Hayat Sevince Güzel (Dizi)

Geçen yıl Kanal D'de Kalbim Ege'de kaldı dizisiyle Limon yapım Ege dizilerine adım atmıştı. Bu yıl da Hayat Sevince Güzel dizisi yayın hayatına başladı. Bu durumda yapımın Ege dizisi serisi diyebilir miyiz? -Bence diyebiliriz. Dizi her yapılan Ege dizisi kadar samimi ve sıcak. Dizinin kadrosu açıklandığı ilk anda aklıma gelen Yusuf Çim ve Ekin Mert Daymaz oldu. İkisi geçen yıl birlikte oynadıkları diziden sonra ki dizileri Ege dizisi oldu ve ikisi de yaz sezonu dizileriyle geri döndüler. Bu durum tesadüf mü bilmiyorum ama bence en dikkat çekici olay buydu. Diziye genel olarak baktığımda aslında Ege dizilerinden alışagelmiş oyuncular mevcuttu. Şive yönünden tecrübeli oyuncular olduğundan kulağım yadırgamadı. Yine de biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Bazı oyuncular şiveden çıkıp İstanbul Türkçesi'ne dönüyorlardı ara ara yakaladım ama yine de ilk bölüm olduğundan pek takılmadım. Oyunculara baktığımda Algı Eke benim için Ege dizilerinin üstadıdır. Karadenizli olduğu halde Ege'li bir karakteri oynamak çok yakışıyor. Sanki o bölgenin bir şehrinde doğup büyümüş gibi bir his veriyor bana. Ekin Mert Daymaz ve Burak Çelik seçimi ise bu dizi için iyi olmuştu. Ekin Mert Daymaz'ın oyunculuğunu beğenirim, adam oynadığı her rolü iyi üstleniyor. Fakat çok tuhaf ki bu rolünde maço ve biraz da çakal olduğu halde hala vücut dili, yüzü, mimikleri ben efendi bir adamım diyor. Sanırım katil birini bile oynasa bu efendi duruşu asla değişmeyecek. Burak Çelik bir önce ki oynadığı diziye göre bu dizide daha fazla oynadığı rolü gösterebilmiş, kendini geliştirebilmiş, sanki bir tık öteye gitmiş gibi geldi. Tabi dizi ilerledikçe daha iyi bu durumu inceleye bilirim diye düşünüyorum. Bir de gözüme ilişen Öykü Çelik oldu. Öykü Çelik bir önceki rolü değil ondan önceki rolünde Ege dizisinde oynamıştı. O dizide ki Sedef rolünü sanki Emine rolüne giydirmiş gibi geldi. Bu yüzden o dizide izliyormuşum hissi verdi. Genel olarak dizi çok iyiydi, akıcı ve çok komikti. Umarım dizinin yolu açık oldur. Vaktiniz varsa denemelisiniz.
Dizi, İzmir Çeşme, Ildır ve Kösedere köyünde çekiliyor.

Dizi reytinglerde ilk bölümüyle  yayınlandığı zaman diliminde 4.  sırada, tekrarı ise 28. sırada tamamladı.

Hayat Sevince Güzel


Tür: Romantik, Komedi, Aile
Senarist: Hülya Koper 
Yönetmen: Eray Koçak
Yapım: Limon Film
Yapımcı: Hayri Aslan
Kanal: FOX TV
Günü: Pazartesi
Saat: 20.00 
Başlangıç Tarihi: 6 Haziran 2016
Konu:
Zarife cesur, dik başlı, kimselere boyun eğmeyen, aşka inanmayan bir kızdır. Tüm köylüler Zarife'den korksa da severler. Barış ve Savaş kardeşler ise; Barış çapkınlığıyla nam salmış, her çiçekten bal almaya yemin etmiş, romantik bir serseri, Savaş maçoluğun kitabını yazmış, dediğim dedik, bir o kadar da oyunbaz bıçkın bir delikanlıdır. Bir gün Savaş, Barış ve babalarının başı belaya girer. Bu belanın sonucunda ailecek İstanbul'dan kaçmak zorunda kalırlar. Ege'ye yol alan aile kaybolur. Yolu aramaya çalışırlarken Zarife'nin sürüsüne denk gelip kaza yaparlar. Kaza sonucu Savaş ve Barış'ın babaları Şinasi yaralanır. Başları belada olan bu aile ne yapacağını bilemez ve bir şekilde Şıpıldak köyünde kalmak zorunda kalırlar. Zarife, Savaş ve Barış'ın hikayesi bu şekilde başlar.


