Kocaman Ailem (Dizi)

Sonunda yaz sezonu dizilerine giriş yaptık. İlk başlayan dizi Kocaman Ailem dizisi oldu. Bu diziden yana umudum vardı. Çünkü Mia yapımın dizilerini çok seviyorum. Hep bir eğlence, hep bir neşe oluyor. Bunu düşünerek beklentimi en üst seviyede tuttum. Birde sevdiğim oyunculardan bir kadro oluşturulduğunu görünce kesinlikle diziye şans vermeliyim diye düşündüm.

Dizi klasik bir konu olsa da ismi gibi kocaman bir ailenin farklı kişilikte ki aile üyelerini anlatıyor. Daha doğrusu aile olmayan ama kan bağları olan insanları. Bu durum da işleyişe tatlı bir sıcaklık katmıştı. Nasıl işleyeceğini tam olarak izlemeden bilemeyiz ama dizi aile olmanın, aile olabilmenin güzelliğini bize gösterecek gibi geldi. Eğer işleyiş bu yönde giderse yaz akşamlarında kalbimiz kocaman olacak demektir.

Levent Ülgen müthiş bir oyuncu benim gözümde. Usta bir oyuncu olduğu için hakkında yazmak bana düşmez bundan onun karakteri hakkında yazmıyorum. Fakat sevdiğim bir karakteri vardı.

Emre Karayel neden bu karakteri kabul etti bayağı bir düşündüm. Açıkçası karakterini sevmedim. Çok sinmiş bir karakter olmasından hoşlanmadım. Emre her karakterin altından kalkar ama bu can verdiği karakter garip geldi. Tabii ki oyunculuğu muazzamdı.

Aksel Bonfil'i başka projelerde izlesem de sanki her projesinde ilk defa izliyormuşum gibi hissediyorum. Nedenini bilmiyorum ama oyunculuğundan asla emin olamıyorum. Çok iyi bir oyuncu ya da ortalama bir oyuncu diyemiyorum. Oyunculuğu kafamda bir türlü oturmuyor. Bu yüzden de iyi mi kötü mü bilemiyorum ama doğal bir oyunculuğu var. Yani tiyatral değil, baktığım zaman oyun oynuyordan bir tık öte. Bu yüzden dizi de karakteri hakkında pek bir betimleme yapamıyorum. Esas oğlan olduğu için güzel bir karakter olacağa benziyor.

Çağla Demir'in karakterinden mi oyunculuğundan mı bilmem ama çok yapmacık geldi. Karakteri oynadığı aşırı belliydi. Bir şeyler doğal durmuyordu, duyguları ve verdiği tepkiler aşırıydı. Komedi ağırlıklı bir dizi olduğu için çok sırıtmıyordu ama bir dram eklense sanıyorum ki daha çok sırıtırdı. Sonuçta ilk bölüm, ilk bölümün günahı olmaz belki sonra karakteri ile bütünleşir.

Cihan Kurtaran bence dizide ki en ilginç ve en eğlenceli karaktere can veriyor. Hani o sınıfımızda çalışkan, her şeye atlayan, öğretmenin göz bebeği ve öğretmenin unuttuğu şeyi hatırlatan öğrenci vardır ya.. Heh! İşte onu Cihan oynuyor. Açıkçası çokta güzel oynuyor. Karakteri o kadar itici ve sinir bozucu oynamış ki -'' Bu kıl kim ya!'' dedirtiyor kendine. Ben kendisini çok başarılı buldum. Tiyatro kökenli bu oyuncumuzu daha çok projede görmek isterim.

Berkay Tulumbacı'nın karakteri sanki Barbaros'un devamı gibi. Bir önceki projesinde ki karakterine çok yakın ama oyuncuda dalavereci tip yok. Bu yüzden konsantre olamıyorum ama bir gerçek var iyi oyuncu. Karakterle bütünleşiyor sonra alabildiğine oynuyor. Bu durum da bende sanki evimizin oğluymuş hissi yaratıyor. Bir sevimli, bir sıcak geliyor. Oyuncu da farklı bir aura var. Bundan dolayı o olmayan tip kısmını kapatıyor. Şu an da karakterler içerisinde en sevdiğim karakter Selim karakteri oldu.

Çağrı Çıtanak 'ta çok garip bir oyuncu. Beni takip ediyorsanız oyuncular için kedi benzetmesi yaparım bilirsiniz. Çağrı'da kedi gibi bir oyuncu. Hangi karakteri verirsen ver o karakterin şeklini basit bir şekilde alabiliyor. İlk bölüme göre çok bir sahnesi olmamasına rağmen iyi bir performans göstereceğine inanıyorum. Değeri bilinirse ilerde çok iyi işlerde görebiliriz.

Buse Arslan Akdeniz çok yetenekli bir oyuncu olduğu halde tam anlamıyla parlayamaması çok garip. Çok doğal ve yetenekli olduğu halde pek tutulan bir oyuncu olmadı bu büyük kayıp. Oysa ki keşfedilse başrol oynayacak bir oyuncu. Dizide ki karakteri on numara bir karakter. Saçlarının koyu olması da karakteri daha ön plana çıkarmış. Oyuncuda güzel oyunculuk sergilediği için haliyle beğendim. Keşke başrol kadın olarak seçilseymiş. 

