Gmail'de Spamsal Sorunlar

Uzun süredir sürekli olarak kullanıcı adı engellesem de farklı e postalar ile spama düşen dolandırıcı e postaları gelmeye devam ediyor. Eminim çoğumuza bu e postalar geliyordur. Her gün olmasa da iki üç günde bir siliyorum bu spam postaları ama bu durum iyice zıvanadan çıktı.

Çünkü; yorumlarımı denetleme bölümünde aynı dolandırıcı e postaları gibi blogumun yorum kısmına bu mesajlardan geldiğini gördüm. İlk başta yorumu önemsemedim sildim gittim. Fakat bu iş sürekliye dönünce fıttırdım. O sinirle yorumu sildiğim için ekran görüntüsü almak aklıma gelmedi ama bloguma kadar işi sıçrattılar. Engellesem bile baş edemiyorum. Bu saçma sapan insanlardan nasıl kurtulabilirim bilmiyorum ama iyice can sıkıcı hale geldi benim için. Merak ediyorum bu dolandırıcılar blogunuza kadar yorum yapmaya başladılar mı? Ya da çözümünü bulduysanız benimle paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. benim bir bilgim yok ama umarım biri yardımcı olur.cidden sinir bozucuymuş. umarım çözersin.

    YanıtlaSil
  2. Henüz bloga öyle bir yorum gelmedi ama mailim bunlarla dolu. Artık sinirlerimi bozmaya başladı. Umarım bir çözümü vardır :/

    YanıtlaSil
  3. Gmailde değil ama hotmailde aynı sorunu yaşamıştım. Tek tek üşenmeden engelleyerek bir nebze azalttım diyebilirim. Engellemekte işe yaramıyorsa ne yapılabilir bende merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende engelliyorum bu sefer farklı hesaplarla geliyorlar bir çare olmuyor. Umarım yazan olur. :)

      Sil
  4. Bu arkadaşlar bazı yazılımlar ile internette açık bir şekilde paylaşılmış mailleri toplayıp bu gibi işlemlerde kullanıyorlar. O yüzden mail hesabınızı en azından yazılı bir şekilde internette paylaşmamanız gerek.

    Fakat şöyle bir sıkıntı var. Mesela sitenizin yan tarafında paylaştığınız mailiniz bir çok kişinin mail listesine girmiştir. O yüzden tek seferde bunlardan kurtulamazsınız. Önleminizi aldıktan sonra yavaş yavaş azalacaktır.

    İlla ki mail adresinizi yayınlamak istiyorsanız resim olarak ekleyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh bloggerım yani bir şekilde mailim orada olmak zorunda iletişime geçen insanlar oluyor onlar için olmalı illa yayınlamak istiyorsanız değil bu blog için ihtiyaç yoksa insanlar nasıl ulaşacaklar eklenti ve ya ekleyince de kasıyor blogumu çok fazla görsel kullanıyorum tamam yeni yazılımlarda problem olmuyorda eski yazılımlı bilgisayarlar ya da tablet telefon filan kaldırmıyor mecburum yani. Anladığım kadarıyla mailimi kaldırmadığım sürece kurtulamayacağım?

      Sil
    2. Maalesef öyle. Resim dediğim ufak birşey olabilir. Veya bu yazılımları kandırabilir, isim (at) gmail.com şeklinde falan yazmayı deneyebilirsiniz.

      Sil
    3. Bilgilendirme için teşekkürler bunu düşüneceğim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)