Kış Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2017)

Son 4-5 yıldır dizilerimiz çok güzel, çok beğeniyorum Türk dizilerini. Bir kesim beğenmese de Dünya çapında da peynir ekmek gibi satılıyorlar. 2016-2017 kış sezonu çok güzel dizler başladı ama maalesef çoğu başladığı gibi bitti. Hepsinin ilk bölümünü izlediğim için diziler ve oyuncular hakkında bilgim vardı. Ve bittiklerinde bir çoğuna haksızlık yapıldığını düşündüm. Kaderi iyi yönde olup devam eden dizilerden sezon içinde benimde düzenli olarak takip ettiklerim oldu. Bunlardan size bahsetmeden önce asker dizileri hakkında yazmak istiyorum. Şu an üç tane asker dizisi mevcut ve üç dizi de birbirinden kaliteli. Fakat ben bu dizileri izleyemiyorum. Haber izlemeye bile yüreğim dayanmıyor ki olan olayları her hafta uzun uzadıya izlemek bünyeme iyi gelmedi. Bu yüzden dizilere devam edemedim. Eğer yüreğiniz bu konulara dayanıyorsa lütfen bu dizilere destek olalım ve bunun gibi gerçek gündemi anlatan diziler ülkemizde işlensin. Belki bir yerde bir farkındalık yaratılabilinir. 

Bakalım ben kış sezonunda hangi dizileri takip ediyormuşum;



Pazartesi:
İçerde

İçerde dizisi kış sezonunun en efsane dizisiydi. Hiç bir dizi İçerde dizisinin yerini tutmadı. Benim için adeta aşılmaz bir duvar oldu dizi. Ay Yapım bu tür dizilere daha fazla ağırlık vermeliler. Ezel, İçerde gibi dizilerini çoğaltmalılar. Dizinin ilk bölümünden son bölümüne tüm düşüncelerim hızla değişti. Neredeyse tüm oyuncularını çok sevdim. Eskiden hoşlanmadığım oyuncuların bile hayranı olacak kıvama geldim. Bence çok değerli bir diziydi ama dizi başlarken belirttikleri gibi 1 sezonluk bir dizi olacak. Bir ihtimal yapım ya da senarist bu konuda da ters köşe yapsınlar diye bekliyorum. Sezon içerisinde hayranlık duyduğum tek dizinin 1 sezon olması sinir ediyor beni.

Salı:
Anne 

Anne dizisi Japon bir diziden uyarlamaydı. Çok harika başlayan dizi senarist değişikliğine gidildikten sonra bozuldu. Açıkçası şu an o akşama güzel bir dizi olmadığı için zora ki izlediğim dizilerden biri. Umarım bu sezon daha fazla konudan sapmadan bitirirler. Tadında bitmesini istediğim dizilerden bir tanesi. 

Çarşamba:
No 309 

Yazın başlayan ve sezon içerisinde de devam eden tatlı mı tatlı bir romantik komedi dizisi. Uyarlama bir dizi olduğu halde konusu sıcacık devam ediyor. Yine de bu sezon bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer sezon finali yapar da kış sezonuna kalırsa reyting konusunda pek başarılı olmayabilir. ( Daha önce önce olan bu tür diziler düşük reytinglerle bitirdiler.) Bu yüzden zirve de bırakmalarını umuyorum. 

Perşembe:
Çoban Yıldızı 

Dizi bir konu etrafında çok fazla dönmeye başladı. Artık yavaş yavaş sıkıyor beni. İlerleme olmayan dizilerden biri olacak gibi geliyor. Aslında bu akşama başka dizi izliyordum ama birden takılı kaldım. Şu an sırf konu nasıl gelişecek diye izliyorum. Büyük ihtimal yaz sezonuna ya da kış sezonuna devam ederse karşısına gelecek başka diziye şans vereceğim dizilerden biri. Tabii bir ilerleme olursa konuda istikrarlı bir şekilde izlemeye devam ederim. 

