Kalbim Yangın Yeri (Dizi)

Avşar Film'in yaptığı her dizi film gerçekten çok iyi oluyor ve tutuluyor. Son olarak Karagül'ün bitimine yakın yerine dolduracak bir diziyi yayına soktu. Dizinin tanıtım fragmanlarının kanalda dönmesiyle ilk bölümün yayınlanması arasında çok bir zaman olmadı. Avşar Film yapımlarına çok güvendiğinden midir nedir bu işleri çok aceleye getiriyor. Bu durum da insanı hazırlıksız yakalıyor. Nitekim bu dizi içinde hazırlıksız yakalandım. Dizinin yayınlandığı güne o kadar çok dizi konuldu ki hangisini izlesem bilemiyorum. Bana kalsa cumartesi günü yayınlanan üç diziyi de izlemek istiyorum. Fakat öyle bir şeyin olmasının imkanı yok. Bu yüzden yayın gününden harici tekrarının verildiği saatlerde izlemek zorunda kalıyorum. Bence Karagül dizisinin finalinden sonra hemen bu diziyi cuma gününe koymalılar. Konu itibariyle cuma gecelerine yakışır bir dizi olacağını sanıyorum.

  Diziye gelirsek;
Annemle hem fikir olduğumuz bir konu var ki bu dizi çok güzel.
Ne zaman fragmanını yakalasak ikimizde aynı anda ''-Bu dizi çok güzel!'' diyoruz. Konu itibariyle dizi çok güçlü. Başta çok uç noktada bir konu olduğunu düşünüyor insan. Fakat işleyişine gelince uç bir dizi olmadığı hemen fark ediliyor. Esasen dizinin kemik konusuna bakınca yasak bir aşkı konu alıyor. İş işleyişe girince dehşet bir konunun ortaya çıktığı anlaşılıyor. Her bir sahnesinde ve ya bölüm sonunda acaba bir sonra ki sahnede ve ya bölümde ne olacak gibisinden bir merak uyandırıyor. Zaten diziyi güzelleştiren de bu merak konusu. Ayrıca Aşk-ı Memnu köşkünün de yeniden bir günaha tanıklık etmesi işin esprisi. Oyuncuların hepsi birbirinden iyi oyuncular.  Oyuncuların hepsi tanınmış oyunculardan seçilmiş, bu da  cast'ın özenerek seçildiğini belli ediyor. Bu yüzden yeni olan acemi olan pot duran bir oyuncusu yok. Oyuncular içerisinde benim merak ettiğim Ece Çeşmioğlu'ydu. Ece Çeşmioğlu'nun oyunculuğu ortalama bir oyunculuk olduğu için role yakışıp yakışmayacağından emin değildim. Öncelikle saçlarını kızıl yapması iyi olmuş. Çünkü yüz hatları yaşını küçük gösteriyor saç rengi koyu olunca liseli kız edası vardı. Fakat kızıl olunca yaşı bir beş yaş artmış, yaşını bulmuş. Bu yüzden rolü için artı bir puan olmuş. Oyunculuğu ise hala ortalama derecede, Ece'nin oyunculuğu Hande Soral'ı daha da yükseltmiş. Fakat bu rol için başka biri gerçekten olmazdı.
 Seçim on numara beş yıldız olmuş.
Vaktiniz varsa bir deneyin kaybınız olmaz. Bence sevebileceğiniz bir dizi.

Dizi ilk bölümüyle yayın zamanı reytinglerde 19. sırada, tekrarı ise 33. sırada tamamladı.

Kalbim Yangın Yeri

Tür: Dram, Romantik
Senaristler: Berfu Ergenekon, Elif Asılkefeli, Banu Tekcan
Yönetmen: Eylem Koza
Yapım Şirketi: Avşar Yapım
Yapımcı: Şükrü Avşar
Kanal: FOX TV
Gün: Cumartesi
Saat: 20:15
Başlangıç tarihi: 30 Nisan 2016
Konu:
Leyla, uzun zaman önce Türkiye'yi sessiz sedasız terk eder. Uzun süre sonra kız kardeşi Sevda'nın düğünü için geri döner. Ertesi gün yapılacak düğünden hemen sonra da temelli ülkeden ayrılacaktır. Leyla'nın kafasında ki plan bu şekilde işlerken hiç ummadık bir şey olur ve sevdiği adamın aslında kız kardeşinin evleneceği adam olduğunu öğrenir. Leyla bu şokun ardından kız kardeşi için fedakarlık yapmak ister, düğünün en iyi şekilde olması için uğraşır. Fakat bilmediği bir şey vardır. Volkan, Leyla'yı unutamamıştır ve babasının zorluyla istemediği bir evlilik yapmaktadır. Artık Leyla'nın tüm planları yıkılmış ve kız kardeşi için her şeyi göze almıştır. Volkan ise; sevdiği kadını asla bırakmayacağına yemin etmiştir. Leyla'nın yaptığı fedakarlık, kardeşinin ve bütün ailenin felaketine neden olacaktır.
Oyuncular:
Hande Soral
Kaan Yıldırım
Ece Çeşmioğlu
Oğuz Peçe
Yosi Mizrahi
Turgay Kantürk

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. vay canına :O fragmanda gördüğümde eceyi tanımamışım.burda eceyi yazınca ben niye göremedim diye düşündüm.sonra kızıl diyince bir şok oldum :o cidden ececim ne çok değişiyorsun sen öyle.her dizide farklı oluyorsun.bu kızı çok seviyorum çok güzel.senin de yazın çok güzel olmuş,ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kızı bende çok seviyorum suratı çok güzel bir kız. Doğal duruyor ne kadar makyaj yapsa da farklı bir aurası var. :)

