Darısı Başımıza (Dizi)

Bu yaz diziler çok geç başlamasına rağmen çok güzel başladılar. Şimdiye kadar başlayan dizilerde hemen hemen hepsinde bir şey yakaladım. Tabii ki bu dizi de de. Bu dizide yakaladığım  şey oyuncuların oyunculuklarıydı.

Ozan Dolunay'ı başrol olarak ekrana pek yakıştıramıyorum. 2. adam rolü ya da yardımcı oyuncu olarak karşımıza çıksa sanki daha iyi olacakmış hissi veriyor. Biraz şu durgun performansını düzeltse her şey daha iyi olacak gibi geliyor.En azından başrol için daha uygun olacak. Fakat buna rağmen fazla cazibe içerdiği için tüm oynadığı karakterleri kendisine çok yakıştırıyorum. Her karakteri üzerine ceket gibi giyebilme yeteneğine sahip.

Elif Doğan'ı fiziksel olarak çok beğeniyorum. Bir önce ki dizisinde de ölmeseydi favori kadın oyuncularımdandı. Her ne kadar bir kesim izleyici oyunculuğunu beğenmese de ben tam tersi çok beğeniyorum ve seçtiği projeleri ilgi ile izliyorum. Bence diziye çok uygun bir başrol kadın olmuş. İlk bölümden kaynaklı duygu geçişleri bana geçmedi ama bir sonra ki bölüme karakter tam olarak oturur hissi verdi.

Devrim Yakut usta oyunculardan biri. Bana hakkında yazmak düşmez ama bir iki cümle yazmak istiyorum. Devrim Yakut dram projelerine hiç yakışmıyor. Komedi türünde o kadar içime işlemiş ki dram bir projede görünce yadırgıyorum. İnşallah bu projeden sonra hem komedi de görürüz.

Açelya Topaloğlu'da Devrim Yakut gibi bir oyuncu. Asla ve asla kötü kadın, dram projelerinin oyuncusu değil. Tama güzel oynuyor gerçekçi oynuyor ama yakışmıyor. Ne kadar karakteri iyi oynarsa oynasın hep hava da kalıyor. Fakat komedi de efsaneleşiyor adeta kendini buluyor. Bu projenin benim için favori oyuncusu Açelya Topaloğlu. Senaristler bol bol sahne yazarlar inşallah.

Özgün Karaman'ı oyuncu olarak da kişilik olarak da her ne kadar magazinsel olmasa da magazinsel açıdan da seviyorum. Bir önce ki projesinde izlemelere doyamıyordum. Büyük ihtimal bu dizi de de 2. adam olmasına rağmen izlemelere doyamayacağım. Çok sempatik bir oyunculuğunun olduğunu düşünüyorum. İyi ki bu karakteri oynamış.

Nergis Kumbasar usta bir oyuncu eleştirmek haddime düşmez ama Neriman karakteri üzerine yapıştı ve sanki son iki projesinde Neriman'ın versiyonlarını izliyor gibi hissediyorum. Bu dizi de karakter olarak farklı dursa da yine de Neriman havasını yakaladım. İnşallah ilerleyen bölümlerde bu olmaz.

İbrahim Kendirci ve Açelya Topaloğlu uyumu yazıyorum başka bir şey yazmıyorum. Cast bu çifti nokta atışı yaparak seçmiş. Senaristte çok eğlenceli sahneler yazarsa favori çift olabilirler. Başrol çiftten daha çok beğendim yazsam abartı olmaz. İbrahim Kendirci bu karakter ile durgun ve sessiz oyunculuğunu bir kenara bırakmış gibi duruyor.

Sevinç Erbulak ve Dilek Çelebi'de benim için bir çift. Birlikte oynadıkları bir önce ki dizi de bir uyum yakalamışlardı ve bu dizi ile bu uyumu Nirvana'ya ulaştırmışlar. İkisi de bana göre aynı düzeyde ve usta oyuncular. Bu dizinin vazgeçilmezleri olacağını düşünüyorum.

Ulvi Alacakaptan'ı bir süredir ekranda görmüyordum. Bu dizi de görmek nedensiz şekilde mutlu etti beni. Nasıl bir karakteri olacak merakla ilerleyen bölümleri bekliyorum.

