Ülker Noodle (Ramen) Çıkarmış - NISSIN NOODLES

Son yıllarda ülkemizde uzak doğu fanlığının artması ile birlikte uzak doğu gıdaları da yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. En çok da biz Türklerin damak tadına uygun olan noodle sevildi ve bir çok marka ile ülkemizde satışa sunuldu. Bazı markaların beğenmedim, bazı markaları tuttum ama genel olarak severek tükettim, tükettik. Son olarak Ülker markası da noodle ile giriş yaptı. Aslında haberi 2012 yılında verilmişti ama ancak bu sene ortaya çıktı.
***
09 Ekim 2012 tarihli Hürriyet gazetesi internet haberine göre;
Yıldız Holding bünyesindeki Bellini Gıda Sanayi ile Japon Nissin Food arasındaki ortaklık anlaşması dün imzalandı.

Bellini Gıda Sanayi’nin yüzde 50’sine 23.5 milyon dolar karşılığında Japon Nissin Food ortak oldu. Nissin Food, bu ortaklık ile Türkiye pazarında noodle’ı (erişte ve makarna çeşidi) yaygınlaştırmayı hedefliyor.
10’uncu ortaklık
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Nissin Foods Holdings CEO’su Koki Ando’nun imzaladığı ortaklık anlaşması ile Nissin Yıldız Gıda Sanayi resmi olarak faaliyetlerine başlamış oldu. Bu ortaklık, Yıldız Holding’in 10’uncu global ortaklığı olma özelliğini de taşıyor.
Japon makarnası
Murat Ülker ortaklıkla ilgili olarak, “Hedefimiz, Japonya’dan makarna getirip Türkiye pazarında satmak değil. Türkiye’de çok iyi makarna markaları var zaten. Hedefimiz, sağlam bir güç birliği ile Türkiye’de üretip, hem Japonya’ya hem de Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Arfika gibi yeni pazarlara açılmak” dedi.
Avantajımız var
İki şirketin benzer taraflarından birinin de markalarına verdikleri değer olduğuna işaret eden Koki Ando ise, “Yıldız Holding’in birçok büyük markası var. Pek çok kategoride lider. Sadece Türkiye’de değil, bölgesindeki ülkelerde de çok güçlü bir dağıtım ağı kurmuş” şeklinde konuştu.
11 ülkede 29 üretim tesisi
NISSIN Foods, 11 ülkede 29 fabrikada operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle anında hazırlanabilen noodle ve ramen gibi makarna çeşitleri ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan Nissin’in en önemli markaları arasında Cup Noodles, Bowl Noodles, Chow Mein ve Top Ramen gibi isimler bulunuyor. Yıldız Holding Grup Başkanı Zeki Ziya Sözen, Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için konusunda uzman ve dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerinin önemine işaret etti. (kaynak)
***
Ülker sanki Nissin Noodles'in Türkiye dağıtım şirketi gibi geldi bana. Direk Japonya olduğu için diğer markalara göre daha farklı olduğunu düşünüyordum.Tabii ki orijinal tadında bir noodle olmasını İslami açıdan bekleyemeyiz. Fakat ülkemizde bulunan markalar arasında kıyaslamayı çok rahat yapabiliriz. Bende bu yüzden alıp denemek istedim. BİZİM market adlı Ülker'in eskiden esnafa şimdilerde halka da açtığı marketler var bilirsiniz. Yani; ben bu noodle'ı direk olarak Ülker'in kendi satış noktasından BİZİM marketten aldım. Fakat sizlerde kendi çevrenizde bulunan marketlerin makarna ya da tanıtım reyonlarına göz gezdirerek bulabilirsiniz. Eğer ki bulunduğu marketlerle ilgili bilgi bulursam da postumu güncellerim.

Deneyimledim; 
Öncelikle markette biri Tavuk aromalı, biri Körili iki çeşidi vardı. Denemek amaçlı ikisinden de aldım. Tanesi 1 lira olup sadece bu paketlerden vardı. Yani; bardak versiyonu olup olmadığını bilmiyorum.

