NO:309 (Dizi)

Son yıllar ya telif hakkı ödeyip Kore dizilerini alıyoruz ya da para ödememek için biraz değiştirip dizileri kolay yolla ile piyasaya sürüyoruz. Bu şekilde Türk dizileri garip bir yöne doğru gidiyor. Nitekim bu dizi de Fated To Love You Tayvan dizisinin birebir aynısı. Dizinin birde Kore uyarlaması var. Birinden birini muhakkak izlemişsinizdir. Sadece bir kaç farklı rol eklemişler biraz işleyişiyle oynamışlar alın size dizi demişler. Benim uyarlama ya da esinlenme için hiç bir sorunum yok daha evvel uyarlanan diziler postumda da düşüncelerimi uzun uzadıya yazmıştım. Fakat benim sorunum şu ki yapılan dizilerde hiç bir ibarenin bulunmaması. Bu olay cidden çok üzücü ve ayıp bir durum. Maalesef bu dizide de hiç bir ibare yoktu. Bu konuda bu işin içinde kim varsa kınıyorum. Bunun harici diziyi çok sevdim. Çok tatlı bir dizi olmuş. Özellikle Demet her zaman ki gibi sempatikliğini ortaya koymuş. Furkan çok çok tuttuğum oyuncu değil ama bu dizi ile ön yargılarımı kırabilirim diye düşünüyorum. Bence tüm roller yerinde olmuş. Özellikle anneyi Sumru Yavrucuk'un oynaması on numara beş yıldız olmuş. Dizi zaten bizim ülkeye özgü olmadığı için direk akıcı olmuş. Bu yüzden diziyi ilk bölümden tuttum. Vaktiniz varsa izleyin derim.

No:309

Türü: Romantik Komedi
Yapım Şirketi: Gold Yapım
Yapımcı: Faruk Turgut
Senarist: Aslı Zengin, Banu Zengin
Yönetmen: Tolga Pulat
Kanal: FOX
Günü:  Çarşamba
Saati: 20.00
Başlangıç tarihi: 1 Haziran 2016
Konu:
Dedesinden kalan mirası alabilmek ve şirketin başına geçebilmek için evlenmesi ve de çocuk sahibi olması gereken Onur, annesinin zoruyla bir randevuya gider. Lale de annesinin ayarladığı randevu için aynı mekandadır. Birbirlerini tanımayan Lale ve Onur birbirleriyle görüşeceklerini sanırlar ve birlikte vakit geçirirler. Bu olaydan üç ay sonra Lale'nin hamile olduğu anlaşılır ve işler karışır.
Oyuncular: 
Demet Özdemir
Furkan Palalı
Sumru Yavrucuk
İrem Helvacıoğlu
Suat Sungur
Beyti Engin
Pelin Uluksar
Sevinç Erbulak
Özlem Tokaslan
Mehmet Cihan Ercan
Gökçe Özyol
Fatma Toptaş

Yorum Gönder

40 Yorumlar

  1. Bende beğendim kore versiyonunu izlemistim superdi ozellikle dizinin sonuna baktım alıntı yazıcam mi diye malesef yok keşke belirtselerdi baya baya aynısı olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke belirtilseydi, bu durum hiç hoş olmamış. Kore versiyonu da çok eğlenceliydi. Her şeye rağmen oyuncular hatırına Türk versiyonu da güzel olmuş :)

      Sil
    2. Belirtilmiş ben gordum

      Sil
    3. Yazınızı görür görmez büyük bir heyecanla internetten son bölümü açıp iki kez başına ve sonuna göz attım. Acaba göremedim mi, acaba günah mı aldım, acaba sonra dan eklendi mi diye... Fakat hala olmadığını gördüm ve yine büyük hüsrana uğradım. İnternetten açıp, gördüğünüz bölümün ekran görüntüsünü alıp bana sağ tarafta bulunan sosyal butonlarımdan birine yollar mısınız? Ben ve benim gibi göremeyenlere yardımcı olursunuz hemde ben bu yazımı güncelleyerek eklerim.

