Two Spirits' Love / 2015 (Tayland)

-spoiler içermez-
Son günlerde favorim olma yolunda ilerleyen bu dizi için bir iki cümle yazmazsam olmazdı. Normalde diğer Asya dizileri çok ilerledikten sonra yazmayı tercih ediyordum ama bu dizi için sistemim dışına biraz çıkmam gerektiğini düşündüm. Öncelikle bu diziyi izlemeden Kill Me Heal Me dizisine benzetmeleri beni çok şaşırttı. Zaten diğer Asya dizilerine ön yargı varken birde bu dizi aynısı gibi yazılar olunca insanların ön yargıları ikiye katlanıyor. Haliyle çeviren arkadaş ve diziye haksızlık olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki bu dizi ''FANTASTİK'' bir dizi. Ayrıca bizim ülkede son zamanlar yapılan 46 dizisi de dahil çoklu kişilik konusu yıllardır işleniyor. İki kişilik olduğu için yine Kore dizisi olan Hyde Jekyll and Me dizisine benziyor denilse ha evet iki kişilik var oradan belki yakalamış dersinde, 7 kişiliğin işlendiği Kill Me Heal Me dizisi ne mana? Ortalık da dönen bu mevzuyu, dizi çevirisi başladı başlayalı cidden anlamaya çalışıyorum.
***
Bu mevzu harici dizinin iyi kurgulandığını düşünüyorum. Senarist reenkarnasyon ve çoklu kişilik bozukluğunu iyi kombinlemişti. Yine de keşke sadece çoklu kişilik bozukluğu olsaydı diye düşünüyorum. Aslında fantastik dizileri çok seviyorum ama türünde psikolojinin de olmasını isterdim. Umarım konu sadece fantastik değil psikolojik olarak da işlenir. Dizi de çok merak ettiğim bir konu geçmişten gelen ruh Mek'in nasıl yok olacağı oldu. Cidden diziyi izlerken her bölümde bunu düşünüyorum. Hani kişilik olsa psikolojik tedavi dersin olur da ruh olayı nasıl çözümlenecek anlamadım. Tayland'ın inanç sistemi mi devreye girecek, yoksa o ruhun sorunu çözümlenince kendi kendine mi gidecek pek kestiremiyorum. Bu da bende diziye karşı büyük bir merak uyandırıyor. 
***
Aslında çoğu kişi Mint'in oyunculuğunu pek beğenmiyor, bende tam tersi oynadığı rollere yakıştığını düşünüyorum. Mint'in oyunculuğu evet, gerçekçilik hissini vermiyor ama yine de oyunculuğunda çeken bir şey var. Belki aurası yüksek bir oyuncu olduğu için böyle hissediyorumdur, bilemiyorum ama beni rahatsız etmiyor.


Mario'nun zaten eleştirilecek bir yanı yok. Yakışıklılıksa yakışıklılık, oyunculuksa oyunculuk hepsi tam kıvamında bir oyuncu. Bana göre dizinin kahramanı Mario zaten. Mario, Mek ve Thun rollerini çok iyi kavramış ve bütünleşmişti. İki rolde de başka bir insanmış gibi oynuyor. Thun ve Mek arasında ki farkı çok iyi yansıtıyor. 


Bu dizi de dikkatimi çeken sadece bir oyuncu vardı o da Korn karakteriyle Panjan Kawin Imanothai. Mia Tuean ve ya Autumn In My Heart dizilerini izlediyseniz tanıyabileceğiniz bir oyuncudur. Bu dizi de çok dikkatimi çekti ve oyunculuğu çok hoşuma gitti. Açıkçası Panjan harici başka bir oyuncu şu an dikkatimi çekmedi, pot duran bir oyuncu da mevcut değil. 
Eğer çoklu kişilik tarzı dizilerden hoşlanıyorsanız hiç beklemeden başlayın derim.
Two Spirits' Love
(Song Huajai Nee Puea Tur, สองหัวใจนี้เพื่อเธอ)