İçeriğinde ne var? 
Yapılışı diğer ramenler gibi. Yalnız diğer ramenlerde üzerine sıcak su koyup 3 dakika beklenebilirken bu paketlerin tariflerinde ateş üzerinde yumuşatma yapılması uygun görülmüş. Ben normalde aldığım diğer markaların ramenlerini de bu şekilde yaptığım için sorun yoktu. Üründe maalesef monosodyum glutamat ve disodyum 5'-ribonukleotid var. Yani; MSG var. Bu sanırım bir markada yok diğer markaların hepsinde olması lazım. Uzak doğunun vazgeçilmezi olan bu maddeler lezzet arttırıcı olup bir çok zararı olabiliyor. Eğer bunlardan arındırma şansları olursa bizim sağlık açımızdan daha iyi olur. Sadece Ülker markası değil, diğer markalar da vazgeçerse hoş olur. Tabii ki bu durum yememize engel olmuyor. Fakat daha bilinçli tüketirsek bizim açımızdan daha iyi olur.
Ürünün arkasında aynen  şöyle yazıyor; 
'' Japonya'nın noodle pazarı lideri Nissin Gıda'nın kurucusu  Momofuku Ando, 1958 yılında dünyadaki  ilk hazır noodle'ı icat etti.''
(Baharatlar ışınlanmamıştır. Domuz yağı ve katkıları içermez.)

 Paketin içinden ne çıktı?
İçerisini açtığımda çeşni ve makarna çıktı. İçinden yağ ve ya başka sosların çıkmaması daha iyi oldu. O sıvı soslar hiç hoş olmuyor. İçinden çıkınca da psikolojik olarak kullanma isteği duyuyoruz. Birde o  paketlerin açımı çok zor oluyor ve sonuç olarak eller yağ içinde kalıyor. Fakat bunda direk olarak kolay açılan paketler kullanılmış. (Dış paketi de kolay açılıyor, çeşni paketi de kolay açılıyor.) Kuru olması artı bir puan kazandırdı. Ayrıca içinde ki çeşnide bayağı büyüktü. Makarnanın  diğer markaların makarnasına göre daha iri olduğu da gözden kaçmıyordu.

Tadı nasıl? Damak tadımıza uygun mu?
Çok basit bir şekilde kısa sürede pişirdikten sonra Körili olan çeşidi aynen fotoğrafta ki görünüme sahip oldu. Köri'nin verdiği kırmızı renkten dolayı çorba görünümüne sahip olduğunu düşünüyorum. Diğer markalara göre bu marka daha lezzetli geldi. Ayrıca acı bir aroması yoktu. Acı sevmeyen insanlar içinde daha avantajlı olmuş. Türk damak tadına daha uygun geldi. Makarnalar daha kalın olduğu için daha doyurucuydu ve makarnalar ağız içerisinde hissedilebiliyordu. Bu da daha lezzetli tat almamızı sağlıyordu. Bazı markaların ramenleri plastik gibi gelmişti bana. Fakat bu ramen de daha çok makarna yani erişte tadını hissettim. Eğer ki ilk deneyiminde plastik tat alıp ramen yemekten kendini çeken varsa ya da beğenmeyen varsa onlar bu ramen ile tekrar bu yemeği deneyimleyebilirler. Sonuç olarak yediğim diğer markalara göre bu ürün daha lezzetli geldi. Körilisinden bu kadar hoşlandıysam tavuk daha hoşuma gider gibi geliyor. Tavuk aramolı ürününde de yine bir adet kuru çeşni paketi ve makarnası var. Deneyimledim ve benden tam not aldı bu ürün. Tat anlamında gönül rahatlığı ile sizlere öneririm. Sizler de deneyimlerseniz muhakkak bana deneyiminizi yazmayı unutmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

78 Yorumlar

  1. Merak ettim şimdi. alıp birde ben deneyim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlersen yorumunu bekliyorum. :)

      Sil
    2. hayatımda yediğim en iğrenç noddle oldu teşekkürler.