      Sil
  2. Diziyi izlediğimde ben de "Fated to love you" dizisine benzettim. Kore ve Tayvan versiyonlarını izlemiş biri olarak. Evet dizide biraz değişiklik yapılmış. Benim açımdan Sumru Yavrucuk ve Sevinç Erbulak gibi hayranı olduğum oyuncuları dizide görmek çok sevindirici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iki oyuncuyu da görmek iyi oldu, iki oyuncu da uzun zamandır ekranda yoktu. :)

      Sil
  3. merhaba.
    akşam tesadüf tv de denk gelmiş olmasına rağmen ve sonlarında görmeme rağmen direk benzettim fated to love you kore versiyonuna, başını görmediğim için türk versiyonuna nasıl çevirdiler bilmiyorum bebek olayını ama kore dizilerinde bi şekilde yadırgamıyorum ama açıkçası türk dizilerinde fazlasıyla yadırgadım diyebilirim ama yinede bi kaç bölüm seyredilebilir nerdeyse tüm türk versiyon diziler gibi ... tadında bırakmayı bilmiyolar malesef ..
    yinede oyuncuları beğenmedimmi beğendim bayıldım Sumru Yavrucuk varsa izlenir bi dizi demektir :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aslında evlilik dışı bebek konusu genel olarak bu ülkede eskiden beri işleniyor ama kültürümüze göre biraz ters düşüyor bende yadırgıyorum. İnşallah dizi hemen kaldırılmaz güzel başladı. Bende çok sevdim tüm oyuncular usta oyunculardı yeni oyunculardan bir kaç kişi vardı ama onlarda iyi becermişlerdi. :D

      Sil
  4. Kore versiyonunu izlememiştim ama adamın gömleklerine taktığı aksesuardan direkt anladım bir kore dizisinden direkt indiragandi yaptıklarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore ve Tayvan versiyonlarını tavsiye edeyim o zaman. Şu an neredeyse tüm dizilerde zaman zaman indiragandileri görür olduk. Umarım kısa zamanda olayı çözerler ve orijinal senaryolar üretmeye başlayabiliriz. :D

      Sil
  5. eğer telif hakkı alınmışsa ki yüksek ihtimalle alınmıştır onlar da ayrıca uyarı yapılmasına gerek kalmıyor. zira bir kısım da uyarlama ya da kore dizisi sevmediği için ön yargı ile yaklaşıyor:)
    ben hiç türk dizisi izlemediğim için hatta evde yeğenim var kumanda bana bile gelmiyor tv ye baktığım bile yok. Ama sevmiş olmana sevindim zira foly'u rezil etmlerini istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım telif hakkı alındığı zaman orijinal senaryo olarak senaristin ismini ve ya başında ya sonunda alınan kanal ve alınan dizinin ismi veriliyor. Bu dizide kurgulama ve senaristler Türk olarak geçmişti, senaryo uygulama yazmıyor direk senaryo yazıyordu. Birde uyarlama olarak başlayacak dizilerin hepsi şu diziden uyarlamayız diye çıkıyor bunun gibi bir çıkış da olmadı. En azından alan dizilerin hepsinde bu ibare bulunuyor. Eğer ki yazdıgın gibiyse de bunu koymamaları yine hoş olmamış sonuçta senaryo ve kurgu başka insanlardan alınmış orijinalmiş gibi gösterilmesi hoş değil. Sıkı izleyici olduğum için tüm yayınlanan Türk dizilerinin bir kaç bölümünü izler ve başına sonuna dikkat ederim. O yüzden alınıp alınmadıgını çok iyi çözdüm yazabilirim. :D Ben ön yargılı değilim tam tersi bence alınsın hakkıyla alınırsa bu şekilde romantik komedi nasıl işlenir onu öğrenirler. :) Evet çok sevdim roller çok uyumlu olmuş. Eğer vaktin varsa denemelisin. :D

      Sil
  6. Kacirdim ben bunu yaaa ama kore versiyonuna bakmadim. One cekiyim ben o diziyi senaryo dikkatimi cekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öne çekmelisin. Türk versiyon da iyi olmuş hepsini tavsiye edebilirim. Tüm versiyonlar çok iyi. :D

      Sil
  7. gerçekten büyük bir haksızlık.''Emek Hırsızlığı''.senaristlerimiz otursun boş bgoş,sonra da hazır yapılmışa konup telif hakkı ödemeyin! telif hakkı ödenmeyenlere şahsen ben karrşıyım.bazılarının ömrü çok kısa sürüyor neyseki.neyse umarız bundan sondan telif hakkını alıp iş yaparlar :) bye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ne olursa olsun senaristin adı geçmeliydi :)

