Adı: Zehra (Dizi)

Dizinin başlaması çok uzun sürdü. Tanıtımları uzun süre dönünce ben başlamayacak galiba bu dizi diye düşündüm. Fakat sonunda günü belli oldu ve izleme şansım oldu. Dizi Almanya'nın Frankfurt şehrinde başlıyor. Almanya'yı bilmiyorum ama büyük ihtimal Türk mahallesi gibi bir şeyde çekilmiş dizi. Çünkü bana İstanbul'da çekiliyormuş havası verdi. Zehra'nın baskıcı ailesi bana daha önce Almanya 'da başlayan dizilerde ki ailelerin hikayelerini anımsattı. Nedendir bilmiyorum Almanya'da yaşayan Türk aileler genelde baskıcı kızını döven namus diye kapalı bir hayat yaşayan ailelermiş gibi gösteriliyor. Almancı dediğimiz Almanya'da yaşayan Türk uyruklu aileleri bilmediğim için cidden medeniyet içerisinde bu denli baskıcı yapıları mı var emin değilim. Bu yüzden diziyi dizi olarak eleştireceğim. Gerçi bu durumun uyruğu vatandaşı olmuyor Dünya'nın tüm insan yaşamının olduğu yerlerde kadın, çocuk ve hayvana şiddet var bu da bir gerçek. Bu dizi neden bilmiyorum benim aklıma Menekşe ile Halil dizisini getirdi. Aslında ana tema da benzerlik olsa da işleyiş ve konu açısından alakaları yok. İzlerken hep aklıma o dizi geldi.

Zeynep Çamcı, Zehra karakteriyle bütünleşmişti. Bir ara sanki gerçekten Zehra diye bir insan yaşıyormuş hissine kapıldım. Zaten Zeynep'in oyunculuğunu severim ama bu dizi de bambaşka olmuştu. Sanki tüm yeteneğini bu karakter üzerinde gösteriyor gibiydi.

Bana göre Hatice Aslan'ın performansı yerindeydi. Usta bir oyuncu olduğunu bu karakterle yeniden kanıtlamıştı ama hep zengin bir kadını oynadığı için artık farklı karakterlerde de görmek istiyorum.

Keza Güneş Hayat'ta Zehra'nın annesi karakterini çok güzel oynamıştı. Dizi de Zehra ile uyumu çok güzeldi.

İnanç Konukçu bu diziye uymamış gibi geldi. Hem Almanya'da yaşayan bir Türk hemde Zehra'nın sevgilisi olma karakterini yakıştıramadım. İnanç Konukçu daha çok polis karakterlerine gidiyor gibi geliyor. Bilmiyorum ileri ki bölümlerde alışır mıyım ama şu an için çok tuhaf geldi.

Zehra'nın babası ve ağabeyine gıcık kaptım.
Sohel Altan Gol o kadar iyi oynuyordu ki öyle bir ağabeyim olsun asla istemezdim. Tam bir lanet pislik biriydi. Bir insan kardeşine de güvenemeyecekse kime güvensin hissini bana fazlasıyla verdi. Tabii ki hakaretlerimden de nasibini aldı.

Hele Ali Meriç öyle iyi oynamıştı ki görsem yüzüne tükürürdüm. Böyle baba mı olur sorusunu bölüm boyunca sordum. Ve tabii ki o da hakaretlerimden nasibini aldı.
Seda Güven, Hakkı Ergök, Emre Kıvılcım, Alican Yücesoy 1. bölümde çok az sahnelerde yer almışlardı. Bu yüzden karakterleri ve oyunculukları hakkında pek bir bilgi sahibi olamadım. Gerçi hepsinin oyunculuklarını biliyorum çok iyiler ama karakterlerde nasıl durdular emin değilim. Şimdilik pot duran ya da duracak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

