Payitaht Abdülhamid (Dizi)

Öncelikle dizinin reklamının çok iyi yapıldığını düşünüyorum. İnsanların çok yoğun olduğu yerlerde hep afişlerini gördüm. Ama onun öncesinde ilk haberini ve Bülent İnal'ın başrolde olduğunu gördüğümde kesin izlemeliyim diye düşünmüştüm. Neyse ki başladı ama ben maalesef misafir yüzünden izleyemedim. Daha sonra üç kere tekrarına denk gelince hepsinde izleme şansı buldum. Yazısı ise anca bu güne kaldı. Ben bu diziye bayıldım. Her bir sahnesi dolu doluydu. Dizinin yükseldiği sahneler ise tokat, zikir ve Türk bayrağının göndere çekilmesiydi. Dizi de tüm oyuncular dikkatle seçilmiş gibi görülüyordu. Neredeyse tüm oyuncuları tanınmış ve iyi oyunculardandı. Dizi genel anlamda akıcıydı ama Abdülhamid karakterinin sahneleri daha azdı. Bu yüzden biraz rahatsız oldum. Abdülhamid'in hayatı anlatılıyorsa bence daha fazla sahnede olmalıydı. İlk bölüme göre biraz arka planda olduğunu düşünüyorum. Oyuncularında gözüme batan bir oyuncu yoktu. Zaten hepsini başka dizilerden tanıdığım için doğru rollerin oyuncuları olduğunu düşündüm. Özellikle Bülent İnal'ın role uygun en doğru oyuncu olduğunu düşünüyorum. Keskin bakışlar, keskin ses tonu ve belirgin mimiklerle adeta rolünü üzerine giymiş bütünleşmişti. Bülent İnal'a hayran olmamak elde değildi. Kıyafet konusunda kumaşların ucuz olduğunu düşünmüyorum ama dikimlerinde bir gariplik sezdim. Özellikle Gözde Kaya'nın giydiği kıyafet çok komik duruyordu. Biraz daha keskin dikişler yapılmalıydı. Elbise pot duruyordu ve oyuncunun formuna uymamıştı. Bunun gibi kadınların giydiği bir kaç kıyafet gözüme battı. Erkeklerin kıyafetleri; deyim yerindeyse jilet gibiydi. Özellikle takım elbise türü olduğu halde Bülent İnal'ın giydiği kıyafetler çok şıktı. Giydiği kıyafetler bir padişaha yakışır tarzda özenle alınmış ya da dikilmişti. Mekan ve çekim konusunda ise; çok belirgin ve seyircinin dikkatini çekecek mekanlar seçilmişti. Kameranın duruş açısı ve ışığın yansıması mekana şiir yazılır türdeydi. Çekimde mekana derinlik verildiğinden mi bilmiyorum her sahne izlenilesi durumdaydı. Zaman zaman oyunculardan çok çekilen mekanı incelemek istedim. Bunun sadece yönetmen değil, görüntü yönetmeni,grip şefi, ışık şefi ve onların oluşturduğu ekibinde marifeti olduğu belli oluyordu. Seyirci olarak set ekibine teşekkürü borç bilirim böyle kaliteli bir çekimi bizle buluşturdukları için minnettarım. Ben çok beğendim. On numara, beş yıldız bir iş ortaya çıkmış. Vaktiniz yoksa bile bir cuma akşamına vakit yaratın ve izleyin. Bu diziyi şiddetle tavsiye ederim.
  Payitaht "Abdülhamid"

Tür: Tarih, Kurgu
Senarist: Osman Bodur, Uğur Uzunok
Yönetmen: Serdar Akar
Yapımcı: Yusuf Esenkal, Serdar Öğretici
Yapım:  ES Film
Çekim Yeri: İzmit
Kanal: TRT 1
Gün: Cuma
Saat: 20.00
Bölüm Süresi: 140 dakika
Yayın tarihi: 24 Şubat 2017
Konu: 
Tarih 1896. Sultan Abdülhamid'in saltanatının 20. yılıdır. Sultan Abdülhamid bu 20 yılda devletini başarıyla idare etmektedir. İçeride Siyonistler, masonlar ve hürriyetçiler ile, dışarıda ise başta Birleşik Krallık olmak üzere, Avrupalı devletler ile mücadele etmektedir. Diğer yandan devletinin bir arada olmasını ve parçalanmasını önlemek için büyük çaba göstermektedir. Filistin ve kutsal toprakları korumak için dış güçlere büyük mücadele vermektedir. Sultan Abdülhamid'in tek gayesi hilafetin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kıyamete dek devam etmesidir.

Oyuncular:
Bülent İnal
Özlem Conker
Selen Öztürk
Can Sipahi
Akın Akınözü
Ezgi Eyüboğlu
Hakan Boyav
Saygın Soysal
Umut Kurt
Bahadır Yenişehirlioğlu
Barkan Şal
Gözde Kaya
İbrahim Kendirci
Kaan Turgut
Ali Nuri Türkoğlu

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Trt'nin dizileri her zaman Youtube'a konur, ben de orada başka dizi izlerken "Payitaht Aldülhamid" dizisine denk gelerek izlemeye başladım. Görüntü ve senaryo kalitesi olarak şu ana kadar izlediğim en iyi dizilerden biri ilk bölümü izlediğim kadarıyla :) Umarım ilk bölümdeki havasıyla devam eder ve yurt dışına da açılan bir dizimiz olmayı başarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Habere göre dizi; MIPTV 2017 ile Dünya Prömiyerini yapacakmış. 3–6 Nisan tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecekmiş. :)
      Evet bende beğendim umarım istikrarlı bir dizi olur. :)

      Sil
  2. Yorumun müthiş olmuş sanki benim düşümcelerimi okumuşsun , bende diziyi çok beğendim :D mekanlar konusuna da katılıyorum çok harikaydı ben tek İngiliz sarayının olduğu sahnelerde yapılan shopun kalitesiz buldum ama gerisi çok güzeldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak oraya dikkat etmemişim tüm hafta sonu misafir olup onlarla izleyince o yerlere dikkatli bakmamışım. İnşallah shop olayını da gerçekçi yaparlar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)