut Yeter (Dizi)

Dizi Tolgahan Sayışman'ın dizilerini beğenmediğim için beklediğim dizilerden biri değildi... Çünkü bir dizide Tolgahan varsa aşırı klişe oluyor ve çok fazla sezon oynayarak dizileri çekilmez bir hal alıyor. Şimdiye kadar başrol olduğu hiç bir diziyi sevmedim. Esra Bilgiç Töre nasıl oyuncudur bilmiyordum ama Hazal Subaşı'yı sevdiğim için diziye bir şans vermek istedim. Belki bu defa Hazal hatırına başladığım bir Tolgahan dizisini sevebilirim diye düşünüyorum.

Tolgahan Sayışman hala duygu konusunda yoksun. Kendi kulvarında olan diğer erkek oyuncuları düşününce bana oyunculuğunda his geçiremiyor. Ne kadar bana his geçiremese de ortalama bir oyuncunun üstünde bir oyuncu. Fakat dizi seçimi vasat olduğu için oyunculuğunu tamamen arka plana atıyor. Artık bu sefer bari konu seçiminde doğru seçmiştir diye umuyorum. Hak ettiği yerde olması için klişeden kurtulması şart. Dizi de çok ilginç olmayan bir karaktere hayat vermiş. Yılmaz'ı sevebildim mi emin değilim ama diğer karakterlerine göre bir tık daha iyi gibi geldi.

Esra Bilgiç Töre'yi ilk defa izleme şansım oldu. Ses tonu kendinin mi seslendirmen mi emin olamadım. Çok farklı ve tiz bir ses tonu varmış. Hani görüntüye bakıyorsun birde sese bakıyorsun ikisi arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden ses tonunu dinlemekten oyunculuğuna konsantre olamadım. Şimdilik mimik konusunda yetersiz görünse de oyunculuğu güzelmiş. Yalnız gerçekten güzel bir kadın hakkını yiyemem. Özellikle gözlerine bayıldım.

Hazal Subaşı'nın su gibi deyimine uygun olduğunu düşünüyorum ve günlük dizisinden bu güne kadar merakla takip ettiğim farklı bir aurası olan bir oyuncu. Tolgahan ile çok yakıştırdığım ve karakterle bütünleşmiş bir şekilde karşıma çıktığı için başrol kadın olmasını çok istedim. Başrol olan diğer iki oyuncuya göre daha yüksek bir performansı vardı. Hatta ilk bölümün kahramanı bana göre Elif'ti. O psikopat bakışları, çocuk için delirmesi, adamı baştan çıkarıp nikah masasına götürmesi muazzamdı. İnşallah Tolgahan ile ayırmazlar ve Esra ile aşk yaşatmazlar Tolgahan'ı. Böyle bence çok güzel olmuşlar.

Serhat Tutumluer artık usta bir oyuncu, güzel pişti, güzel kariyer yaptı. Bu yüzden bana artık eleştirmek düşmez. Fakat performans ve ses tonlaması hayranlık vericiydi.

Cem Uçan öyle bir performans sergiledi ki nefret ettim kendisinden. Dizinin kötü adamını doğru ve güzel şekilde betimlemişti. Gerek bakışlarıyla, gerek mimikleriyle, gerek beden dili ile izleyiciye doğru aktardığını düşünüyorum.

Yağmur Özbasmacı Mermer'in şansından iyi bir oyuncu olduğu halde oynadığı dizilerde pek keşfedilemedi. Hep arka planda kaldı. Umarım bu dizisinde şeytanın bacağını kırar ve ismini hafızalara kazıyabilir. Kötü bir karakter olduğu için karakterini çok sevimsiz buldum. Büyük ihtimal diziye devam edersem sinir olacağım bir karakter.