      Sil
    3. Üslubunuz çok çirkin. Sanki ben zorla aldırmışım gibi burada bana trip atmanızdan hiç hoşlanmadım. Sizin damak tadınıza uymayabilir ama benim uydu ve tavsiye ettim. Sanki yemenizden ve beğenmemenizden ben sorumluymuşum gibi yazmanız doğru değil. Deneyip beğenen olduğu kadar beğenmeyen insanlarda oluyor yorumlardan gördüğünüz gibi ama burada beni suçlar gibi yorum yapmıyorlar. Sizin damak tadınıza uymadıysa benim burada ne suçum var anlamadım. Birde teşekkür etmişsiniz damak tadınızı ben bozmuşum gibi.

      Sil
    4. Hayatımda yediğim en berbat noodle buydu.İndomie buna 100 çeker

      Sil
    5. Berbat bir nimet için hoş bir tanım değil. Damak tadı farklılık gösterir doğrudur herkesin damak tadına uymayabilir. :)

      Sil
    6. Tadı cidden kötü bir yerden sonra yiyemedim çok şekerli geldi körilisi

      Sil
    7. Beğenenler kadar beğenmeyenler de çok. Damak tadından kaynaklı doğrudur. :)

      Sil
  2. Ankarada olsam hemen bulurdum. Buraya gelene kadaaaaar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimlersen yorumunu bekliyorum. Bulursun bulursun. :)

      Sil
  3. Tavuklu olanı az önce yaptım :) önceki denediğim marka dan farklı olarak çeşnisinin tadının baya yoğun olmasıy dı bir de acı olmaması isabet olmuş :) zaten pişirirken renginden de anlıyorsunuz bunu buram buram tavuk kokusu geliyor :) tadı bana göre gayet güzeldi :) ben çok pişmiş sevmediğim için noodları hafiften çiğ bıraktım ama sıcak olduğu için baya yumuşadı olsun öyle de yeriz :)

    Evet kısacası ben beğendim tekrar denermiyim tabiki de denerim hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi düşünmene sevindim demek ki damak tadımız aynıymış. Çok güzel şişiyor pişerken değil mi? Sanırım kabartma tozu filan var içerisinde en çok o hoşuma gitti. :3

      Sil
  4. Ben çok pişirmedim çünkü çok pişirin ce hamur yiyormuşum gibi hissediyorum bu yüzden hafif çiğ bıraktım :) evet acı konusunda aynı fikirde yız çünkü ben noodle yerken acı tat almayı sevmiyorum :(
    Bir noodle deneyimiz daha başarı ile sonuçlandı tebrik ediyorum kendimizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehehehe! Vallahi başarı ile tamamlandı. Bende pişirince sert olunca hoşlanmıyorum. :)

      Sil
  5. Resmen her öğle öğünüm noodle yemekle geçiyor bunu da fazlasıyla merak ettim.

    YanıtlaSil
  6. Bizim kantinde bile satılıyor ve her çeşidi var gerçekten. Ama beğenmediklerini söylüyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimleme şansın varsa deneyimleyip yorum bırakırsan sevinirim. Damak tadına uygun mu merak ettim. :)

      Sil
    2. Ayyyyy yedim ve gerçekten çok güzeldi hatta bağımlılık yaptı. Evde de yaptım ve birkaç tane daha alasım geldi gerçekten. Çok beğendim.

      Sil
    3. Fazla da yeme sağlık açısından iyi değil :)

      Sil
    4. Yani ne gibi bir zararı dokunabilir ki ? :/

      Sil
    5. MSG var yorumlarda biri sormuştu ona açıklamıştım aşağıya doğru in uzun yazı oradan okuyabilirsin. :)

      Sil
  7. 2012 den beri niye bekliyorlarmış ki acaba ? O yağları bende hiç sevmiyorum ya, tatları çok garip . Baharatı az olması benim için kötü olmuş ben acı severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum belki imzalar atıldıktan sonra biliyorsun domuz ürünü çıkarılması lazımdı içerisinden belki onun için doğru tadı yakalamak istemişlerdir. Malum Ülker denildiği zaman akla kalite gelir. Bu yüzden geç ama kaliteli bir ürün çıkarmayı doğru bulmuşlardır. Yazımda yazdığım gibi daha evvel ki deneyimlerden olumsuz bir dönüş almış olanların bir denemesi lazım diye. Bu yüzden denemeni tavsiye ederim. Özellikle makarnası bir tık daha kalın olduğu için spagetti havasının yakalandığını düşünüyorum. :)

