Siyah İnci (Dizi)

Sevemedim kara gözlümlü ilk sezon dizimiz hayırlı olsun. Tanınmış oyunculardan oluşan bilindik senaryolar aslında çok yapılıyor ama işleyişi güçlendirerek bir sonra ki sahneyi bilsek de bir heyecan yapıyor. Fakat bilindik senaryoya birde bilindik bir işleyiş yerleştirdim mi dizi sıkıcı bir hal alıyor. Bu dizi de üzgünüm ama sıkıcı dizilerden biri olmuş.

Aslında ilk Tolgahan Sayışman ismini gördüğümde bunun olacağını biliyordum ama belki yanıltır diye şans vermek istedim ve yine yanıltmadı. İlk defa dizi içinde başka dizi ismi kullanacağım, Elveda Rumeli dizisinden bu yana hep Yeşilçam'dan bozma senaryolarla karşımıza çıkıyor. Oyunculuk yönünden iyi olan öne çıkmış bir oyuncunun ısrarla neden böyle senaryolara gittiğini anlamış değilim. Hani vasat bir oyuncu olur anlarım, vasıfsız bir oyuncu olur anlarım ama hem gerçekçi bir oyunculuk yapıp hemde böyle hikayelerde yer alması izleyici olarak bana çok garip geliyor.

Ve Hande... Cidden kariyerinin en güzel yerinde neden bu dizi merak ediyorum. Tam da oyunculuğunu geliştirdiğini ses tonunu ayarlamayı öğrendiğini düşündüğüm anda bu diziden hiç hoşlanmadım. bir önce ki dizisine yakın bir karakter ya da senaryo da olsa çok güzel olurdu bence. Maalesef Tolgahan ve Hande'yi çift olarak pek beğenmedim. Ne kadar yakın olsalar da ikili sahnelerde bir duygu eksikliği olduğu belli oluyordu. Bana çift elektriği pek vermediler.

Berk ile Hande ikili sahnelerde daha iyi duruyorlardı. Birbirlerine bakışlarından farklı bir kimya oluşmuş gibi duruyordu. Sanırım dizi de tek Vural karakterini sevdim. Hem psikopat bir karakter yani oyuncu yelpazesi kocaman hemde daha renkli gibi geldi. Diğer oyuncuların hepsi tanınmış oyuncular zaten hepsi nasıl rol yapacağını biliyorlardı onlar hakkında özel bir yazı yazmam gereksiz olurdu. Konu ve işleyiş sıkıcı ama çekim konusunda başarılı buldum, geçişler, çekim rengi ve seçilen mekanlar güzeldi.

Sonuç olarak oyuncusunun bile kurtaramadığı bu senaryo kesin tutar. Çünkü bizim halkımız, belli bir yaş üstü bu tür basit hikayelere bayılırlar. Birde oyuncuların hayranları da izleyeceğine göre bir bakmışsınız dizi, reyting birincisi olarak devam ediyor. Çok fazla yazmama gerek yok sonuçta kocaman bir emek var arka tarafta. Bu tür Yeşilçam bozması dizileri, bir sonra ki sahneyi bildiğiniz dizileri seviyorsanız şans verin derim. Ben izlemeyi düşünmüyorum ama sizler belki seversiniz kim bilir...

Bu arada dizinin yayın zamanı  seven ve sevmeyen olarak ikiye ayrıldı izleyici.  Birileri benim gibi düşünürken diğerleri  sevdiler.Hemen hemen sevmeyen ve seven aynı eşitlikte gibi duruyordu.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 12. sırada, tekrarı ise 41. sırada tamamladı.
SİYAH İNCİ
Tür: Dram, Romantik, Entrika
Senaryo: Yekta Torun
Yönetmen: Erol Özlevi
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım: Gold Fim
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 28 Eylül 2017
Konu:
Hazal ve Kenan’ın tutku dolu aşkı...
Birbirlerinden hiç ayrılmamaya söz vermiş, Ege’de küçük bir sahil kasabasında yaşayan Hazal (Hande Erçel) ve Kenan’ın (Tolgahan Sayışman) aşkı, Vural’ın (Berk Hakman) kasabaya gelişi ve Hazal‘ı elde etmek için her şeyi göze alması ile değişecek ve iki sevgilinin hayatları alt üst olacak.
Kenan ve Hazal küçük bir sahil kasabasında yaşayan birbirlerine çok aşık iki gençtir.
Hayatları sade, mütevazi ve küçük aşkları çok büyüktür. Bu hayattan diledikleri tek şey vardır iki gencin Hazal’ın babası Midyeci Halil’in inadının kırılması ve sonunda evlenmek.
Halil’ın inadı kırılmak bilmez. Kenan onun gözünde ise yaramaz sıradan sefil bir balıkçıdır ve kızını da sefil edecektir. Kenan fersah fersah dalmış, bulunması imkansız denilen efsanevi Siyah İnci'yi çıkartmış, kendi mucizesi olarak gördüğu aşkını bir başka mucizeyle süslemiştir.
Halil'in inadı da tavrı da onları ayırmaya yetmeyecektir. Üstelik sevdanın lisanını en az onlar kadar iyi bilen Hazal’ın annesi Melek de arkalarındayken...
Ta ki o güne kadar ... Siyah inci eşsizdir, nadidedir, efsanedir, fakat karadır işte... Tıpkı Hazal ve Kenan’ın aşkı gibi.
Vural Demiroğlu ...Hiç beklenmedik bir anda kendi kabusundan uyanır... Ve Siyah İncı masalını kirletir ... Hem de elini bile sürmeden...
OYUNCULAR:
Tolgahan Sayışman
Hande Erçel
Berk Hakman
Neriman Uğur
Hüseyin Avni Danyal
Burak Altay
Yeşim Büber
Mehmet Mehmedof
Melis Sezen
Çağla Demir

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Az önce izledim. Fena değildi ama Vural karakterinin kızı zorla alıkoyması, üstüne bir de gelinlik giydirmesi çok saçma geldi. Tam anlamadım ama kıza bu tuzağı kuran da kızkardeşi mi yoksa kuzeni mi? Üvey kızkardeşi mi? Eğer öz kızkardeşiyse fazla psikopatça olmuş. Bence de beğenilir bu dizi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızın babası ve kız kardeşi üvey sanırım. Hazal karakteri sadece kadının öz kızı. Evleneceğini duyunca gelinlik giydirip o adamdan önce ben evleneceğim gibi manyakça bir fikirle giydirdi o gelinliği. :)

      Sil
  2. Tolga varsa izlenir 😍😍

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)