renklitirtil'a Kargo Geldi #3


Bu yılın başında bayram için çok sevdiğim arkadaşım hanhanasya ile hediyeleşme kararı almıştık. Bayrama kadar kalbimizden ne geliyorsa onları bir kutuya koyup yollayacaktık. Nitekim zaman geldi ve sonunda hediyeleştik. 28 haziran günü annem -''Kız uyan artık kargo geldi sana!'' diye bağırdı. Tabi öyle bir uyumuşum ki kapı çalmış, annem kapıyı açmış, bana seslenmiş, artık uyanmayınca kargoyu almış ben hiç duymamışım. Neyse bir hışımla odaya giren annemin elinde kocaman bir koli ile -''Sana kargo geldi!'' dedi. İlk aklıma gelen -''Eyvah kocaman bir koli, bu kız bir sürü şey almış ben ezildim!'' oldu. Neyse ki koli içinden kutu çıktı. Derin bir nefesle bu iyi korunmuş kutuyu açmaya başladım. Açtıkça mutlu oldum. Hiç düşünmeyeceğim şeyleri yollamış olması beni mutlu etti. Çok mutlu olduğum içinde sizlerle de paylaşmak istedim.



Kutuyu ilk açtığımda karşıma Doğuş mistik chai çıktı. Ben diyetteyim ve tiroid problemim var bu yüzden her bitki çayını içemiyorum. Daha evvel bir konuşmamızda geçmişti ve unutmamış yollamış. 

Yine son dönemler sivilce problemim var bu yüzden Tencel markalı Watsons'ın Kore menşei bir maskesini yollamış. Kullanmak için sabırsızlanıyorum. 

Özel günler için Japonya'dan ithal ısıtıcı bant çıktı içerisinden, en çok buna şaşırdım. Kalp kalbe karşıymış yazayım.

Yine cildim için iyi geleceğini düşündüğüm Hindistan cevizi özü ve jojoba yağlı Palmolive Thermal spa sabun çıktı. Bunu ilk duşta kullanmayı planlıyorum. Acayip tatlı kokuyor. Cilt yenileyici olması çok ilgimi çekti. 

Eyüp Sabri Tuncer markasının ilk defa kremini kullanacağım. Daha evvel görüyordum ama kullanmak nasip olmamıştı. Annemin cildi çok kuru büyük ihtimal annemle birlikte kullanırım. 

Hobby'nin Gliserinli kremi çıktı shea yağlıymış. Benim cildim aşırı yağlı olduğu için büyük ihtimal annemin işine yarayacak bir krem. Arko markasının daha evvel kullanmıştı memnun kalmıştı. Eminim bundan da memnun kalacaktır.

En bayıldığım markadan en bayıldığım kremi çıktı. Uzun zamandır kullanmamıştım. İlk kullanacağım krem bu olacak. Bebak bademli nemlendirici bana çok iyi geliyor. Bebak markasının tüm ürünlerini çok seviyorum. Kokusu çok hoşuma gidiyor. 

Otacı markasının bitki özlü deneme şampuanı ve Selin markası Lavanta kolonyası çıktı içerisinden. Otacı markasının şampuanları çok güzel oluyor. Teyzem genelde bana Otacı markasının şampuanını hediye eder. Saçları çok canlı gösteriyor. Deneme şampuanını büyük boyunu kullanmıştım. Bu yüzden sizlere tavsiye ederim. İlk duşta kullanacağım şampuan oldu. Lavanta kokusundan pek hoşlanmasam da kolonyası güzel kokuyor. Parfümlü şeylere alerjim olduğu için çok kullanmasam da evde kullanabileceğimi düşünüyorum. (Aşırı derecede limon kolonyası kullanırım. Her 15 dakika da bir halıya serperim. Özellikle sprey şişe kullanıyorum. Garip ama gerçek kolonya alışkanlığım var.) 

Kutunun içerisinden minik bir kutu çıktı. Belki de beni en çok heyecanlandıran şey buydu. Bu kutuyu aramızda bir bağ olarak düşünüyorum. hanhanasya ile bizi anlatan bir film izlemiştik. Adı 
Size Zero 2015'ti oradan ilham alarak bana küçük küçük kağıtlara notlar yazmış. Ne zaman mutsuz olursam bir tanesini çekip okumayı planlıyorum.Ayrıca bu minik kutunun içerisinde iki tane çok sevimli anahtarlık vardı.

***
Kutunun üstü bu şekildeydi. Birde alt kısmı vardı. 
***

Alt kısmında ise mutfak önlüğü seti çıktı. O kadar şıkır şıkır ki çeyizime koymayı düşünüyorum. İçerisinde mutfak önlüğü ve havlu seti, 2'li kurulama bezi, 2'li fırın tepsi tutacağı ve eldiveni çıktı. Disnep markalı bu setin üzerinde ki fare figürü de ayrıca hoşuma gitti.


Ayrıca kutudan bir not defteri bir kitap ve bir mektup çıktı. 

Not defterini nereden aldığını merak ediyorum. Çünkü her sayfasında bir kitaptan alıntı sözler var. Ben bu not defterini kıyıp kullanamam. Bunu bilinçli mi yaptı bilmiyorum ama benim ruhuma çok güzel dokundu. Bir Edebiyat öğrencisi olarak bir miktar fazla mutlu oldum. 