Oyuncular:
Ekin Mert Daymaz
Algı Eke
Burak Çelik
Öykü Çelik
Uğur Çavuşoğlu
Macit Koper
Hakan Meriçliler
Ali Düşenkalkar
Ali Erkazan
Lemi Filozof
Onur Özaydın
Sema Atalay
Deniz Baytaş
Ayşen Sezerel
Yeliz Akkaya
Neşem Akhan
Şennur Nogaylar
Seda Telciler
Batuhan Aydar
Hasan Denizyaran
Ömür Özdemir
Tolga Öztürk 
Anıl Çelik

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Türkiye'deyken fragmanını görmüştüm. Eskiden Karadeniz daha sonra Güney Doğu dizileri ardarda çıkardı şimdi Ege dizileri popüler oldu. Türk dizilerinin sorunu hikayeyi kaplumbağa hızında anlatmaları. Bu yüzden sabır da bir yere kadar gidiyor hiçbir Türk diziye başlayıp son bölüme kadar heyecanla beklediğimi hatırlamıyorum. Çok uzun süre önce Türk dizisi seyretmeyi bıraktım. Ama bazen eğlenceli yapımları deniyorum kı bazen havasını değiştiriyor insanın. Bu dizinin de 1. Bölümü seyredip sonrakileri fragmanlardan bakarım. Eğer hikaye akısı güzelse bir şans verip belki tümünü seyrederim. Tavsiye için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle anlatmasalar nasıl 100 bölüm olacak mecbur öyle anlatıyorlar. Karagül dizisini sonuna kadar izledim düşününce bu dizi harici benim de bölümünü kaçırmadığım dizi olmadı. İzlemelisin. :)

      Sil
    2. evet o dızı de uzun sure yayında kaldı. Aslında o zamanlar merek etmıstım ıyı tuttu bu dızı hala devam edıyor dıye ama konusuna bıle bakmamıştım. aklımda ıns. teşekkür ederım

      Sil
    3. ben de bir Karagül severdim annem gibi tabii ama onun bile heyecanı bölümden bölüme düşmediği halde çoğu bölümünü kaçırmış ve izlememişimdir.sanırım artık bu Türk dizilerinin baştan bölüm sayısı belirlenmeli,tutmasa 10. bölümde tutarsa 40. veya 60.bölümde bitecek gibi.öyle olursa en azından insan daha çok merak eder,sevgilerle :)

      Sil
    4. Evet mantıklı olabilir öylesi. Ayh! Karagül'de bitti ya... :)

      Sil
    5. (Karagül)inan duruyor hala finalini izleyeceğim.ben de bitti mi bitmedi mi merak ediyordum :) ama güzel diziydi ya,bi de finalini izleyelim tabi :)

      Sil
  2. Çok sevdim ben bu diziyiii :))

    YanıtlaSil
  3. dizi fragmanda ilgimi çekmemişti ama konusu güzelmiş,ayrıca sen de beğenmişsin :) Ekin Mert maço mu? bence de adamın her duruşundan efendilik akıyor.umarım reytingleri iyi olur ve hemen bitmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Ekin maço inanması zor ama başka taraklarda bezi var. :D İlk bölümden 4. olmuş Kırgın Çiçekler sezon finali yapınca reytinglerde yerine geçmesi olası. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)