Eve Dönüş (Dizi)

Çarşamba  günü süper bir dizi ekranlarda yerini aldı.Fakat dizinin teknik olarak bir kaç problemleri vardı.Geçişler sorunlu,bazı sahneler bozuk ve dublajda eksiklik vardı.Buna rağmen konusu ve oyuncu kadrosuyla dizi kendini izletti.Dizinin yayınlandığı saatlerde sosyal medyada hayli bir ilgi gördü.Çoğu kişi dizinin ilk bölümünü tweetleriyle taçlandırdı.Genel konu olarak psikolojiyi bozacak nitelikte bir diziydi.Dizinin ana teması bence; kocana bile güvenmeydi.Neler oldu neler dizide,her bir sahnesinde yok bu kadar da olamaz dedirtti.Sevdiğim oyunculardan İpek Erdem; nasıl bu kadar pislik olabildi şaşırdım.Onu hep cici rollerde görmeye alışık olunca bir yadırgadım.Onun harici Tardu Flordun rolünde kendini bulmuştu,resmen rolüyle bütünleşmişti.Bir başka hoşuma giden şeyse Cansel Elçin'in kendi sesini kullanmasıydı.Şükür niteliğinde ki bu devrimi ile kendisini kutluyorum.Keza;ses tonu ne kadar yüzüne uymasa da,oyunculuğunun izleyiciye aktardığı vurgularını şimdi tam anlamıyla ortaya çıkarmıştı.Dilşad Çelebi ve Merve Oflaz'ı yakıştıramadım pek.Merve, tam anlamıyla rol yapamıyor kendini azıcık geliştirmesi lazım.Dilşad yerine de konuk oyuncu Zeynep Özder'in oynamasını çok isterdim. Fakat sadece estetik bölümüne kadar rolü vardı. Keşke tam tersi olsaydı dediğim doğrudur.Dilşad Çelebiyi sevmediğimden değil de hani Zeynep daha çok yakışırdı diye düşündüm.Dizi çok güzeldi,akıcıydı.Eğer ki kurgusu tam anlamıyla oturur ve bozmazsa iyi gideceğini düşünüyorum.

Bunların harici, maalesef ki  bu dizi hakkında ,dizi başlar başlamaz yine bir Kore fanı itemi oluştu.Birth of a Beauty dizisine benzettiler.Fakat iki dizi hakkında sadece yüz değiştirme ameliyatı söz konusuydu.Zaten Kore dizisini de izleyenler olayların ne kadar farklı işlendiğini anlayacaklardır.Ufacık bir konu benzerliğine gitse hemen -''Aa! bu Kore dizisi.'' demeyi ne zaman bırakacaklar çok merak ediyorum.Türleri bile aynı değil dizilerin,artık taktir sizindir.Ben yine de bu  postuma bu diziyi düşüncelerimle ekleyeceğim.Her neyse ;Türkiye'de ve Dünya'da buna benzer çok dizi yapıldı.Benim aklıma gelen ,Ezel,Sahra,Kurtlar Vadisi,Aşkın Bedeli ve bir yenisine de bu dizi eklendi.
Peki sizin bu şekilde olan başka yerli ve yabancı yapım aklınıza geliyor mu?

Hadi dizimiz hakkında biraz detaya girelim;
Dizinin ilk bölümü yayın sırasında 5. sırada,tekrarı ise 13. sırada bitirdi.

Eve Dönüş

Tür:Dram,Aksiyon,Suç
Senarist :Ahmet Saatçioğlu
Yapımcı:Yalçın Şen
Yönetmen:Kartal Çidamlı
Kanal: ATV
Gün: Çarşamba
Saat: 20.00
Başlangıç Tarihi: 7 Ekim 2015
Sloganı: Bir anne çocuğundan vazgeçebilir mi? Peki ya her şeyinizi kaybederseniz?
Konu:
Pınar mutlu bir aileye sahip kocası tarafından sevilen bir kadındır.Her şeyi olan bu kadının hayatında bir eksik yoktur.Her şey yolunda giderken bir gece hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır.Bunun üzerine kocası Kürşad'la kavgaya girer ve kavganın sonucunda Pınar yara alır.Bunun üzerine Kürşad ,pınarı öldürdüğünü sanarak birilerinin yardımıyla onu uçurumdan atar.Bu şekilde Kürşad,Pınar'dan kurtulduğunu sanır..Fakat hesap edemediği bir şey vardır bir görgü tanığı ve bu gördü tanığının kardeşi balıkçı Yusuf.