Cuma:
Aşk ve Mavi

İşte benim dizim. Bu dizi başlamadan evvel insanlar bu dizi olmaz albenisi yok diye bana yazıyordu. Hepsine bir dizi de Emrah varsa o dizi kötü bile olsa yüksek reyting alır tutar diyordum. O dönem insanlar benimle muhalefet olup bana gıcık kapmışlardı. Şimdi haklı olmanın verdiği haz ile bu satırları yazıyorum. Bir dizi de Emrah varsa o dizi TU-TAR. Tutmama ihtimali çok düşüktür. Çünkü adam öyle diziler seçiyor ki kariyerine dikkat edin dizinin oyuncuları köklü oyuncu, konusu ilerleyen konu oluyor. Bu yüzden de her zaman Emrah'ın oynadığı dizi izlenir diye düşünüyorum. Bu dizi ilk bölümlerde çok komik saçma geliyordu sonra konu bir oturdu tam oturdu şimdi müptelası oldum. Adeta bir durum komedisi gibi dizi sıkmıyor. O kadar sıcak o kadar içten ki bu sezonun üzerine iki sezon daha oynasa ve bu şekilde devam etse ben izlerim. 

Cumartesi:
Fazilet Hanım ve Kızları 

Bu diziyi Fazilet hanım için izliyorum desem yeridir. O kadar iyi bir oyuncu ki Nazan Kesal diziyi bambaşka yerlere götürdü. O mimikler, o sahnelerde uyum.. Resmen bu rolü bekliyormuş oyuncu. Şu an dizi iyi gidiyor tüm oyuncular seviyorum ama Hazan ve Yağız sevgili olmazsa bırakırım bu diziyi. Sinan nedir arkadaş hiç uyuyor mu bizim kıza? Cx cx cx!

Pazar:
Bodrum Masalı 

Ben bu diziyi yaz dizisi olarak bekliyordum ama dönem içi başladı. Nasıl kış dizisi oldu ve bu kadar sevildi hayret verici. Bu diziye hiç ihanet etmeden izledim. Maalesef güzel diziler bu kış sezonunda 1 sezon sürdü. İçerde gibi bu dizi de final yapacak. Final günü de belli ha! 4 haziranda finalini yapacak dizinin bitmesine üzülüyorum. Kadrosu muazzamdı. Dilan Çiçek Deniz bu dizi de kendini acayip geliştirdi. Bir sonra ki dizisinde acayip bir oyunculuk sergilerse hiç şaşırmam. İlk bölümü düşünüyordum da oyuncu çok fazla yol katetti. Ayrıca bende tüm oyuncularını sonradan sevdiğim bir dizi oldu. İlk bölümde ki düşüncelerime göre Alperen Duymaz, Hilmicem İntepe, Dilan Çiçek Deniz ve Serhan Onat'tan hoşlanmıyordum. Şimdi ise yolda görsem koşup sarılma kıvamına geldim. Özellikle Hilmicem ne tatlı bir adamsın sen ya! Survivor benim gözümü karartmış resmen. Bu diziyle çok sevdim. Bundan sonra Hilmicem varsa o diziyi izlerim. 


Ekstra:
Fi (İnternet Dizisi)

Fi, bir internet dizisi. ''Fi çok açık, Fi inanılmaz sapık bir dizi, Fi puu kaka!'' Ben hala inanılmaz derece de gıcık kapıyorum bu yorumları yapanlara ya hu! Neredeyse bu yazılar yüzünden diziyi izleyemeyecek çok şey kaçıracaktım. Ne yalan söyleyeyim bekliyordum ki her sahne çok ayıp. İzledim tabii fos. Millet abartıyı ne çok seviyor biraz Dünya'ya dönün arkadaş. Dizi bana göre harika ötesi. Bence bu ülkenin dizi sektörüne biraz fazla bir dizi olmuş. Keşke hep böyle iyi diziler çekilse. 

İşte benim izlediğim diziler böyle peki sizin izlediğiniz Türk dizileri hangileri?

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Diziler boş zamanda izlenebilecek en iyi diziler ama internette izlemek daha zevkli sıkıcı sahneleri hemen geciyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç internetten izleyemiyorum Türk dizilerini. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)