Yüksel Ünal'ı gerçekten tanımadım. Öyle farklı bir karakter stili yaratmışlar ki kimdi bu kimdi bu diyerek bölüm geçti. Son sahnede -''Aa bu o!'' dedim ki normalde tanımam lazımdı. Farklı bir oyunculuk, farklı bir imaj... Çok başarılı buldum. 

Burak Can güzel bir projeyle döndü ve iyi de oldu. Geçen yıl bir kaç bölüm süren bir dizi de oynadı ve hiç sevdiğim bir karakterde değildi keza ondan önce ki dizisine sinir oluyordum. Fakat bu dizi de çok sevimli olmuş. Daha yolun başında çok dizilerde göreceğiz eminim ama bence tür olarak komedi de olması lazım. 

İlay Erkök'ü son zamanlar özel hayatıyla pek duyar oldum. Fakat asla oyunculuğunun önüne geçirmedi özel hayatını. Bu yüzden dikkatimi çeken naif oyunculardan. Performansını beğendim.

Gizem Ergün'ün oyunculuğunu daha önce incelesem de unutmuşum ve tanımadığım ikinci oyuncu oldu. Çok değiştiği için internetten kimdi diye baktım. İlk izlediğim oyunculuğu çok durgundu. Bu dizi de daha kendini ifade edebileceği ve performansını gösterebileceği bir karakter olmuş. Oyunculuğunu tam olarak inceleyemedim. İlerleyen bölümlerde izleyip göreceğiz.

Eda Başlamışlı dizide ki tek ilk dizisi olan oyuncu. çok fazla sahnesi olmadığı için tam olarak nasıl bir oyunculuğu var emin olamadım. İzleyip göreceğiz.

Dizinin jenerik kısmını çok eğlenceli ve güzel buldum. Jenerikte kullanılan yazı fontu ve rengi de çok hoşuma gitti. Dizi sevdiğim yönetmenlerden birine emanet olduğu için haliyle çekim stilini de çok sevdim. Tam yaz dizisine uygun cıvıl cıvıl mekanlar, dekorlar ve çekim açıları kullanılmış. Canlı ama koyu bir çekim rengi kullanılması da hoşuma gitti. Senaryonun ilk bölümden akıcı yazılması ve konuların hızlı gelişmesi de hoşuma gitti. Umarım senaristler bir konu üzerinde durup sakız gibi o konuyu uzatmaz ve ilk bölüm gibi akıcı geçer diğer bölümlerde. Konu ve işleyişi güzel olsa da repliklerin hakkını yememek lazım. Replikler de yer yer esprili diyalogların olması diziyi sıkıcı olmaktan kurtarmıştı. Bu da diziyi farklı bir yöne taşımış sıcacık yapmıştı. Genel olarak baktığım zaman tam bir aile dizisi kıvamında dizi ortaya çıkmış. Bence bu diziye bir şans verin eminim siz de çok beğeneceksiniz.




Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 3. sırada tamamladı.
DARISI BAŞIMIZA 

Tür: Komedi, Romantik
Senaryo: Deniz Dargı
Yönetmen: Barış Yöş
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 4 Temmuz Çarşamba
Konu:
Zerrin yakın zamanda çocuklarının mürüvvetini görmeyi beklemezken, Öykü’nün evleneceği haberini vermesiyle dünyalar onun olur. Dört gözle dünürleriyle tanışacağı günü bekleyen Zerrin’i kız isteme gününde kötü bir sürpriz bekliyor. Aksoy ve Arslansoy aileleri karşı karşıya geliyor ve eski defterler bir bir açılıyor. Sadece Zerrin değil, Öykü ve Rüya da bu karşılaşmadan nasibini alıyorlar. Ortalık birbirine girmişken bu curcunadan geriye bir tutam aşk, bir yudum mutluluk ve bolca kahkaha kalıyor.
Oyuncular: 
Ozan Dolunay
Elif Doğan 
Devrim Yakut 
Açelya Topaloğlu
Özgün Karaman
Nergis Kumbasar
İbrahim Kendirci
Sevinç Erbulak
Dilek Çelebi
Ulvi Alacakaptan
Yüksel Ünal
Burak Can
İlay Erkök
Gizem Ergün
Eda Başlamışlı