      Sil
  8. tesekkur ederiz. biz bu urunu uretiyoruz. yorunlar icin tesekkur ederiz. calismalarmuz surmek te yeni urunlar icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, o halde sabırsızlıkla yeni ürünleri bekliyorum. :)

      Sil
  9. Bugün denedim. Körili olanları diğer markalarda seviyordum o yüzden ilk körili yedim. İçinde yağ olmaması bence çok iyi olmuş. Baharayı gerçekten çok fazla. Ben baharat çok sevdiğim için bu yoğun tadı sevdim. Acı sevmeyenler için tadı uygun ama ben çok acı sevdiğim için kendim ekledim. Diğer ürünlerdeki gibi plastik bir tat gelmemesi bu ürünü sürekli kullanacağımı gösteriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuklu da çok lezzetli olmuş. Tavuk aromasını yüksek tutmuşlar yağ olayı olmamasını bende sevdim bıçakla o yağın kenarını kesmeye çalışıyordum elim kolum yağ oluyordu onun olmaması çok hoşuma gitti. O plastik tat çok iyi oldu özellikle makarnasının pişince şişmesi de hoşuma gitti spagetti hissi verdi bana. :)

      Sil
    2. Çok ağır bir kokusu oluyordu diğer denediğim markanın. Hatta mutfak o koku ile doluyordu ve uzun bir süre geçmiyordu. Ülkerde ise bu sorun yok ve daha doyurucu. Dediğin gibi spagetti gibi daha kalın oluyor pişince :)

      Sil
  10. Pisirip yapilan baska noodlelarda var mesela indomie noodle onunda bir cok cesitleri var nudonun da var ayni sekilde cup noodlelar pek guzel olmuyor dedigin gibi plastik tadinda oluyor ben pisirip yapilmasini seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir markanın adı geçmesin diye yazımda yazmayı tercih etmedim marka kıyaslamasına girmesin diye bu yüzden verdiğiniz markalar hakkında maalesef düşüncelerimi yazmayacağım. Ben de normalde pişirmeyi seviyorum. :)

      Sil
    2. indomie'ye kurban olam smdsflsaf

      Sil
  11. Normal Nissin Markasından Biraz Farkı Var gibi Ama ben Normal Nissini Tercih ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh yani... Nasıl aynısı olsun? Türk damak tadı ve islami açıdan bazı şeyleri değiştirmişlerdir. :)

      Sil
  12. tavuklu aldim icinden sos cikmadi 😕

    YanıtlaSil
  13. Envai çeşidini yedim ama bu markayı bugün görmüştüm ve tasarım, açıklama olarak dikkatimi çekti. En kısa zamanda dener ve görüşlerimi yazarım 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızı bekliyorum. Umarım beğenirsiniz. :)

      Sil
  14. Çok uzun zaman önce körilisini aldım ama daha tadına bakma imkanım olmadı. Ama bunun içinde msg yok diye sevinmiştim. Dün paketin içeriğini okuduğumda msgnin bu ramende de olduğunu gördüm. Hatta buraya yüklediğin fotoğraftan da okudum. Acaba bu msg yanlış msg mi? Yani açılımını pek bilmiyorum. O yüzden sormak istedim. Beni aydınlatırsan sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun inşallah damak tadına uyar ve seversin. MSG'nin açılımı Monosodyum Glutamat. Bu bir yiyeceğin içerisinde lezzet arttırıcı olarak kullanılıyor. Özellikle Çin ve Japon mutfağının vazgeçilmezidir bu katkı maddesi. Bu MSG'ın bir çok zararı var en dikkat çekeni gözlere zarar vermesi. Araştırmalara göre bu gıda göz retinasına saldırarak görme yeteneğinin azalmasına sebep oluyor. Ayrıca gözden sonra en önemli zarar verdiği şey tat alma duyumuza zararı. Biliyorsun tat alma duyumuz koku alma ile ortak çalışıyor haliyle koku duyumuza da zarar vermiş oluyor. Bu şekilde koku ve tat alma da vücudumuzun ayırt etme özelliğini yok ediyor. Bana göre en önemlileri bunlar ama daha başka zararları da var. Şunu yazabilirim ki MSG masum bir katkı maddesi değil bir çok organımıza ve hormonumuza zarar verebiliyor. Özellikle hamile anneler ve küçük çocukların tüketilmesi önerilmiyor. Senin için internetten bulduğum bilgiyi alıntılayarak kopyalamak istiyorum.
      ALINTI:
      Mono Sodyum Glutamat. (E621) lezzet verici katkı maddesi sayesinde hazır gıda ürünler, kişiler tarafından çok lezzetli olduğu için sıklıkla tüketiliyor. Bu madde (msg) beynin, en berbat yiyecekleri bile son derece lezzetliymiş gibi algılatıyor.

