Yaz Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2016)

Bu yaz Türk dizileri konusunda pek verimli bir yaz değildi. Zaten 1 aya yakın neredeyse çoğu dizi yayınlanmadı. Birde çok çok iyi orijinal diziler de yayına girmedi. Genel olarak romantik komedi üzerine diziler yayınlansa da hemen hemen uyarlama oldukları için birbirine benzer konulu dizilerdi. Yine de tatile gitmeyenler ve tatil bölgelerinde oturmayanlar haricinde vakit öldürmek için iyi diziler çıktı yazabilirim. Takip ettiğim dizi listesine baktığımda sadece bir dizinin orijinal olduğunu fark ettim. Hayat Sevince Güzel dizisi harici hepsi uyarlamaydı. (Şahane Damat dizisinden emin değilim.) O dizi de zaten seri ve Anadolu dizisiydi. Gönül isterdi ki zehir gibi kafaları olan senaristlerimizden bize özgü konular çıksın bende takip edeyim ama olmadı. Umarım kış sezonu için orijinal işler izleyebilirim. (Takip etmediğim dizilerden orijinal konulu diziler vardı)



Pazartesi:
Hayat Sevince Güzel
Bu yıl izlediğim diziler arasında en iyisi bu diziydi diye düşünüyorum. Sanırım hiç bir bölümünü bile kaçırmak istemediğim tek dizi buydu. Ege seri dizisi modasına uyan Limon Yapım'ın ikinci Ege dizisi olan Hayat Sevince Güzel dizisi bu yıl kalbimi çalan diziler arasında yerini aldı. Sevdiğim oyuncuların başrol olması sevmeme katkı sağlamıştı. Devamı için tıklayınız.

Salı:
Şahane Damat
Bu diziye yazık oldu. Burcu Özberk ve Hande Kaptan'ın sette olmadık tartışmaları bitmeyince dizinin ömrü kısa oldu. Ancak 8 bölümcük yayınlanan dizinin reytingleri de hızla artmaya başlamıştı. Önü açık olan dizinin profesyonel olmayan oyuncuları yüzünden bitmesi kötü oldu. Eğer dizi bitmeseydi kış sezonunda da izleyebilirdim. Devamı için tıklayınız.

Çarşamba:
No:309
Aslında çarşamba akşamları No:309 ve Seviyor Sevmiyor dizisi arasında gidip geliyordum. Sonra ATV uzun süre dizi yayınlamayınca tabii ki gönlümün efendisi No:309 oldu. Bu dizi bölümleri biriktikçe daha güzel bir dizi haline geldi. Karşısına iyi bir dizi çıkmazsa kesinlikle izlemeye devam etmek istiyorum. Devamı için tıklayınız.

Perşembe:
Yüksek Sosyete 
Dizi benim beklentilerimin üstünde bir dizi oldu bunu inkar edemem. Şu an dizi de ikinci çifti tutsam da başrol çiftte çok iyiler. Bence dizi orijinalinden daha iyi yapılmıştı. Hatta orijinalinden iyi olan tek uyarlama dizi bu diyebilirim. (Baba Candır başka bir şey kategoride olması söz konusu dahi olamaz.) Devamı için tıklayınız.

Cuma:
N'olur Ayrılalım
Şahane Damat ile aynı yapım şirketinde olan ve ömrü kısa olan dizilerden biri de bu dizi oldu. Bu dizinin akıbeti için yeni sezona yetersiz olduğu için kaldırıldı diye açıklama yapılsa da beni pek tatmin etmedi. İlk bölümü reytinglerde 7. olsa da hızla toparlayıp en kötü 3. sırada gecesini tamamlayan dizinin reyting açısından yetersiz olacağını düşünmek imkansız gibi bir şey olurdu. Bu dizinin bitmesinde başka sebepler kesinlikle var. 5 bölümlük anlaşmanın bitiminde bir şans daha verilmeyip bitirilmesi çok acımasız oldu. Devamı için tıklayınız.

Cumartesi:
Tatlı İntikam
Bayıcı nahoşluğuyla Tatlı İntikam. Oysa ne kadar güzel başlamıştı her şey ne hevesle izliyorduk. Ta ki kabak tadı vermeye başlayana kadar. Kış sezonu için annemin zoru olmazsa izlemeyi planlamadığım diziler arasında yerini aldı bile. Tüm yaz vakit öldürmek için izlediğim bu dizi umarım kış sezonu da devam eder. Bildiğim kadarıyla sağlam bir izleyiciye sahip dizilerden biri. İzleyicisinin üzülmesini istemem ama ben kalbimi Rüzgarın Kalbine kaptırdım bile. Yine de size bu diziyi tavsiye edebilirim. Devamı için Tıklayınız.

Pazar:
Pazar gününün kafa karışıklığı aldı başını gitti. Her sezon olduğu gibi bu sezonda iki dizi arasında sıkışıp kaldım. 

Önce ilki;
Hayatımın Aşkı
Bu dizi böyle giderse iki sezon kesin izlenir diye düşünüyorum. Şimdiye kadar 14 bölüm oldu. 14 bölümdür istikrarlı bir şekilde devam eden dizinin senaryosunda bir bozulma olmadı. Bölüm kurtarmak değil de bilinçli yazıldığı için de rahat iki sezon oynayabilir gibi geliyor. Devamı için tıklayınız.

Sonra ikincisi;
Seviyor Sevmiyor
Bu dizi başlamadan önce beni korkutan dizilerden biriydi. Benim Super Junior hayranı olduğumu bilmeyen yoktur umarım. Şu an ki rolle Tuna rolünü orijinalinde oynayan oyuncu da benim hayran olduğum grubun üyesi olunca karakter anlamında çıta Allahuekber Dağlarını buldu. Neyse ki başladığında korkularımın boşa olduğunu fark ettim. Orijinali kadar doğal oynayamasa da Yiğit Kirazcı rolün altından güzel kalktı. Devamı için tıklayınız.

Genel olarak  benim izlediğim diziler bunlardı. Peki siz bu yaz neleri izlediniz?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Hiç dizi izleyemedim teen wolf izliyordum oda yarım kaldı:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz internet üzerinden bende dizi izleyemedim. Teen Wolf'da 5. sezon 8. bölümünde kaldım. Ve 6. sezon başladı ben hala MUŞ :(

      Sil
  2. Ben hiçbirine ısınamadım zaten televizyonda çok izlemem , hepsi kore dizilerinden uyarlama gibiydi keşke kendileri bir dizi yazsalar o zaman eminim güzel şeyler ortaya çıkar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizilerinden de vardı başka ülkelerden de vardı maalesef. :(

      Sil
  3. yeni sezon için yerli dizi seçince bana da söleseneee bi tane izlemek istiyooom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüzgarın Kalbi on numara başladı. Onu deneyebilirsin. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)