Masum (Dizi)

Bu dizi blutv'de ilk duyuru yapıldığı ve yayınlandığı andan itibaren çok izlemek istediğim ama maalesef paralı bir site olduğu için izleyemediğim tek dizi. Bu yüzden çok bekledim Kanal D bir gün yayınlar mı diye. Nitekim yayınladı da. Fakat dizi de sanırım sahneler kesilmiş ve sansürlenmiş şekilde karşımıza çıktı. Açıkçası bu beni biraz üzdü. 23.45 gibi bir saatte yayınlanıyor ve belli bir saat üstünde de sansür kullanmak gerekli mi bilmiyorum ama keşke sansürsüz ve kesilmemiş bir şekilde karşımıza gelseydi dedim. Bu şekilde diziyi izlediğim için ilk bölümden bir şey çıkaramadım. Fakat ikinci bölümde diziyi daha rahat kavradım.

Film tadında işleyen dizi de ilk başta seçilen renkler hoşuma gitti. Bu mavimsi, grimsi çekim rengine bayılıyorum. Ayrı bir kasvet, ayrı bir şıklık katıyor bu tür dizilere. Dizinin çekim renginin yanı sıra seçilen mekanlar ve çekim açısını da çok sevdim. Doğru yerlerde arka planın flu olup odak noktasının ön planda olduğu sahneleri de sevdim. Öyle doğru yerlerde kullanılmış ki fark etmemek, dikkat etmemek elde değildi.

Oyuncular kısmına gelmek istiyorum yazı da gelemiyorum. İlk defa ne yazacağımı bilmiyorum. Size sadece şunu yazabilirim böyle bir kadro yok! Resmen şampiyonlar ligi gibi bir oyuncu kadrosu var. İnsanı izlerken heyecanlandırıyor. İşte dizi bu, oyunculuk bu dedirtiyordu. Sanırım yazmakla olmayacak, sizinde diziyi izlemeniz gerekli. Yani, anlatılmaz izlenir cinsten bir yapım.

Dizinin işleyişinin temeli psikolojik ve gerilim türdeydi. Fakat bu kadar iyi tasvir edilen Türk dizi daha önce hiç olmamıştı diye hatırlıyorum. Bu yüzden senaryo, kurgu ve işleyiş bana olağanüstü geldi. Tabii bununla birlikte keşke param olsaydı da blutv'de sansürsüz izleseydim dedirtti. -''blutv yöneticileri ne olsa Kanal D yayınladı, diziyi site de bedava yapamaz mısınız?'' diye yazasım geliyor oradan buradan. Dizi, Türk dizileri içerisinde çıtayı arşa çıkarmış yazsam yalan olmaz. Böyle kaliteli bir diziyi kaçırdıysanız üzgünüm ama çok şey kaçırdınız. Eğer kanal tekrar vermezse ve mis gibi fakirseniz ( o ben oluyorum) şansınıza küsün. Çünkü artık izleme şansınız %0. Şayet eğer denk gelirseniz de saat kaçta olursa olsun gerekirse uykusuz kalın bu diziyi izleyin. Şiddetle ve ısrarla izlemenizi tavsiye ediyorum.



Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı (gece yarısı 23.45- 02.00)
Total: 55., AB: 20., 20+ABC1: 32. sırada tamamladı.

(Sadece bu dizi için gece ve tekrarı olmadığından birde iki bölüm art arda yayınlandığından tüm grupları yazdım. Diğer dizilerde TOTAL grubunu baz almaya devam edeceğim.)

  MASUM
Tür: Dram, Polisiye - Suç
Senaryo: Berkun Oya
Yönetmen: Seren Yüce
Yapımcı: Müge Turalı Pak, Ayşe Durmaz
Yapım: D Yapım / D Productions
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 23:45
Yayın kanalı: KANAL D
Başlangıç tarihi: 24 Eylül 2017
Konu:
Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelene kadar…
Oyuncular:
Haluk Bilginer
Ali Atay
Okan Yalabık
Serkan Keskin
Tülin Özen
Nur Sürer 
Bartu Küçükçağlayan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben izlemedim hiç, artık fazla dizi bakamıyorum hepsi bir yerden sonra bıktırıyor, açıyorum televizyonu ama bir yandan internette Odatv, Sözcü, siyasi twitlere bakıyorum:)))Çok teşekkürler tanıttığın için.

    YanıtlaSil
  2. nasıl bir hikaye var neden nasıl niye :O şimdi izledim gözümü alamadım inş devam bölümleride açılır izleriz hepsini
    bölüm süresi kısacık ve blu yv den izledim sansürlenecek bişey ilk bölüm için yoktu inş devam bölümleride açılır kanald de yayınlandıkça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bende bekliyorum sansürsüz izlemek için yoksa fakirliğimle sansürlü izlemeye devam. Kanal D küfürleri filan sansürlemişti maalesef. O yüzden dakika başı bip sesi canımı sıktı. blutv duy sesimizi! :(

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)