Kanıt: Ateş Üstünde (Dizi)

Kanıt dizisinin hiç bir bölümünü kaçırmayan, ne zaman tekrarını görsem ilk defa izliyormuş gibi izleyen benim bu diziye şans vermeme gibi bir durumum söz konusu dahi olmazdı. Aslında ilk duyduğumda birazcık yadırgamıştım. Sıfırdan bir dizi yapmak varken neden devamını çekiyorlar gibi düşünmüştüm. Özellikle deneyimli komiser Orhan ve yardımcısı Selim'in yerini benim için kimse dolduramazdı. Gerçekten de öyle oldu Orhan ve Selim'in yerini ilk bölümden dolduramadılar. Kanıt ve Ateş Üstünde dizileri arasında büyük fark vardı. Kanıt dizisinde cinayetler odak noktasıyken, bu dizi de cinayetlerin yanı sıra rollerin günlük yaşamı ve geçmişi de konu alınıyordu. O farklı polisiye dizisinden çok klasik polisiye dizisine dönüştürmüşlerdi. Umarım dizi de aşk yaşanmaz diyorum ama yaşanacak gibi geliyor. Kanıt dizisini izleyenler çok iyi bilirler ki romantik ilişkiler çok yüzeysel bir iki cümleyle geçiştiriliyordu. Bu dizi de ise, sanki romantizm de işlenecek gibi düşündüm. Orhan komiser işinde çok profesyonel olduğu için soruşturma sırasında şiddete gitmiyordu. Yardımcısı Selim'in şiddet problemi olsa da dizi de yüzeysel işleniyordu. Bu dizi de ise Behzat Ç. gibi polisler de şiddet hayli fazlaydı. İki dizi arasında seçim yaparsam Kanıt dizisini tek geçerim. Dizinin en sevindiğim yanı Sevil Atasoy'un bu dizide de gözükmüş olmasıydı. Bunların haricinde oyunculardan Tansel Öngel'i çok beğeniyorum. Bana göre bu diziye başrol olarak çok yakışmıştı. Tipine bir türlü alışamadığım Ahmet Olgun Sünear ise rolüne uygun olmuştu. Dizi de tek pot duran Başak Güröz olmuştu. Oyunculuğu gözüme, aşırı derecede battı yani; oyun oynadığı çok belliydi. İlk defa oyunculuk sergilediğine bağladım bu durumu. Birde Ebru Aytemur'un garip gözlükleri vardı. Kızı olduğu gibi itici bir görünüme sokmuştu. Ne gerek vardı o yüzüne beş beden büyük gözlükleri takmaya anlamadım. Dizi de şaşırtıcı bir oyuncu daha vardı o da Gurur Aydoğan. Sevgili ve rahmetli Oya Aydoğan'ın bu dizi de olması beni hayli şaşırttı. Umarım bu diziyle birlikte yolu açık olur. Cinayet soruşturma bölümleri Kanıt dizisiyle harmanlanmış bu klasik polisiye dizisini izlemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar klasik olsa da sürükleyici bir diziydi bence izlemeye değer.

Kanıt: Ateş Üstünde

Tür: Polisiye, Aksiyon, Dram, Gizem
Yönetmen: Abdullah Oğuz
Senaryo: Ahmet Saatçioğlu, Ayşe Teker Dereköylü, Pınar Erkum
Yapım: ANS / NULOOK
Yapımcı: Abdullah Oğuz / Muzaffer Yıldırım
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Sevil Atasoy
Kanal: Kanal D
Günü: Salı
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 12 Temmuz 2016
Konu:
Kaan ve Rüzgar yetimhanede büyüyen iki kardeştir. Geçmişte yaşanan büyük aile dramı ve trajik kaçış hikayesinin sonunda iki kardeş yetimhaneye bırakılır. Kaan beş, Rüzgar iki yaşındayken hayatları tamamen yön değiştirmiş ve birbirlerinden başka tutunacak dalları kalmamıştır. Ancak onlar, aralarındaki sevgiden sımsıcak bir hikaye yaratır; anne-babasız büyümenin zorluklarından sıyrılıp kendilerine bir yön çizerler. Kaan polis olur, Rüzgar ise cinayet hikâyelerini kaleme alan yazar. Biri cinayet bürosunda gerçek katillerin peşine düşerken, diğeri romanlarında hayali karakterlerine cinayet işletip, polisçilik oynar. Ancak Kaan ve Rüzgar’ın dünyası, Ömer’in ortaya çıkışıyla yerle bir olacaktır. Bir zamanlar çocukken arkadaş olan Kaan ve Ömer artık düşmandır. Ve onların düşmanlığının tam ortasında Rüzgar durmaktadır. İkisinin de derdi kardeşidir ve bu, sevgi kadar intikamın da yolunu açacaktır.Tüm bunlar olurken hayat durmaz elbet. Karakterlerin yanı sıra cinayet masasının sürekli çözmek zorunda olduğu vakalar hiç bilinmeyen insanların hayatını gözler önüne serer. Genç yaşına rağmen birçok cinayeti zekası ve önsezileri ile aydınlatan Baş komiser Kaan, aralarında Tolga, Melis, Arif, Kevser ve Naz’ın yer aldığı çok başarılı bir ekiple çalışmaktadır. Amerika’da eğitim alıp sonradan bu ekibe dahil olan Asya’nın gelişi Kaan’ın tüm çalışma düzenini bozar. Kaan ve Asya, hem kişilik hem de çalışma biçimi olarak taban tabana zıttır. Kaan ile Asya arasında hiç bitmeyecek gibi duran bu didişme aslında gittikçe büyüyecek olan bir aşkın da habercisidir. (Kaynak: Kanal D)
Oyuncular: 
Tansel Öngel 
Ahmet Olgun Sünear
Başak Güröz 
Gurur Aydoğan 
Okday Korunan 
Müge Mertson 
Ebru Aytemur 
Mustafa Açılan 
Hayati Akbaş 
Güvenç Selekman 
Öykü Candanadam 
Bennur Duyucu 
Duygu Şen 
Dila Uluca 
Çağatay Atasagun 



Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Her yazini okumaya bayiliyorum umarim ben de senin kadar iyi yazan bir blogger olabilirim yakin zamanda

    YanıtlaSil
  2. rizzoli and isles dizisinin birebir olmasa da kopyası gibi geldi bana özellikle başak gürözün rizzoli and isles dizisindeki rizzoli ye çok benzemesi de cabası.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)