      Verdiği zararlar:

      • Nörotiksin bir madde olan MSG, sinir hücrelerine zarar veriyor.
      • Sebep olduğu hastalıklar ise, merkezi sinir sistemi tahribatına bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları ve Sara (epilepsi),
      • Retinal dejenerasyonu (göz retina tabakası hasarı),
      • Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, Obezite,
      • Büyüme hormonunun baskılanması,
      • Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet gelişimi,
      • Böbrek ve karaciğerde hasar,
      • Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçerek bebeklerinde aynı etkilere maruz kalmasına neden oluyor.
      Bu zararların hepsi çok sayıda çalışmayla kanıtlanmış ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda.

      MSG'nin neden olduğu reaksiyonlar:

      • Baş ağrısı,
      • Bulantı
      • İshal,
      • Terleme,
      • Göğüste sıkışma,
      • Boyun arkasında yanma
      Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonucunda oluşur. Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları oluşabilmektedir.

      Msg katkılı ürün grupları:

      • Hemen hemen tüm cipslerde,
      • Bazı katı ve ekmek üstü yağlarda,
      • Et sularında,
      • Hazır çorbalarda,
      • Hazır soslarda,
      • Tatlı-tuzlu hazır ürünlerin bazılarında…

      Bu madde bazı ürün gruplarında; Mono Sodyum Glutamat, Msg, Glutamic asit, Glutamin ve Glutamat olarak adlandırılmıştır.(güncel sağlık)

      Sil
  15. baharatın içinde neler var.. paketin üzerinde tavuk aromalı falan diyor bu ne demek şimdi??????????????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketin arkasında içindekiler bölümünde baharatta neler olduğu yazıyor oradan bakabilirsiniz. Baharatın içerisinde birinde Köri diğerinde tavuk aroması var. Bu şekilde iki çeşit oluşturulmuş. :)

      Sil
  16. Zühalcim ben facebook tan Arzu Elf. Bu konu hakkında yazmışsındır diye düşünmüştüm öyle de olmuş :) :) Ben az önce tavuklusunu denedim. Daha doğrusu deneyemedim. Tavuk tadı ve kokusu çok yoğundu. o yüzden diyemedim. Tattım ama yoğun kokudan yiyemedim. Sanırım ağır kokuları sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Arzucum bloguma yorum bırakarak beni mutlu ettin teşekkür ederim. Evet aroması yoğun bu da gerçek tavuk yiyormuş hissi yaratıyor ama sende sanırım yazdığın gibi ağır kokulara hassasiyet var bende tam tersi bayıldım o kokusuna . :)

      Sil
  17. Ben tavuklusunuda körülisinide denedim .Fakat istedigim tadda degildi,aciyi seven biri olarak tatli geldi bana.Bu konuda indomia daha basarili bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet acısı yoktu yazımda da bahsetmiştim acı sevmeyenler için daha avantajlı. :)

      Sil
  18. körilisi bence çok iyi .yağ olsa daha iyi olurdu ama onuda dökmek ayrı dert.tavuklusunu dener miyim bilmiyorum kung fu ramen tavuk karides dana çeşitlerini almıştım üçünüde beğenmedim o yüzden denemem galiba tatları o kadar kötüydü ki her gördüğümde bi kötü oluyorum o yüzden ya sebzeli yada körili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O markayı bende beğenmedim ilk yediğimdi. :)

      Sil
  19. Tam da şuanda tavuklusunu "içiyorum" :))

    Daha önceleri birkaç defa Indomie yemiştim, onlar arkadaşların da belirttikleri üzere daha ağır soslara ve daha ince eriştelere sahiplerdi, tabiri caizse lezzetli ve bol baharatlı bir tavuk suyu çorbasından hallicelerdi, bu ise hem lezzetli bir tavuk suyunun yanısıra daha yoğun bir makarna lezzeti sunuyor.