Tür: Romantik, Komedi, Fantastik
Yapımcı: Kongpiya
Yönetmen: Chudapha
Yapım şirketi: Sonix Boom
Kanal: Ch. 3
Yayın günü: Çarşamba, Perşembe
Bölüm sayısı: 24 Bölüm
Bölüm süresi: 59 dakika
Yayın Tarihi: 8 Ekim 2015-18 Kasım 2015
Konu:
Thun işlerinde başarılı bir zengin iş adamıdır. Yalnız Thun'ın bir sorunu vardır o da telekinetik bir gücünün olması ve sürekli rüyalarına bir kızın girmesidir. Bu kızın kim olduğunu çözemeyen Thun bir gün kaza mahallinde rüyalarında ki kızı görür. Bu kızın adı Kew'dir. Rüyalarında ki kızın gerçek olduğunu anlayan Thun bu duruma anlam veremez. Yine aynı gece Thun'un ikinci bir kişiliği ortaya çıkar onun adı Mek'tir. Mek, Thun'ın rüyasında gördüğü kızı bulur ve ikinci kişilik olarak Kew'in karşısına çıkar. Tüm gece Kew'in peşini bırakmayan Mek, sabah olduğunda ortalıktan kaybolur. Kew uyandığında bu duruma anlam veremese de pek üzerine düşmez. Günlük hayatını yaşamaya başlayan Kew iş görüşmesine gittiğinde Mek olarak bildiği Thun'ı karşısında görür ve Thun, Kew'i tanımamaktadır. Olayı çözmeye çalışan Thun, Kew'i sekreteri olarak işe alır. Zaman geçtikçe olaylar bir bir çözülmeye başlar. Aslında Mek bir ikinci kişilik değildir. O geçmişten gelen bir ruhtur ve Kew ile çözülmemiş bir sıkıntısı vardır.
Oyuncular:
Mario Muarer / Thun - Mek
Mint Chalida Wijitwongtong / Kew - Kaew
Panjan Kawin Imanothai / Korn
Beau Savitree Suttichanond / Yui
Freudonidas (Freud) Natthapong Chartpong / Pu
Pat Napapa Thantrakul / Champagne
Klaokaew Sinteppadon / Nee

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Çok farklı ve de enteresan bir diziye benziyor.ama daha önce hiç Tayland dizisi izlemedim :( o yüzden dizileri nasıl oluyor billmmiyorum ;( bu arada sen diziyi bitirdin mi,diziyle ilgili görüşlerin nelerdir izlesem mi ki:) bu soruular da biraz anketleri anımsattı sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin çevirisi güncel haliyle finali daha gelmedi şimdi güzel gidiyor severek izliyorum. :)

      Sil
    2. teşekkürler :) o zaman önnce dizi bir bitsin;malum benim izlenecekler listesi baya kabarık ;( ama listeye bu diziyi de ekliycem :))

      Sil
    3. Umarım hızlıca biter dizi 24 bölüm şu an 5. bölüm geldi. Tayvan Drama sitesi çeviriyor oradan finalini takip edebilirsiniz. :)

      Sil
    4. Ooo daha varmış.o zamana kadar listemi bitremesem de azaltırım diye ummuyorum (bu dediğime kendim bile inanmadım) :)ama umuudumu kesmiyorum ve İnşallah bir gün listem az sayıda seçenek sunacak bana :) çünkü ciddiyim böyle bir liste olammaaazzz :)

      Sil
    5. Acelesi yok zamanla izlersin inşallah. Uzun listeler çıkılmaz bir kara delik gibi oluyor. :)

      Sil
    6. Aynen aynen: O listeye baktıkça kendimi uzayın derinliklerinde kaybolmuş,kara ddelik beni yutmuş gibi oluyorum :) yine çok abarttım galiba :) haklısın zamanla olur da bu bendeki yavaş eyleme geçmme sorunu, bu listeyi bu hale getiriyor :( AH BEN AHH :)

      Sil
    7. Sıfırla listeyi 5 dizi hedef koyarak izle o zaman böyle olmaz. :)

      Sil
    8. ;( Öyle yapamıyorum ki,kıyamıyorum sıfırlamaya o kadar ki unuturum diyorum ve dolayısıyla:onu da izleyim bunu da izleyim kafasındayım...offof sonuç ne dersen,hiç birini izleyemiyorum (hahhaa) :) ama farklı şeyler yapıp izlemeye çalışacam artık ne yapıyım :)

      Sil
    9. Öyle yaparsın artık bir şekilde planlarsan oturur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)