Söz (Dizi)

Beklediğim askeri diziler bir bir gelmeye başladı yalnız gün konusu canımı çok sıkıyor. Böyle değerli iki dizinin aynı gün olması çok üzücü. Keşke hafta içine yayılsaydı üç dizi de. En azından pazar, pazartesi, salı olarak günü ayarlansaydı çok güzel olurdu. Diziden bahsedersem, dizi de beni tatmin etmeyen bir şeyler vardı. Eksiklik mi desem yoksa işleyişi mi desem anlamadım. İlk bölümden kaynaklı sonra oturacak diye düşünüyorum. Fakat genel olarak çok sevdim. Çünkü konu asker olduğu zaman her birimizin muhakkak zayıf noktasıdır. Bu yüzden gündemden duyduklarımızdan görebileceğimiz şeyler mevcuttu. O bulamadığım şeyin haricinde dizinin geri kalanı beni çok tatmin etti. Tolga Sarıtaş'ın her rolünde biraz daha kendini geliştirdiğini görmek çok mutlu etti beni. Sevdiğim oyuncular arasında yerini aldığı için kendini aştığını görmek mutluluk verici. Gerek mimikleri, gerek duruşu, gerek oyunculuğu muazzamdı. Ne kadar konuk oyuncu olsa da ilk bölümünü kahramanı Su Kutlu'ydu. Keşke Aybüke Pusat yerine Su Kutlu olsaydı. Su Kutlu'nun olduğu sahneler kalbime çok dokundu. Diziden çıktığı o an da çok efsane olmuştu. Onun haricinde dizinin bir çok sahnesi art arda beni çok etkiledi. Fazla sahnelerden bahsedip izleme şevkinizi kaybetmenizi istemiyorum,  o yüzden hızla oyunculardan bahsetmek istiyorum. Dizi en sevdiğim karakter Görkem Sevindik oldu. Şehit olmaya o kadar gönüllü bir karakter ki izlerken belki nefes alacağımız tek karakter olacak gibi geldi. Karakteri benim gibi seven üç beş kişi daha çıkarsa diziyi izleten karakter haline gelme ihtimali çok yüksek. 

Dizinin geneli tanıdık oyunculardan oluşuyordu ama bir oyuncu vardı ki hem dikkatimi çekti, hem hoşuma gitti, hemde ilk defa izledim. Bu oyuncunun adı, Aytaç Şaşmaz. Bölüm boyunca bu tip çok tanıdık, bu adamı bir yerden tanıyorum deyip durdum. Dizi bitince araştırdım ve İsmail Ege Şaşmaz'ın kardeşi olduğunu öğrendim. Meğer ben Aytaç'ı değil İsmail Ege'yi tanıyormuşum. O kadar çok benziyorlar ki tanıyor sanmam bununla kaynaklı oldu. İkinci projesi olduğu halde çok doğal bir oyunculuk sergiliyordu. Bu yüzden de çok dikkatimi çekti. Dizi de tüm oyuncular karakter seçiminde cuk oturmuştu. Atakan Arslan'ı görmek de beni şaşırttı . Umarım güzel bir oyunculuk ortaya çıkarır. Dizi, Tolga Sarıtaş üzerinden gidecek, en çok sahne onun olacak gibi ama Eren Vurdem'i de dizi de çok görmek isterim. Eren Vurdem,  gerçekten çok iyi bir oyuncu. Oynadığı role hızla girebilen ve pot durmayan nadir oyunculardan. Bu yüzden az sahnesi olursa izleyici açısından kötü olur. Birde Meriç Aral'ı çok merak ediyorum. Nasıl bir rolde olacak bulamadım. Ters köşe olacağı yazılıyor bu da merak uyandırıcı. İlk bölümde kendisini göremedim ve belki  ikinci bölümde karşımıza çıkar. Serhat Kılıç efsane olmuş. Yalnız makyajdan mı bilemedim acayip korkunç bir ifadesi var. Yakın çekimlerde içim bir ürpermedi desem yalan olur. Kötü bir adam olduğu resmen yüzüne yansımış. Belki oyunculuğundan da olabilir diye düşündüm ama hayranlık vericiydi. Dizi genel olarak iyiydi beğendim, bölümler ilerledikçe daha da oturacağını düşünüyorum. Elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım. Sizlerde umarım beğenir ve izlersiniz. Şu an üç asker dizisi olacak ve böyle dizilerin artması için beğenmeseniz. ilginizi çekmese bile izlemenizi tavsiye ederim. Dizi olsa da üzgünüm ama bunlar ülkemizde ki gerçekleri yansıtıyor. Diziler hep toplumumuza yön verir. En azından bu dizilerle biraz daha farkındalık olacağını düşünüyorum. Bu yüzden desteğinizi bu dizilerden esirgemeyiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dipnotlar:
*Oyuncular dizi başlamadan asker eğitimi alıp günde 1 saat telefon kullanmışlar.
*Milli savunma bakanlığı ve Genel kurmay başkanlığı diziye destek veriyormuş.
 Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 4. sırada, tekrarı ise 15. sırada tamamladı. 
SÖZ


Tür: Dram,  Askeri
Senaryo: Ethem Özışık
Yönetmen: Yağız Alp Akaydın
Yapım: TIMS&B
Yapımcılar: Timur Savcı ve Burak Sağyaşar
Kanal: Star Tv
Günü: Pazartesi
Yayın Saati: 20.00
Başlangıç tarihi: 3 Nisan 2017
Konu:
Türkiye'ye karşı yapılan büyük saldırı sonrası vatan topraklarının dört bir yanından özel yeteneklere sahip 12 kahraman Özel Kuvvet Askeri özel bir görev için bir araya getirilir. Bu 12 Özel Kuvvet askerinin amacı ülkemizi yok etmek isteyen ve çok tehlikeli bir terör örgütünü liderleriyle birlikte ortadan kaldırmak, kökünü kazımaktır. Vatan Sana Canım Feda diyerek yola çıkan bu cesur on iki asker, birbirlerine hem kardeşi hem yoldaş, hem vatan, hem de siper olacaktır. Yolda bıraktıkları aşklarını, özlemlerini kalbinin derinliklerine gömeceklerdir. Analarını, atalarını yüreklerine dokunan her kim varsa yanlarında taşıyıp vatan uğruna savaşacaklardır. Üsteğmen Yavuz'un emrinde geceyi gündüze katarak düşmanla çetin bir mücadeleye gireceklerdir.
Oyuncular: 
Tolga Sarıtaş
Serhat Kılıç
Aybüke Pusat
Meriç Aral
Nihat Altınkaya 
Görkem Sevindik
Aytaç Şaşmaz 
Atakan Arslan
Mustafa Yıldıran
Eren Vurdem 
Burak Sevinç
Nil Günal
Ece Okay
Melissa Yıldırmer
İlayda Ildır

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. rakip kaaldakı benzer dızıye gore oyuncu kadrosu ve teknıgı daha ıyı bencede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik açısından iyi ama oyuncu kadrosuna katılmıyorum. Diğer dizinin oyuncu kadrosu da çok iyi. :)

      Sil
  2. Daha izlemedim ama yazıyı okuyunca merak etmedim değil..

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)