    İçinde msg olduğunu bildiğimden bu tür ürünleri sıklıkla tüketmem ama ne yapalım, malum hayat sıkıcı ben de geceleri kendime vakit ayırıp film izlerken birşeyler yemekten hoşlanıyorum, şuanki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun beğenmenize sevindim. :) Bende msg olduğu için tüketmek istemiyorum. Eğer evinizde varsa içerisine kaynamaya yakın salam ve makarna pişip ocağın altını kapamaya yakın yumurta kırarsanız da güzel oluyor. Ben suyunu içmiyorum daha fazla msg almayayım diye bu yüzden suyunu süzüp aralarına beyaz peynir koyuyorum sıcak olduğu için peynir çok güzel eriyor. Sağlık sorunlarım nedeniyle Körili olanını tüketemiyorum ama tavukluya çok yakışıyor. :D

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)

      Dün akşam pişirme esnasında -salam yoktu- ince doğradığım sosisleri attım, makarnaya daha yoğun bir tat verdi, beğendim. Esasen yumurta da katacaktım ama kaynarken taşırınca o panikle yumurta ilavesini unuttum :) Suyunu da içmeden olmuyor ki; tüm vitamini suyun da :P

      Şaka bir yana tavuklu noodle ı pratikliğinden ziyade suyundaki tavuk aromasından ötürü yiyordum ama msg yüzünden bu alışkanlığı da terketmem gerekecek, şu meyve denen yenilebilir şeylere alıştırmam lazım kendimi:)

      Sil
    3. Kesinlikle öyle. Afiyet olsun. :)

      Sil
  20. ....bu arada; her noodle yiyişimde dilim damağım haşlanıyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sıcak yememelisiniz biraz havalandırın zaten msg yüzünden diliniz lezzet ayırt etmeyi kaybediyor birde yakarak zedelemeyin. :)

      Sil
  21. Ben bu urunu ( Nissan Noodles ) ilk ABD'nin Kaliforniya eyaletinde denedim ve beyendim. Nissan ABD'de 1970'den beri var. Hatta Maruchan ( Cin ) marka da epey yaygin. iki sirketin fabrikalari Kaliforniya eyaletinde ve ABD'de cok tuketilen bir urun. Fiyati cok ucuz - bir paketi 0.20 USD ( 20 sent ). Turkiye'ye gelmesi uzun tutmus cunku duyada cogu ulkelerde yaygin. Neyse gelmis ve alisirsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım alışırız bilgilendirme için teşekkür ederim. :)

      Sil
  22. İlk çıktığı zamanlarda görmüştüm. Yunus adlı marketten alıp tatmıştım ve çok hoşuma gitmişti. Geçenlerde canım ramen çekince Gimsaya gittim. Normalde indomie alacaktım fakat yeni iki nissin görünce hemen aldım. Henüz tatmadım ama onlarında güzel olabileceğini düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam biri sebzeli diğeri spesiyaldi,onları da tadıp görüşlerini paylaşırsan sevinirim 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa denk gelmedim ben ama bulursam tabii ki dener yazarım. :)

      Sil
  23. Msg sanırım bir markada yok demiştiniz, hangisi olduğunu hatırlıyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba blogumda ki son yazım o marka deneyimim ile ilgili başka bir markanın tadımında başka marka ismi vermem doğru olmaz ama onu da tattım ve yazdım şu an blogumda mevcut. :)