Kitap çok komik ya hu bayram ertesi büyük ihtimal okuyacağım kitap bu kitap olacak. Gülmem için içerisinde ki fotoğraflara bakmam yetti de arttı bile. Kim bilir içeriği nasıldır. 
40'ının da Kulpu Kırık 40 Türk adlı bu kitap bence işin esprisi olmuş. Umarım kitabı okurken aynı yerlerde gülümsemiş oluruz.

Son olarak mektup...

Benim aklıma gelmeyen mektup. Gerçi el yazım çok berbat yazsam da pek okuyamazdı ama aklıma gelmedi yazmak . İçeriğinden bahsetmeyeceğim ama hanhanasya'ya son olarak bir iki cümle yazmak istiyorum. 

''Bilmiyorum yazımı okur musun ama bana sadece bu mektubu yollasan bile her şeyin üzerine çıkardı. Bir maneviyat tüm maddiyatları sildi süpürdü. Son zamanlarda bu mektup bana çok iyi geldi. Mektup da yazdığın gibi, umarım bu özel bağ hiç kopmaz. İyi ki seni tanımışım iyi ki benim arkadaşım olmuşsun. Seni seviyorum.'' 




İşte böyle bir kutu geldi bana. Yani diyorum ki, iyi ki beni mutlu edecek dostlarım var.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. O kadar mutlu oldum ki bu postu görünce yazacağını biliyordum ama bu denli güzel kelimelerle memnuniyetini ifade ediceğini hiç düşünememiştim.Beğenmene sevindim.Defteri bilerek kasıtlı olarak sözler yazılı olandan seçtim.Eee edebiyat okuyan insana da bu yakışır değil mi ama?!Eyüp Sabri Tuncer kremini de benim cildim yağlı ama ellerim arada kuruyor çabuk emilenler tercihim oluyor bu da o şekilde olunca dedim kesin Zühal'e de iyi gelir.Paraben içermemesi de ürünün artısıydı benim için.Aldığım az olan bu şeyler seni mutlu ettiyse ben zaten amacıma ulaşmışım demektir.Bu sebepten çok çok çok memnun oldum.Iyi ki varsın diyerek yorumumu sonlandırıyorum.
    ***Keşke aynı şehirde olsaydık da yüz yüze de görüşme imkanınız olsaydı ama varsın olsun biz görmeden seven insanlarınız.Kalplerimizi ısındıran Rabbime şükürler olsun.Rabbime emanetsin.***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım keşke o kadar iyi olurdu ki aynı şehirde olmak. Aynı şehirde olamasak da birbirimizi iyi anladığını ve özel bağın kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Eyüp Sabri Tuncer inşallah bana da iyi gelir. İncelemedim ama parabenin olmamasına ayrıca sevindim. Defter çok tatlı ya hu ben ona kıyamam ki çok kıymetli insanların sözleri var. Çok şık bir hediye olmuş. Hediyelerin hepsi çok güzeldi beğenilmeyecek gibi değildi ki ben de çok mutluyum. Rabbime emanetsin. :*

      Sil
  2. hediyeleşme etkinliklerini çok seviyorum bende bu tarz bir etkinlik takın zamanda yapacağım mutlaka seni de beklerim hediyelerini iyi günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum. Teşekkür ederim, inşallah ALLAH nasip ederse. :)

      Sil
  3. benim de hediyeleştiğim bir mektup arkadaşım vardı teee isveçlerden. o bağ gerçekten de başka oluyor şimdi sürekli mektuplaşamasak da irtibatı koparmıyoruz yıllardır. dilerim sizin de öyle olur. hediye almanın dayanılmaz çekiciliği ahh :) bu arada -yaşasın edebiyat öğrencisi olmak! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım koparmayız. Ne güzel dış ülkeleri denemeyi çok istedim mektup arkadaşlığı için ama hem ingilizcem iyi değil hemde cesaret edemedim. Yaşasın da Osmanlı Türkçesi, Grameri beni hayattan soğutuyor. Aşırı zor geliyor o ders. :)

      Sil
    2. İngilizce sorun değil ama benim arkadaş Türk zaten- Korecanlığımız sayesinde tanışmıştık biz de :) Osmanlı Türkçesi candır, başta zorlar ama 4 senedir alıştım artık ben, sen de alışırsın. Kolaylıklar! ;)

      Sil
    3. Ha anladım şimdi. İnşallah alışırım. :)

      Sil
  4. Ginsengli maskeyi ben kullandım çok işe yarıyor. Anında fark edeceksin. Haftada üç kez yapmak gerekiyormuş. Lakin ben tek sefer yaptığım halde fark etmişlerdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek için sabırsızlanıyorum. Ramazanın bitmesini bekliyorum. Bazılarını kullanamadım o yüzden. Şimdilik sadece anahtarlıkları ve küçük kutuyu kullanmaya başladım. Gerisine ramazandan sonra başlayacağım. Hepsini kullanıp bitirmek istiyorum. Hepsi ihtiyaç içeren hediyeler. :)

      Sil
  5. Yazın ile alakalı değil ama SuJu ile ilgili yazı yazar mısın? grub tanıtımı gibi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla blog ve site tanıtım paylaştığı için paylaşmak istemedim aslında ama yukarı da sekmelerde Super Junior bölümü var orayı inceleyebilirsin. :)

      Sil
  6. güle güle kullan :) hediyeleşmek güzeldir ;) ben de en çok hediye seçip vermeyi seviyorum :) gelen kargon da çok güzelmiş hepsini güzel güzel kullan;)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)