Son olarak konuk oyuncu Alper Saldıran hakkında yazmak istiyorum. Oyunculuğunun yanı sıra magazinsel olarak da çok seviyorum Alper Saldıran'ı. Yaşam tarzıyla, yeteneği ve sadeliği ile çok kaliteli bir adam. Bu da benim için oyunculuğuna farklı bir açıdan bakmama sebep oluyor. Keşke dizinin başrollerinden biri Alper Saldıran olsaydı. Hazal, Esra, Tolga, Alperen dörtlüsü olarak çok güzel olurlardı. Oyunculuğuna doyamadan öldürdüler Alperen'i. İnşallah kısa süre uzun bir dizi de ekranlara döner de seve seve izlerim.

Dizinin ilk bölümü genel olarak mantık hataları ile doluydu. Örnek vermek gerekirse; Elif ile Yılmaz'ın evlenme aşaması, Elif'in hamileliği gibi konular biraz garip işledi. Bir gün boyunca gezdik hadi evlenelim, evlendik iki ay geçti kocaman karnım oldu gibi hatalarla doluydu. Anladığım kadarıyla ana konuya geçmek için hızlandırmak istemişler ama pek başarılı gelmedi.
Teknik olarak baktığımda jeneriği beğenmedim ama dizinin yönetmeni Yusuf Pirhasan. Yani işinin piri bir yönetmen. Haliyle çekim açısını, çekim rengini ve mekanları çok beğendim. İlk bölümün işleyişini baz almazsam bütünüyle konu hoşuma gitti. Eğer senarist sonraki bölümlerde işleyişi güçlü tutarsa güzel izleyici çeker. Fakat klişeye bağlanır ve konu zaten karmaşıkken daha karmaşık hale gelirse reyting açısından ve rakipleri de göz önüne alınırsa işi zorlaşabilir. Diziyi izler miyim emin değilim ama izlenilebilecek kaliteli bir dizi ortaya çıkmış. Eğer izlemediyseniz ve arayış içindeyseniz diziye bir şans vermenizi tavsiye ederim.

Dipnot: Dizi, The Light Between Oceans (Hayat Işığım) filmine benzetilmektedir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


BİR UMUT YETER

Tür: Aile, Dram, Entrika
Senaryo: Melis Civelek
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Faruk Bayhan
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 27 Eylül Perşembe
Konu:
Askerlikten malulen emekli olan Yılmaz, Köyceğiz’in ıssız bir adasında bulunan deniz fenerini kendine sığınak olarak seçtiğinde, yeni ve yalnız bir hayata başladığını düşünüyor olsa da, kısa sürede yanıldığını anlayacaktır. Hayattan fazla beklentisi olmayan Yılmaz Köyceğiz’de tanıştığı Elif’in yaşam sevincinden öylesine etkilenir ki kısa sürede Elif’in de ısrarı ile iki genç evlenmeye karar verirler. Zaman içinde Elif’in peş peşe yaptığı düşükler evliliklerini sarssa da, hiç beklemedikleri bir zamanda mucizevi şekilde yeni doğmuş bir bebeğin girmesiyle hayatları ters yüz olacaktır. Elif, bebeği Allah tarafından gönderilmiş bir hediye olarak görürken, Yılmaz bunun yanlış olduğunu biliyordur. Elif’in bebeği bağrına evlat diye basmasıyla birlikte, yıllar boyu sürecek vicdan azabı da başlamıştır artık... Bir Umut Yeter, Yılmaz’ın vicdan muhasebesi içinde doğru yolu bulma çabası, Elif’in dağılmaması için tutkuyla çabaladığı ailesine olan aşırı düşkünlüğü, evlat acısı ve özlemi içinde hayata tutunmaya çalışan acılı Derya’nın dramını anlatıyor.
Oyuncular:
Tolgahan Sayışman 
Esra Bilgiç Töre
Hazal Subaşı 
Serhat Tutumluer 
Cem Uçan 
Yağmur Özbasmacı Mermer 
Feyza Civelek 
Irmak Örnek 
Selahattin Paşalı 
Serpil Gül 
Yiğit Tuncay 
Özlem Başkaya 
Burak Çimen 
Nihan Büyükağaç
Diren Polatoğlu 
Cansu Gültekin 
Emre Aslan 
Alper Saldıran

Yorum Gönder

0 Yorumlar