      Sil
  24. Çok beğendim gerçekten dizi izledikçe insanın canı çekiyor ve kalkıp makarna haşlayacak kadar oluyosunuz ama bu nissin körili tam hayl ettiğim lezzette azda acı sosla süper oluyor ama hamileyim ve ne kadar canım ceksede msg yüzünden bidaha yiyemeyeceğim ama basarili bi lezzet olmus bikerelik yedim artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Lütfen sağlıksız besinlerden uzak dur. Bu gün yediğin her bir lokma ilerde çocuğun için sorun olur. http://beslenme.gov.tr var sağlık bakanlığına ait. Bu sağlıksız şeyler yerine oradan alternatif öneriler bulabilirsin. :)

      Sil
  25. Açık konusayım pek bu ramen makarnasıni çok başarılı bulamadim. İkisini de yedim fakat güzel olmamış. Benim en sevdiğim bu tarz hazır makarnalarda makarneks çünkü soslarini kivamini çok beğeniyorum..ama bu damak tadıyla alakalı bir durum.mesela yukarıdaki bir bayan yeteri kadar acı değil diye sevmemiş bende azcık da olsa acısı var diye sevmedim tavukluyu 😊 dediğim gibi ben makarnekssever olduğum için ona da şartlanmış olabilirim..fikriniz için teşekkürler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet damak tadı çok önemli bazen yiyemediğim ya da içemediğim abur cuburları insanlar tavsiye ederek yiyorlar. Makarneks normal makarna gibi onu da ben sevmedim. :)

      Sil
  26. Bence mükemmel bir tadı var. Hiçte fena değil. Alınır bu ürün.çok aç deil iseniz yiyebilirsiniz.çünkü bir paketle ben doymadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 paketle doymuyorsanız şöyle yapabilirsiniz evdeyseniz içine sebze ya da yumurta koyabilirsiniz. Ben yumurta haşlıyorum ya da pişerken yumurta kırıyorum. Hiç biri yoksa beyaz peynir katıyorum. Özellikle peynir sıcağıyla eriyor fark muazzam bir tat ortaya çıkıyor. Damak tadı belki uymaz ama çok lezzetli oluyor. :)

      Sil
  27. Burda ki Şok'ta satılıyor. En kısa zamanda alıp deniycem😍

    YanıtlaSil
  28. Merhaba sebzeli olan da ete dair birsey var mi acaba? Vejeteryanim da yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sebzeliyi de deneyip yazdım aslında ama gerçekten hatırlamıyorum. Bu konuda yanlış bilgilendirmek istemem. :)

      Sil
  29. Gerçekten Hatatımda yediğim en kötü şey labilir nimete asla laf söylemem ama bunlaın yaptığı nimet değil başka birşeyy olmuş almayın aldırmayın.. o kadar kötü ki ağzımdaki o iğrenç lezzeti götürmek için ham zeytin yedim yemin ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden aklıma geldi bilmiyorum sen böyle yazınca markayı karalamanın suç olduğu aklıma geldi. Bir kişi 15 gün hapis cezası almıştı hatta dava hakkı doğuyor böyle durumlarda. Bende bir kozmetik markasına iğrenç demiştim almayın demiştim hemen beni uyarmışlardı marka ticari itibarını koruma kanunu mu ne varmış. neyse konuya dönelim ben çok beğendim ürünü ama tabii ki damak tadına göre değişir. :)

      Sil
  30. Bakın normalde bir yemek kötü olsa bile aşağılamam kötü laf söylemem de ben bu markanın tavuklu olanının tadına baktım hiçkimse kusura bakmasında 3 hafta oldu hala Lanet tadı ağzımda ben hayatımda böyle kötü birşey yemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadına göre değişebilir ben sevdim. 3 haftadır ağzınızda tadı varsa psikolojik bir durum olabilir (sevmediğiniz için bilinç altına yerleşmiş bir durum) gibi geldi yine de bir doktora görünün isterseniz tat alma ile ilgili problem yaşıyor da olabilirsiniz 3 hafta çok uzun bir süre. :)

      Sil
  31. Tavuklusunu denedğimden beri sürekli alıp yiyorum öğlen akşam gece... çok güzel ayrıca beğenmeyenlerin böyle yorum yapması hiç hoş değil beğenmediyse bile uygun bir dil ile yazabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ama saygı duymamız lazım herkesin kendi düşüncesi. Bu arada çok yeme MSG var sağlığını kötü etkiler. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)