Özge Özder'in kısacık bir sahnesi vardı ama karakterini nasıl oynayacağını çok iyi tahmin edebiliyorum. Oyuncunun üzerine fettan ve tilki karakterler yapıştı gitmiyor. Eminim hırsları yüzünden kötü düşünceleri olan bir kadın karakterdir.

Zeynep Gülmez, Özlem Türkad, Zuhal Yalçın, Gülçin Hatıhan, Erman Okay ve Necmi Yapıcı'da usta oyuncular olduğu için onları da es geçiyorum. Fakat oynadıkları karakterler onların formundaydı ve yakışmıştı.

Şahsen ben diziyi sevdim ama şu an sezon içi dizileri devam ettiği için karşısında ki rakipleri çok güçlü. Bu yüzden reyting açısından en azından ilk bölümlerde pek şanslı olacağını düşünemiyorum. Bir iki bölüm sonra reytinglerinin güzelleşeceğini umuyorum. Çekim olarak mat yerine cıvıl cıvıl bir renk kullanılmıştı bu da yaz temasını bana göre iyi betimliyordu. Çekim mekanlarını çok sevdim. Özellikle Hulusi'nin evine bayıldım. Ailemizle oturup izleyebileceğimiz bir dizi olmuş, ekibin emeklerine sağlık. Eh! Her şey yerinde ve güzelse bana da tavsiye etmek düşer. Eğer sıcacık bir aile dizisi arıyorsanız bu diziye şans vermeyi unutmayın.


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 15. sırada, tekrarı ise 25. sırada tamamladı.
KOCAMAN AİLEM

Tür: Komedi, Aile, Romantik
Senaryo: Nuray Uslu, Şeyda Delibaşı, Aylin Eren, Nergiz Herdem İnce
Yönetmen: Hakan İnan
Yapım: Mia Yapım
Yapımcı: Banu Akdeniz
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 31 Mayıs Perşembe
Konu:
Pastırma ve sucuk fabrikası sahibi Hulusi (Levent Ülgen), geçirdiği kaza sonucu ölümün soğuk nefesini ensesinde hisseder ve bunların başına neden geldiğine dair bir vicdan muhasebesine girişir. Geçmişte kalplerini kırdığından ve bu sebeple ahlarını aldığını düşündüğü üç kadını bulması için oğlu gibi sevdiği Demir'i (Aksel Bonfil) görevlendirir. Hulusi'nin sadece helalleşmek için yeniden bir araya geldiği üç kadından üç çocuğu olduğunu öğrenmesiyle artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Oyuncular: 
Levent Ülgen
Emre Karayel
Aksel Bonfil
Çağla Demir
Özge Özder
Zuhal Yalçın
Cihan Kurtaran
Özlem Türkad
Berkay Tulumbacı
Necmi Yapıcı
Zeynep Gülmez
Gülçin Hatıhan
Çağrı Çıtanak
Buse Arslan Akdeniz
Erman Okay

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. henüz izlmedm ben, asıl şoru şu Levent bey yine dolandırıcı tipinde mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt yapısında sanırım öyle. 3 kadının ahını almış ama fabrikası olan cimri bir adam rolünde şimdilik. :)

      Sil
  2. Merhaba,
    Sizi uzun zamandır takip ediyorum ve yazılarınızı çok beğeniyorum. Ben de yaklaşık üç ay önce blog açtım. İlk başta bir hikaye yayımladım. Ama açıkçası şu anda işe nereden devam edeceğimi bilmiyorum. Siz nasıl karar verdiniz yayınlayacağınız yazılara, bunu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hayırlı olsun. Öncelikle ben kişisel bir blogum. Yani her konudan yazı var belli bir çizgisi yok. Yazı yazacağım zaman içimden ne geliyorsa o yazıyı ''ÖZGÜN'' bir şekilde yazdım. Yani kimseyi taklit etmeden kimsenin yazısına yazımı benzetmeden, kendi tarzımda... Yazı yazmadan önce kendini dinle. Ben ne yazmak istiyorum diye düşün. Diyelim ki '' Benim canım bu gün günlük gibi yazmak istiyor.'' olsun. Düşünmeden karşında bir kişi varmış gibi yazmaya başla ve samimi bir şekilde yaz, kasmadan, çok süslü cümleler kullanmadan, basit ama akıcı olsun, konuyu fazla uzatma yoksa okuyucun sıkılır birde yerinde ve tadında bitir yazıyı. Bence her konuda yazabilirsin. Hikaye yazıyorsan zaten kalemin güçlüdür. Kozmetik olur, kitap tanıtımı olur, izlediğin bir şey olur, müzik olur, günlük yaşamında yaşadığın bir şey olur, anlatmak istediğin bir anın olur, gündemden bir konu olur o sana kalmış, içinden ne geliyorsa yaz. Sana tavsiyem kişisel bir blog ol yani bir çizgi oluşturma, bu şekilde renkli ve yazmak için çok nedeni olan bir blog olursun. Bu da seni motive eder yazmaya teşvik eder. :)

      Sil
    2. Tavsiyen için yeniden teşekkürler. Senin bu tavsiyenden sonra bloğuma yazı yazarken bir blogdan tavsiye aldığımı ve tavsiyelerini yazdım. Ancak belki istemezsin diye bloğunun adını vermedim. Eğer istemiyorsan yazımı kaldırabilirim.

      Sil
    3. Yok hayır problem değil canın nasıl isterse kalbinden nasıl geçerse yazabilirsin ona ben karışamam. Benden bahsettiğin için teşekkür ederim bu arada. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)