      Sil
  8. Son zamanlarda yaptigin diziyorumlarini severek okuyorum bir bloga yaptigim ilk yorum oldugundan mutevellit seni ayrica kutluyorum son yazin oldugu icin buna denk geldi :)) Radyo sinema son sinif ogrencisiyim izlemedigim dizi film kalmadi neredeyse sonbir yildir kore dizi sektorude dahil oldu :)) yeni bir dizi senaryosu yaziyorum aslinda eglence amacli ama ciddiye aldigimda dogrudur :)) kore dizi tarzi, yakisikli bi turk abimizin karizmatik turk imaji ile koreli kizimizin gonlunu calmasini anlatiyor suan oyle gidiyor devaminda neler olur bilemem :)) koreli bi kankam olaydida bunu bi sirkete gonderttireydim :)) hep bizmi yurutucez bi turk senaristin senaryosu korede cekilse iyi olmazmiydi, hayaller hayaller.. :)) aslinda tutar bence bu dizi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok iyi izleyiciyim sanırım izlemediğim ülke yok. Benim lisedeyken en büyük hayalim Radyo-Televizyon ve Sinema okumaktı. Bana nasip olmadı o dönem içimde hep kaldı. Bir iki yıl sonra benim ısrarımla öğretmen olmak isteyen kardeşime nasip oldu programcılığı bölümü. 2 yıllıktı, 2 yılın sonunda nasipmiş bu sefer DGS ile Gazetecilik bölümünü okumaya başladı. Yani benim hayalimi yaşıyorsun tebrik ederim. Çok sevindim inşallah senaryo değerlenir ve bir şekilde birilerinin dikkatini çeker. Ne derler, '' Hayaller, gerçeklerin yarısıdır.'' hayal ve umut etmekten asla vazgeçme. Belki bu gün hayal olan, yarın gerçek olur kim bilir... :)

      Sil
  9. Arada bir kac soru sorabilir fikir alabilirim kore vs. Turkiye eslesmesinde geleneklerden dolayi bir cok komik olay ortaya cikabilir kore tarafinda benden fazla bilgiye sahip oldugundan yardimin gercekten ise yariyacaktir :) aslinda bu tarz bir yazida yazabilirsin kore vs turkiye eslesmesinde meydana gelebilecek olumlu olumsuz komik olaylar gibi sahsen ilk yorum benim olurdu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana tuhaf bir şey yazayım mı? Benim Kore kültürü hakkında pek bilgim yok.Yani hiç bir zaman dikkatimi çekmedi hep yüzeysel baktım kültürlerine. Japonya ya da Hindistan dersen bu konuda olabilir ama Kore garip bir şekilde ne dili ne kültürü ilgi çekici gelmedi. :D

      Sil
    2. Hmm yeni diziye baslamadan once dizi tavsiylerini okurum (kore dizileri) bir cok blogda esya siparisleri verme, yemeklerini yeme, kulturlerini arastirma gibi yorum ve konusmalari var genelde :) asya dizilerinde suan kore mercegim altinda japon dizilerine karsi önyargı mi asarsam eger izlemeye baslicam :) ölmeden bi tokyo gezisi kesinlikle yapicam :) dik konusunda pespese izledigimden sanirim araya ingilizce dizi sokarsam eger izleyemiyorum :)) ilk yorumumdan olsa gerek bi ic dökme olayi yasadim sanirim :))

      Sil
    3. Ben Kore dizisi pek yazmıyorum denedim bir iki dizi yok bana göre değil. Japon dizileri çok hoştur One Liter Of Tears dizisi ile başlayabilirsin. Dilleri çok güzel kültürleri çok zengin ve kültürlerini bozmadan tüm Dünya'yı etkilemiş bir ülke sadece bu yüzden bile saygıyı hak ediyor. Birde sıkı anime izleyicisiyim ben onu da araya sıkıştırayım. Bu arada dizi hakkında düşüncelerime JDrama&Film sekmemden ulaşabilirsin. Sorun değil istedigin gibi yazabilirsin okurum :D

      Sil
  10. Bende kore versiyonun birkaç bölümünü izlememe rağmen geçen bu dizinin reklamını görür görmez aha gene yürütmüşler dedim.Şuan ilk bölümünün tekrarını izliyorum iyi gibi.