Oyuncular:
Cansel Elçin (Yusuf)
Dilşad Çelebi (Leyla) 
Tardu Flordun (Kürşad)
İpek Erdem (Canan)
Merve Oflaz (İpek)
Leyla Kırşan (Elif)
---
Edip Saner (Vedat)
Feride Çetin (Sevda)
Ayten Uncuoğlu (Hacer)
Burak Demir (Derviş)
Murat Atik (Cengizhan) 
Ümit Olcay (Oflaz) 
Zeynep Özder (Pınar)
Gülden Dudarık (Meryem)
Ali Başar (Halil)
Efe Deprem (Ökkeş)
Serdal Genç (Ferman) 
Ali Başar (Halil)
Burç Kümbetlioğlu (Yılmaz)
Gamze Dar (Mehtap) 
Şeyda Terzioğlu (Ayşegül)
Berkan Demirbağ (Varol)

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben Kore dizisine benzettim.Bunu da blogta yazdım.Bilmiyorum okudun mu? Bence sadece yüz ameliyatı mevzusu değil.Bütün olayda sadece birkaç noktayı değiştirip seyirciye sunmuşlar.Romantik-Komedi olmazda dram olur farketmez.
    Keşke kendi ürünlerimizde daha başarılı,orjinal hikayelerden oluşsa da onlar da bizden kopyalasalar bazı şeyleri.O zaman da gururlanıp yazarız.Ama biz ancak birebir almamışlarda Allahtan hikayeyi biraz değiştirmişler diye şükrediyoruz.Amacımız da zaten kendi dizi sektörümüze çamur atmak değil ama durum böyleyken yok bu hikaye alınmamış canım deyip onca benzerliğe göz yummak da pek gerçekçi gelmiyor.
    Adamın kadını aldatması,uçurumdan yuvarlayıp öldü süsü vermesi,kadının estetik olup intikam için geri dönmesi gibi hikayenin kemik yapısını oluşturan şeylerde bana göre ufacık konu benzerliği değil :) O yüzden en ufacık benzerlikde kalkıpta ''Aaa bu Kore yapımı''demediğimi düşünüyorum.Kendim bununla ilgili bir yazı hazırladığım için üzüldüm bu şekilde tabir etmene.Ya diziyi çok önceden izlediğin için bu tür şeyleri hatırlamıyorsun ya da benim yazıma denk gelmeyip benzerliklerin öyle küçük olmadığının farkında değilsin.Ya da hala aynı şekilde düşünüyorsan da senin görüşündür saygı duyarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazına denk gelmedim haliyle okumadım.Genel olarak yazdım üzerine alınman sana yazdığım gibi düşünmen de beni üzdü.Neden üzerine alındığını ya da sana yazdığımı düşündün onu da anlamadım. Yukarıda '' Dizinin yayınlandığı saatlerde sosyal medyada hayli bir ilgi gördü.'' cümlesini kullandığım halde.Bu cümleden sonra otomatik olarak sosyal medya yazılarını görmüş diye düşünebilirdin.Diğer bir söze gelince; bu dizi için değil bütün diziler adına yazdım ben ''Aaa bu Kore yapımı'' sözünü..Hatta oraya linkte bıraktım.Daha evvel bununla ilgili yazı yazdıgıma dair.Senin düşüncelerine saygı duyuyorum bu kadar uzun yazmanı da anlıyorum fakat benim düşüncelerim değişmedi.Çünkü maalesef ki Kore'nin de 5 diziden 3'ü uyarlama oluyor ve orijinallerini izleyince tıpkı bizimkilerin yaptığı gibi değiştirdiğini hatta bazen sapıttıklarını görüyorum bu yüzdende Kore dizilerini yüceltip kendi ülkemi ezmemin dogru olmadıgını düşünüyorum.Yok hafızam kuvvetli güncel olarak izlemiştim diziyi fakat yukarıda saydıgım dizilerde de benzerlikler vardı mantıken o zaman Kore dizisi sonradan olduğundan Türk yapımdan esinlenmiş oluyor.Belki de anlatmak istediğim tam yazıda okuyucuya aktarılmamıştır..Başarılı ya da başarısız ilk izlenen her zaman başarılı gelir.Şahsen ben çoğu izlediğim orijinal yapımdan sonra Kore yapımını beğenmiyorum.''bu'' yazan kelimedeki linkimi okumanı ve gerçek düşüncelerimi görmeni isterim.Lütfen kendi üzerine alınma ve kendini üzme samimi olarak yazıyorum ki seni kapsayan sana karşı yazılmış hiç bir cümle yazmadım..En kısa zamanda yazdığın yazıyı okuyacağım...Yorumun ve samimi uslubun için çok teşekkür ederim. :3

      Sil
  2. Ben de geçen gün tekrarında yakaladım diziyi. Bi entrika, bi entrika :D İzlerim heralde severim böyle şeyleri. Bu arada Tardu'un cesaretine hayran kaldım :D Karın aşağıda çocukla sen salonda :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Orada bende oha dedim bir de pişkin pişkin bir hareketler. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)