      Sil
  2. dizinin uyrlandığı başka bir dizi var mı acaba?senaryo orjinal mı?biraz kore havası var sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildigim kadarıyla Kore ile ilgili bir dizi değil. Bu tarz diziler çok yapıldı Türkiye'de klasik Türk dizisiydi ama ömrü kısa oldu dizinin maalesef bitiyormuş. :(

      Sil
    2. maalesef son zamanların Türk dizilerinin kaderi bu.yapılacaklar aslında bölüm sürelerini azaltmak en basidinden.bir zaman sonra millet alışınca reytingler daha iyi olacaktır.tabi bölüm sayısını da dizi tuttu diye sakız gibi uzatmamak lazım.

      Sil
    3. Facebook'da Imran adında bir kullanıcı var sürekli uzun uzadıysa saatlerce gönderilerimin altında bu konuyu tartışıyoruz bizde. Çok güzel bir noktaya değindin, dizi süresi ve bölüm süresi. Fakat Türk halkı olarak alışılmışın dışına çıktığımız zaman affallıyoruz. Bu konuda da Türk izleyici öyle olur diye düşünüyorum. Bölüm sürelerinin kısalması zaman zaman izleyici tarafından ters tepebiliyor. Mesela 46 dizisi toplamda belki 60 dakika bile sürmüyor. Bu yüzden sosyal medyada bu konu hakkında yazılar görüyorum. Birde bölüm sayısı kısa olursa yine tepki gelir. Bazı romantik komedi dizilerinin fanları oluyor dizi 4 sezon dahi oynasa finali görür görmez kanal ve dizi yapımcılarını boykot ediyorlar. bir dizi var Sana Bir sır Vereceğim 2013 yılında oynadı bu dizi ve hatırladığım kadarıyla 29 ve ya 30 bölüm sürdü. Bu gün 2016 yılındayız ve hala ara ara twitterda dizi tekrar başlasın gibi trend topicler, tweetler görüyorum ve gündemde ilk sıralara yerleşiyor. Anlatmak istedigim bu iki şeyde bu ülke için zor. Hepsini geçtim bir güne iki dizi koymak zorunda kalır kanal. Bu da bence hiç bir kanal yöneticisinin işine gelmez. Günde tek dizi olduğu halde diziler tutulmuyor kaldı ki o zaman zarar iki katına çıkar. :)

      Sil
    4. sana bir sır vereceğim dizisi zamanında izlediğm ve sevdiğim dizilerdendi.nasıl olmasın bütün yakışıklılar vardı dizide :) dizi uyarlamaydı galiba.neyse evet bahsettiğin gibi çok zor ama bence imkansız değil.aslında şöyle de bakmak gerekiyor bunca tutmayan dizi yapmaktansa (ki hemen final yapmadan yayından kaldırılıyor-onca emek var oysa) bütün kanallarca anlaşılıp(biraz uçuk oldu galiba) öncellikle bölüm süreleri hakkında konuşulmalı.evet kanal istemez ama yine dediğim gibi dizlerin hemen yayından kaldırılmasından iyidir.çünkü sürekli yeni dizi yeni dizi onlar için de zor oluyor.eskiden izlediğmiz o güzel dizilerin sürelerini hatırlıyor musun?aslında o zamanlar yani daha çok 2000-2005 zamanından bahsediyorum küçük olduğum için pek hatırlamıyorum ama şimdi sevdiğim dizilere baktığımda süreleri ne kadar kısaymış diyorum.(bilmiyorum o zamanlar iki bölüm mü yayınlıyorlardı?..)yani eğer o zamanlar yapıldıysa şimdi de yapılabilir.tabi bunun için çok zaman ve ortak çalışma gerekiyor.46 dizisi demişsin diziyi izlemedim ama az çok bilgim var diziyle ilgili.diznin süresi evet iyi ama yayınlandığı saat iyi değil ve hitap ettiği izleyici kitlesi az diye düşünüyorum ve bi de rakipler var.çünkü biliyoruz ki en çok tv'yi kimler izliyor :) reytingleri de geç yayınlandığı kanal fazla reyting ister.ama önce dizilerle ilgili süre halledilmeli (ortak çalışma olup izeyicinin tepkisini başka bir yere yönlendirmesi engellenmeli)bölüm süresi uzun olduğu için izleyici o gün yayınlanan bir dziyi izliyor ve diğer yeni diziye de buna da alışırsam ooo diyor diye düşünüyorum.bi de yani özet diye bölümün yarısını gösteriyorlar onun yerine yeni bölümden önce önceki bölümün tekrarını koyarlar :) ayrıca uyarlama da sorun olmaya başladı.ben de senin gibi uyarlamaya karşı değilim ama etraf onlardan geçilmiyor.ayrıca ne yalan söyleyim izleyici hissediyor...senaristlerimiz biraz daha samimi ve bizden orjinal şöyler ortaya koymalı:örnek,leyla ile menun :) bilmem sen ne düşünüyorsun? ;)

      Sil
    5. Evet uyarlamaydı. Eskiden iki diziyi ardı ardına verirlerdi. 46 içeriği nedeniyle o saatte yayınlanıyor. Normal yayın saati o diziyi kaldıramaz. Şu an ki durumda orijinal pek çıkmaz gibi geliyor. Senaristlerimiz tembelliğe alıştı iyice. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)