Nefes Nefese (Dizi)


Ha başladı ha başlayacak derken beklenen dizi sonunda başladı. O kadar çok belirsizlik yaşadı ki dizi bir an başlamayacak sandım. Açıkçası diziden beklentimi kesmiştim. Fakat birden dizinin günü YAKINDA yazısından kurtuldu ve günü belli oldu.

Dizi beklentimi karşıladı mı diye sorarsanız. Aslında hem karşıladı hem karşılamadı. İlk bölüme göre biraz daha farklı bekliyordum. Diziyi bütün olarak pek anlamadım. Çünkü sahneler kopuk işliyor ve hızlı geçiyordu. Kim - kim, ne -ne belli değildi. Bu yüzden de ilk bölüme göre çok karışık buldum. Sanırım kurgu hem ekim aşamasında hemde senaryoda biraz problemliydi. Komik bir karakterin  girdiği sahnenin  bitiminde hızla dram sahnesi başlıyordu. Ondan oturmayan şeyler olduğunu düşündüm. Bunun yanı sıra bir kaç tane mantık hatası vardı. Bunlardan en belirgin olanı uçak bileti ve uçakta yer olduğu halde bilet kısmında yer olmamasıydı. Bari o üçlü koltuklarda Şükrü ve Melisa'nın yanına bir figüran iliştirselerdi daha gerçekçi olurdu. Sanki biraz o kısımda aklımızla dalga geçmişler gibi hissettim.

Dizinin beklentimi karşılayan kısmı ise teknik ekip ve oyunculardı.

Uğur Yücel usta bir oyuncu olduğu için onun hakkında yazmak haddime değil ama yazmam gerekirse müthiş bir oyuncu. Uğur Yücel'i gördüğümde hep aklıma Haluk Bilginer gelir. Sanki ikisi ikizmiş hissine kapılırım. Aynı mizaç, aynı müthiş ses tonu ve aynı karizma ile oyunculuklarını efsaneleştiren iki oyuncu. Uğur Yücel diziye çok yakışmış, diziyi başka bir yere koymuştu.

Şükrü Özyıldız'ın saçlarında kısık kısım akların çoğalmış olduğunu fark ettim. Doğal haliyle daha başka bir karizma katmış. Zaten vardı beyazları ama biraz daha belirgin olması hem dizi açısından hemde fiziksel olarak çok hoş olmuş. Melisa ile çok yakıştırdım. İkisi de güzel bir uyumu yakalamışlar. Fakat ilk bölümden kaynaklı mı bilmem ikisinde de hafif bir soğukluk hissettim. Bakış ve duruş açısından istediğimi alamadım.

Melisa Şenolsun hep karşımıza fettan güzel olarak çıksa daha iyi olur diye düşünüyorum. Nasıl bazı oyunculara fettan kadın rolü yakışmıyorsa Melisa'ya da tam tersi fettanlık daha çok yakışıyor gibi hissettim bu dizide. Fakat performansını çok beğendim. Şükrü ile zaten yakışmışlar ama Uğur Yücel ile de çok uyumlu buldum. İleri ki bölümlerde performansı iyi giderse akılda kalıcı bir karakter olacaktır.

Şebnem Hassanisoughi her zaman ki gibi müthiş bir kadın. Her karakterin altından kalkabilmesini çok seviyorum. Bazen nefret ederken, bazen kendini sevdirebiliyor. dizi de kilit noktalardan biri olacağını düşündüm. Böyle ne istediğini bilen bir karakteri olduğunu düşündüm.

Ezgi Şenler'i bir önceki dizisinden sonra göremeyeceğimi düşünmüştüm. Bu dizi ile dönüş yapmasına çok mutlu oldum. İnşallah bol bol sahne yazılır da bol bol izleme şansı buluruz.

Caner Şahin'i ilk dizisinden itibaren çok beğeniyorum. Ses tonu o kadar güzel ki beni çok etkiliyor. Haliyle oyunculuğu da gözümde güzel görünüyor. Doğuştan yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Acaba bıyıklarını bir gün kesecek mi merakla bekliyorum. Diziye yakışan bir oyuncu olmuş. Ezgi gibi onu da inşallah bol bol görürüz.

Diziye genel olarak bakarsak yani kurgu kısmını çıkarırsak gerçekten emek verilmiş bir diziydi. Dizinin konusundan kaynaklı sanırım grimsi ya da sarımsı bir çekim rengi kullanılmıştı biraz mat geldi. Karakterleri göz önüne alırsak bu çekim rengi çok yakışmıştı. Sanırım ilk bölümlerde Uğur Yücel çekimini yapmıştı ondan dikkatli izlemek istedim ve çekim açılarını çok beğendim. Özellikle arka plan betimlemesi başarılıydı. Dizinin müziklerine bayıldım, nokta atışı yapılmıştı. Sahnelerde verilmek istenilen duyguya müzikler bambaşka tat katmıştı. Yanlış anlamadıysam Belin, Antakya ve Suriye üçlemesi çok iyi düşünülmüştü. Seçilen mekanları beğendim. Dizi genel anlamda güzeldi. İzlenilebilir bir dizi olduğunu düşündüm. Ben eksikliklere rağmen beğendim, ilk bölümün günahı olmaz zamanla dizi oturacaktır. Tam sezon içi bir dizi ortaya çıkmış. Eğer ki bu yaz gününde yaz dizilerinden bıktıysanız bu diziye bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dipnot: 
Dizinin 39 bölümlük bir dizi  olduğu söyleniyor. Yani dizinin başı ve sonu belliymiş. 
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 3. sırada tamamladı.
NEFES NEFESE

Tür: Aksiyon, Dram, Aile
Senaryo: Selin Tunç
Yönetmen: Uğur Yücel - Aydın Bulut
Yapım: TMC
Yapımcı: Erol Avcı
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 1 Ağustos Çarşamba
Konu:
Rüya Kıran (Melisa Şenolsun) o sabah Berlin'deki evinden Suriye'ye doğru yola çıktığında ölümü çoktan göze almıştır. Aynı sabah, “bir daha dönmem,” diyerek ailesini terk eden Yusuf Alacan'ın (Şükrü Özyıldız) altı yıl sonra ilk kez Antakya'ya, baba evine döneceği gündür. Yine o gün, Yusufların arazisinden Suriye'ye geçmeye çalışan kaçak bir konvoy yakalanmış, Mit görevlisi Selma Çelik (Şebnem Hassanisoughi) Atmaca lakaplı uluslararası büyük bir kaçakçının peşine düşmüştür. O akşam Yusuf ve Rüya'nın yolları Suriye sınırında çakışır. Rüya karşıya geçebilmek için Boran'la (Nik Xhelilaj) buluşmaya, Yusuf ise arazideki sorun yüzünden kaçırılan babasını kurtarmaya gelmiştir. Yusuf'un tetiği çekmesiyle birlikte kıyamet kopar. Boran Yusuf'un babasını, Yusuf ise babasına karşılık Rüya'yı rehin alır. İkisinin de bilmediği, konvoyun sahibi Atmaca lakaplı uluslararası kaçakçının, Berlin'de çok sevilen bir lokantacı olan Rüya'nın babası Ayaz Kıran (Uğur Yücel) olduğudur.
Oyuncular:
Uğur Yücel
Şükrü Özyıldız
Melisa Şenolsun
Gülçin Santırcıoğlu
Şebnem Hassanisoughi
Zeyno Eracar
Macit Sonkan
Ezgi Şenler
Caner Şahin
Nik Xhelilaj
Deniz Hamzaoğlu
Hülya Duyar
Sezer Avcı

Yorum Gönder

0 Yorumlar