Pratik Bilgiler-Bunları Biliyor muydunuz? #2

Daha evvel 1. sini yazmıştım.(tıktık) Şimdide 2.sini yazmak istiyorum.Bu pratik bilgilerin işinize yarayacağını düşünüyorum.Bakalım bu bilgiler nelermiş;

1.Kahve Telvesi:

İçilen kahve telvelerini atmayın.Kahve telvelerinizi mutfak ve ya banyo lavobalarınıza dökün ve bol suyla aktın.Yağları temizler,kokuları giderir.


2.Etlerin Yumuşak olması için:

Bakır olamayan bir kapta etin suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun ve 2 saat bu suda bekletin.Biftek gibi şeyler içinse;sirke ve zeytin yağı ile iyice ovun 2 saat bekletin.



3.Peynirin Kurumaması için:

Kaba bir parmak yüksekliğinde su doldurun.İçine peynir kalıbını koyun ve ağzını kapalı tutun.


4.Buzdolabındaki kokuları gidermek:

Buzdolabına koyacağınız bir kutu ağzı açık karbonat bir ay süreli kokuları giderebilir.yine aynı şekilde karbonatlı su ile buzdolabı silinirse engellenebilir.Bir başka altarnatifte 3-4 günlük bir çaybardagına ağzı açık konulmuş sütte buzdolabı kokusunu alır.


5.Çatal,kaşık parlatmak için:

Haşladığınız patates suyuyla bütün çatal kaşıklarını yıkadığınızda parlaklığı yakalayabilirsiniz.

6.Porselen Çaydanlığın dibi kararınca:

Çaydanlığa şekerli su koyup bir gün beklettikten sonra  ovalayarak yıkarsanız kararmış bölge  düzelir.

7.Musluk damlaması sesi:

Musluğun ucuna bir ip bağlayınız.Bu şekilde ses kesilecektir.

8.Yere yumurta kırılırsa:

Hemen  silmeyin üzerine bol  tuz döküp bir saat bekletin.Yumurta tuzu emip sertleşecektir.Bu şekilde kolayca çöpe atabilirsiniz.

9.Güneşte güzel yanmak için:

Güneşe çıkmadan önce ve sonra,cildinize koyu demli çay sürünüz,Bu şekilde hem uzun süre bronz kalır hemde daha güzel yanarsınız.

10.Güneş yanıklarına karşı:

Çay poslarını yanık bölgenin üzerine koyunuz.İkinci bir yöntem ise;Karbonatlı su ile yanık bölgeyi hafif hafif silin.Yarım bardak süte yarım çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu  koyup karıştırın yanık yerlerinize sürün bu işlemle kabarıp soyulmasını önleyebilirsiniz.

Devamı gelecek...






Yorum Gönder

0 Yorumlar