    YanıtlaSil
  11. Merhabaaa :)) bu yazıyı görünce yorum yapasim geldi. Çünkü ben de gecenlerde bu diziyi izlemistim ve sevmistim. Ne yalan diyeyim türk dizileri koreliler gibi senaryo yapsın izliyeyim ben ya. Ama öyle üç beş sezon degil. Hatta ilk sezon bitirsinler. Dizi bölümleri kisalsa super olacak. Ama fated you live you dizisinin kore versiyonundaki basrol cocuk cok sempatikti, gulduruyodu baya. Hele bebegi adirmasin diye hastanedeki koşusu, kafasini bir yerlere carpmasi, cool olup da olamaması falan superdi.:)) Furkan papali bu rolun ustesinden gelecekmi gorecez bakalim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende istiyorum, aslında orijinal işler çıkar bu ülkeden cidden dizilerimiz çok iyi, Dünya çapında hayran sahibi, buna ragmen özgün iş bir elin beş parmağını geçmiyor. Umarım şu an ki moda bir an önce biter ve en az Kore dizileri kadar güzel diziler yapabiliriz. Muhteşem gülüşünü yazmayı unutmuşsun onu da ben ekleyim. :D

      Sil
    2. Yazim hatalarim olmus da papali falan :)) evet yaa o kötü kadın kahkahasi :D :D

      Sil
  12. fated to love you da oglan balerin kiza aşikti ve kiz da para avcisi degildi.. burda oglanin kalbi bos gorunuyo.. aileler baya isin icinde hatta kiskanc bir yenge ve kuzen de var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi de kız para avcısı değil. Balerin kız yerine nişanlı yapmışlar. Evet enişte ve ortagı yerine kuzen ve yenge yapmışlar. Yazımda şöyle yazmıştım. '' Sadece bir kaç farklı rol eklemişler biraz işleyişiyle oynamışlar alın size dizi demişler.'' :)

      Sil
  13. fated to love you ile tek benzerlik yanlislikla hamile kalmis olmasi.. bunun disinda hic bi benzerlik yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım, görüşlerin için teşekkürler. :)

      Sil
  14. kesinlikle cok farkli.. burda oglan carcabuk benimsedi bebegi,nisanlisiyla gonul bagi yok,kiz sapsal ve surekli eziklenen bi kizdi burda demet gayet ozguvenli ve saglam karakterli,aileler cok yer almis dizide,ilerde gorcez ama orjibal tayvan yapiminda cocuk uzun sure kiza cok kotu davrandi,suan anlasildigi kadariyla onur karakteri gayet duygusal .. ay cok yazacaklarim var ama neyse

    YanıtlaSil
  15. İnsanların seçtiği konu harika abi bayıldım 😏

    YanıtlaSil
  16. Benimn çol tavsiye ettiğim Tayvan versiyonu, açıkçası no 309 u izlemedim ama reklamları görünce bana senaryo çok tanıdık geldi ve internette senaryoyu okuyunca anladım... ancak dizi çok güzel umarım Tayvan versiyonu'na yakın olur, Kore dizilerine gore Tayvan dizileri bizimkilere daha benzer (uzunluk ve bölüm sayisi acisindan) ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur ama Kore versiyonuna daha yakın dizi büyük ihtimal ona göre gidecek ama esinlenme olduğu için dizi büyük değişiklikler gösterecektir. :)

      Sil
  17. Kore versiyonunu izleyen biri olarak, No:309'u da begendim. Aslinda Kore versiyonu demek de dogru degil cunku bu konuda malesef bizim senaristlerimiz her zamanki gibi emege saygi gostermiyorlar. Gelelim diziye, dizi islenis bakimindan guzel olmus, severek izliyorum. Umarim her zaman yaptiklari gibi diziyi uzatarak batirma gafletine dusmezler. Bu dizide asil oyunculardan cok yardimci oyuncular on planda ve dogrusu diziye renk de katiyorlar. Fated to Love You'da oynayan bayan aktoru ben begenmemistim, bizim kiz daha iyi oynuyor ama senaryoda nedense onu biraz geri plana atmislar diye dusunuyorum, dedigim gibi yardimci oyuncular daha belirgin. Neden bilmiyorum ama yine Kore dizisinden uyarlanan (resmi olarak telifler alinmis) Seviyor Sevmiyor dizisini No:309 kadar sevmemistim. Bu acidan bakilinca kucuk modifikasyonlarin diziyi guzellestirdigi ortada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senarist değil yapımcı saygı göstermiyor. Umarım fazla uzatmazlar şimdilik dizi iyi gidiyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)