Şahsiyet (Dizi)

-spoiler içermez-
Finaller ramazan derken finalini izlemek dün akşama nasip oldu. Sonuna kadar çok merak ettiğim ve finalinde beni ters köşe eden bir dizi oldu. Agah ha yakalandı ha yakalanacak derken bölümler seri olarak bitti. Tek sorun puhu tv'nin bekletip toplu yayınlamasıydı. Onun harici dizi dört dörtlüktü.

Haluk Bilginer hangi karakteri oynarsa oynasın üzerine bir ceket gibi giyiyor ve Haluk Bilginer'i unutturuyor. İzlerken tamamıyla oyuncuyu değil net bir şekilde karakteri izleyiciye gösteriyor. Karakter betimlemesinin iyi olmasından dolayı da ustalığını biz izleyiciye her seferinde yeniden hatırlatıyor. Müthiş bir oyuncu, müthiş bir değer, müthiş bir yetenek.

Cansu Dere daha önce bir polis karakterine can verse de bu seferki tam kişiliğine uygun olmuş. Soğuk duruşuyla Nevra karakterini başka kimse oynayamazdı diye düşünüyorum. Bana göre oyunculuğuyla ve duruşuyla bu karaktere cuk oturmuştu. Haluk Bilginer ile uyumunu başka projelerden zaten bildiğimden güzel ikili olacaklarından emindim ama polis olarak beklentimin üzerinde bir performans sergiledi. 


Keza Metin Akdülger'i de sevmediğim halde bu dizi ile ısınma ve performansını inceleme şansı buldum. İlginçtir ama fiziksel olarak yakışmasalar da çift olarak Cansu Dere ile çok uyumlu olmuşlardı. İkisinin de soğuk duruşu ilginç bir şekilde uyum yakalamış ve göz doldurucu bir hale gelmişti. Cansu ile olan sahnelerini ayrı bir sevdim. Belli ki kamera arkasında da kimyaları uymuş bu da kamera önünden bize yansımıştı.

Şebnem Bozoklu bu dizi de en sevmediğim karakterlerden biriydi. Geçmişten gelen bir haklılığı olsa da çok bencil ve sorumsuz bir kadındı. Çocuğuna ilgisi yok, babasına karşı bencilliği yüksek, kocasıyla kafayı bozmuş garip bir kadındı. Yalnız oyunculuğu çok iyiydi. O gıcık karakteri çok iyi oynamıştı. Ben Agah'ın yerinde olsam kızı Zuhal'i de öldürürdüm. Hatta torunu Deva'yı da öldürürdüm.

Deva yazmışken... Dizi de iki oyuncuyu hiç sevmedim. Biri Recep Usta
diğeri Rabia Soytürk. Karakter olarak savruk ve ergen karakterler olarak gıcık olsam da oyunculuk kısmında ayrı bir gıcık oldum. Genç oyuncu oldukları için kendilerine geliştireceklerini düşünüyorum. Ortalama bir oyunculukları vardı.

Necip Memili'nin oyunculuğunu çok seviyorum. Bu yüzden her zaman nefret ederim, tiksinirim oynadığı karakterlerden. Çok doğal ve gerçekçi oynadığı için gizli gözde oyuncularımdandır. Bu dizi de Nevra'yı destekleyen bir komiserdi. Aslında düşününce konuşmaktan başka bir işe yaramıyordu ama Nevra'yı desteklemesi bile kilit bir karakter olduğunu gösteriyordu. Nefret etmediğim bir iki karakterinden biriydi.

Biliyorsunuz ki Hüseyin Avni Danyal usta oyunculardan biri. Haliyle oyunculuğunda bir kusur bulamadım. Tok sesiyle, duruşuyla ve oyunculuğuyla muazzamdı.

Ve gönüllerimizin oyuncusu Müjde Ar... Müjde Ar Yeşilçam'dan gönlümüze taht kursa da son yıllarda hiç ekranda göremiyorduk. Tamamen kabuğuna çekildiğini düşündüğümüz anda bu dizi ile ortaya çıktı, çokta iyi yaptı. Çünkü kendini özletmişti. Bence kendinden, oyunculuğundan ve performansından hiç bir şey kaybetmemişti. Müjde Ar'ın olduğu sahneleri severek izledim.

İnternet dizileri arasında tartışmasız en iyi dizi bu dizi oldu. Fi'nin ardından güzel bir dizi çıkmayacak diye beklerken bu dizinin gelmesi çok iyi oldu. Puhutv'nin ücretsiz olmasını çok seviyorum. Dizi Haluk Bilginer'in tok ses tonu, Cansu Dere'nin soğuk duruşuyla muazzam hale gelmiş ve ikisinin uyumu farklı olmuştu. Birlikte oynadıkları bir önceki dizide de sevmiştim bu dizide de öyle. Dizinin bana göre en kötü yanı uzatmadan 12 bölümde bitmesi oldu. Gönül isterdi ki 3-5 sezon sürsün ama kısmet.   Onur Saylak'ı oyuncu olarak severim ama yönetmenliği de çok güzeldi. Çekim rengi, çekim açısı ve çekim stilini çok beğendim. Seçilen mekanlar ve eşyalar çok yerindeydi. Hikaye,  konu ve işleyiş  açısından da  çok iyiydi ve güçlüydü.  Bence bu diziyi izlemelisiniz, tavsiye ederim.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ŞAHSİYET

Tür: Dram, Polisiye, Suç
Senarist: Hakan Günday
Yönetmen: Onur Saylak
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Yapım şirketi: Ay Yapım
Yayın kanalı: Puhu TV (internet sitesi)
Bölüm süresi: 1 saat 4 dakika
Yayın tarihi: 17 Mart 2018
Konu:
65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk Bilginer) ile cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra'nın (Cansu Dere) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra'nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurt dışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır.

Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh'ın aldığı cinayet kararı, Nevra'nın hayatını da tamamen değiştirecektir.
Oyuncular: 
Haluk Bilginer
Cansu Dere
Metin Akdülger
Şebnem Bozoklu 
Hüseyin Avni Danyal
Necip Memili
Müjde Ar
Şenay Gürler
Ayhan Kavas
İbrahim Selim
Fırat Topkorur
Recep Usta
Rabia Soytürk
Alptekin Ertürk

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. başından biraz baktım da türk dizilerindeki o boş boş bakış duruş sahnelerine hiç mi hiç dayanamıyorum artık seyredemedim..

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)