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. İlk bölümünü izleyeyim bakalım. Show Tv dizileri pek tutmuyor ama bakalım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Show TV zaten çok dizi almıyor son yıllarda şu an 2 dizisi var Yeni Gelin ve Çukur ikisininde reytingleri iyi. Yıl içinde en fazla 4 diziye çıkardı haftasını onlarda tutmayınca aylar sonra dizi aldı sezonu böyle doldurdu. Çok aralık olunca da başlayan dizileri tutmuyor izlenimi yarattı. Bu dizi dün gecenin tüm gruplarda reyting 1.si, tekrarı ise yine tüm gruplarda 3. sırada. Yani dizi 2. bölümde de aynı reytingleri alırsa tutmuş demektir. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir diziye benziyor ve anlaşılan komedi de var içinde , ben ilk bölüme bir bakayım , tanıtım için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet var ve çok ilginç gelişti dizi. Şimdiden 2. bölümü merakla bekliyorum. :)

      Sil
  3. Bu diziye en fazla 15 bölüm öngörüyorum belki bu kadarını bile göremez sezonda tutmaz yazlık gelgeç bir dizi olmuş zandımca :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dizileri genelde en fazla çok tutulursa 40 bölüm oynuyor zaten.Sezon içi dizileri gibi olmuyor. Genel olarak da 20-25 bölümde bitiyor. Yani öngörün %100 doğru olabilir. :D

      Sil
  4. Benim en sevdigim blogun sevgili sahibi renklitirtil:) ben renklitirtil diye hitap etmeyi daha çok seviyorum isminizden:) her yeni postunuz geldiğinde hiç abartmıyorum mutluluktan havalara uçuyorum. Senli benli yazıyorsunuz ve bu da kendimi blogunuza çok yakın hissetme sebeplerimden sadece biri!:)) bu blogu, ve sizi tanımasamda fanlik derecesinde seviyor ve takip ediyorum. Neyse duygularımı daha önce dile getirmiştim zaten bu defa yazma sebebim çok başka:D renklitirtil ben 5 ve 4 gün önce üniversite sınavına girdim. 31 temmuzda sonucum açıklanıyor çok heyecanlıyım hayatımın en heyecanlı evresi diyebilirim hatta. Umarım istediğim yer gelir. Ben şu yüzden yazdım hala konuya giremedim:D benim kendime çok yakın hissettiğim bir arkadaşım yok o yüzden üniversite sınavıni sadece ailem öğrenecek. İzin verirsen eğer seni kendime tanımasam da çok yakın hissettiğim yazılarını okurken sanki arkadaşımmissin gibi hissettirdiğin için üniversite sınav sonucumu ve nereyi kazandığımı buraya yazıp seninle paylaşabilir miyim? Kısa da olsa tatlı bir cevap yorumunu görmek beni çok mutlu eder kazandığım (kazanacağım:D) üniversite ile ilgili:D her zamanki gibi canım karakterim gereği uzun yazdım, kendine ve bloguna çok iyi bak benim hayatıma çok şey kattı ve mutlu etmeye devam ediyor blogunuz!:) ben bu şehirden gidiyorum inşallah (üniversite için) ama yazılarınız her zaman benim tarafımdan okunacak ve çok sevilecek çok değişik hissettirecek. Sevgiyle kalın :))) ESİN BİLGİN~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde renkli derler ismimi bilenler dahil, ondan sorun yok. Ay! Canım benim çok tatlısın, böyle düşünmene çok mutlu oldum. Hadi geçmiş olsun, inşallah iyi geçmiştir. Umarım yüksek puanlar alırsın da istediğin yer gelir, bir okulu, bir işi mutlu olarak yaşamazsan hayatın zindan oluyor. Çok dikkatli seçimler yap, iyi düşün okuyacağın okulu, mezun olunca iş bulma alanını yoksa çok çok zor oluyor günümüzde. Benimle sınav sonucunu paylaşırsan tabii ki mutlu olurum. Zaten paylaşmazsan çok merak ederim ne yaptı diye. Sonuçlar açıklanınca tüm duygularını kendi blogun gibi yazabilir buradan, herkese duyurabilirsin. Bazen şehir değiştirmek iyi olur en azından hayatı öğrenmiş olursun. Hakkında hayırlısı olsun canım benim. Umudunu ve bu heyecanını asla kaybetme. Sevgiyle, güzellikle, iyilikle kal. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)