Dizi tam anlamıyla Zehra'nın kaçmasıyla başlıyor. Daha dorusu dizi birazcık hareketleniyor. Bana göre dizi ilk bölüme göre fazla kasvetli ve yavaştı. Bazı yerlerde mantık hatalarını fark etsem de ilk bölümün günahı olmaz diye düşünüyorum. Almanya'da yakınları yaşayan insanların anlatımıyla Almanya'da düzen çok sıkıymış. Bir yere çöp atsan bile akşamları belli saatten sonra gürültü yapsan bile uyarı ve hatta ceza alabiliyormuşsun. Fakat Zehra bu kadar olay yaşarken sokaklarda alıkonulurken hiç kimsenin buna ses çıkarmaması yine sevgilisi Kadir'in bıçaklanması olayında Zehra'nın ailesinin ceza almaması çok garip geldi. Ayrıca Zehra'nın doğma büyüme Almanya'da yaşaması ama Almanca bilmemesi de garipti. Bu Zehra hiç mi televizyon izlemedi, bu Zehra hiç mi okula gitmedi , bu Zehra'nın hiç mi mahallede arkadaşı olmadı en azından kendini anlatabilecek kadar hiç mi bir iki kelime duymadı anlayamadım. Fakat bunların hiç birini yapamayan Zehra bir sevgili buldu ve ondan hamile kaldı. Bari sevgilisi bir iki kelime Almanca öğretseydi güzel olurdu.
Dizinin ilk 71 dakikası Zehra'nın hikayesi ile geçti. Bu süre zarfında İstanbul olayına hiç girilmedi. 71 dakika sonra İstanbul sahneleri başladı.Hatice Aslan ve Zeynep'in yani Hande ve Şule'nin karşılaşması çok içten olmuştu. Dizi de en sevdiğim sahne orası olmuştu.Fakat bana göre Şule Zehra'nın kızı Hande olmadığını çok iyi biliyordu. Belki de Hande karanlık bir olay yaşamış ve Şule susuyordu. En azından bana dizinin akışı öyle hissettirdi. Dizinin ilk bölümü yavaş olsa da sonra ki bölümlerde entrika dolu olacak gibi gözüküyor. Bu da dizinin hızlı olmasını sağlar gibi geliyor. Ben beğendim. Eğer vaktiniz varsa sizlerde bir bakın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı,  8. sırada, tekrarı ise 23. sırada tamamladı.
Adı: Zehra

Tür: Dram
Senaryo: Bekir Baran Sıtkı, Murat Emir Eren, Rana Mamatlıoğlu
Yönetmen: Taner Akvardar
Yapım: NTC Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Cumartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 24 Şubat 2018
Konu:
Berlin’de; tutucu bir Türk ailesinin kızı olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Zehra Şimşek’in yaşadıkları ne planlanabilir ne de yeryüzündeki herhangi biri, onun yaşadıklarını hayal edebilirdir! Dizi, Göçmen Türk kızı Zehra’nın Berlin’deki yoksul ve bağnaz ailesinin evinde başlayıp, İstanbullu zengin bir ailenin sırlarla ve korkunç bir suçla gölgelenmiş konağında devam eden inanılmaz öyküsünü anlatır.Ailesinin namusunu kirlettiği gerekçesiyle bir otobanda ölüme terk edilen ve bir kimliği bile olmayan genç Zehra, ardı ardına gelen olaylar sonucunda yedi yıldır kayıp olan Hande adlı bir kızın yerine geçer. Üstelik kayıp kızın annesi de Almanya’ya, Türk konsolosluğuna davet edilmiş ve Zehra’yı kızı olarak teşhis etmiştir! Kızını bulduğu için sevinç içinde olan anne, Zehra’yı alıp, İstanbul’a götürür.Zehra, başına daha büyük dertler açılacağını bilmeden İstanbul’a gider. Ama aklında binlerce soru vardır. Bir anne öz kızını nasıl olup da tanıyamamıştır? Sahiden Zehra’yı kızına mı benzetmiştir? Her şeyden önemlisi, gerçek Hande’ye ne olmuştur? Bu aile neyi gizlemektedir?
Bir yandan peşindeki babası ve ağabeyinden kaçan, bir yandan da öz annesini merak eden Zehra, yeni ailesi hakkındaki sırları öğrendikçe, hem kendi hayatı giderek daha da tehlikeye girecek, hem de aşkı yeniden keşfedecektir.
Oyuncular: 
Zeynep Çamcı
Alican Yücesoy
Hatice Aslan
İnanç Konukçu
Seda Güven
Hakkı Ergök
Emre Kıvılcım
Ali Meriç
Güneş Hayat
Sohel Altan Gol
Ülkü Hilal Çiftçi

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ben az bir şey izlemiştim şimdi sen konuyu güzelce yazınca mantık hatası diz boyu demek geldi içimden:)) İlerleyen bölümlerde daha oturabilir dizi tabi... Menekşe ile Halil çok güzel di bee,sonlara doğru ilk bölümleri gibi tat vermese de...

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)