Pratik Bilgiler-Bunları Biliyor muydunuz?

Babamın vefatından 4 yıl geçti gitti bile  5. yıl içerisindeyiz.Sonunda eşyalarına dokunabildik.İş yeri dolabından  ve arabadan çıkan eşyalarını düzenlerken bir çok şey yüzümü gülümsetti yazdığı yazılara dokunmak onu hissetmeme sebep oldu bunun yanında  bir de  kitap buldum.Babamla ne alaka bilmiyorum ama kitap da bir çok hanımı ilgilendirecek bilgi vardı çok hoşuma gitti. Dikkatimi çeken bilgiler de oldu belki sizinde işinize yarar diye düşündüm paylaşmaya karar verdim...



1.Hoşuma gidenlerden;
Buzdolabı temizliği;
Buzdolabını temizlerken sıcak suya bolca tuz atın.Bir beze batırıp silin.Sonra soğuk su ile durulayıp,yumuşak bir bez ile kurutun.

2.Yumurtanın pişen suyu;
yumurtanın pişen suyunu  dökmeyin,soğutun.Mineraller bakımından zengin olduğundan dolayı salon bitkilerini sulayın.Daha verimli olacaktır.

3.Yumurtaların su da haşlanırken çatlamaması için;
Pişirdiğiniz yumurtaların suyuna iki üç tane kibrit çöpü atın,şaşırtıcıdır denerseniz  işe yaradığını göreceksinizdir.
Diğer yöntem;
Yumurtaların sivri uçlarına yani hava boşluklarına bir toplu iğne ile delik açın.Su da kaynatın.Kaynar kaynamaz alın ve süzün,soğutun.yoksa pişmeye devam ederler ve sarıları yeşilimsi renk alırlar.

4.Ekmeğiniz bayatlamışsa;
Büyükçe bir tencerenin dibine  çeyreği kadar su koyun.Üzerine onun bir boy küçüğü kulpsuz tencereyi yerleştirin.Ekmekleri  içine kesin ve büyük  tencerenin kapagını kapatın, ocakta kaynatın.Ekmekler yumuşayacak ve taze olacaktır. (Ben küçük tencere yerine   demir süzgeç oturtuyorum.)

5.Sigara dumanı;
Eviniz sigara dumanı olmuşsa bir kaç tane  farklı köşelere mum yakın bir süre yanık dursun.Sigara dumanı hemen yok olacaktır.

6.Musluk parlaklığı;
Musluk temizlerken bez yerine eski naylon bir çorabı tercih edin.Bu şekilde daha çok parlayacaktır.

7.Kapta biriken kireç;
Kabın içerisine yumurta kabuklarını koyarak bir süre kaynatın kireç yok olacaktır.

8.Sıkılan limondan temizlik malzemesi yapmak;
Sıktığınız limonları atmayın kurutun.Kurumuş kabuklarla isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovalarsanız  şaşırtıcı şekilde temizlendiğini göreceksinizdir.

9.Balık kokusunu azaltma için;
Tavanın içerisine bir kaç sap maydanoz koyun.Kızartma işlemi bitene kadar  maydanozları muhafaza ediniz.Bu şekilde koku azalacaktır.

10.Tıkalı Mutfak lavobasını açmak için;
Sodalı su mutfak lavobasına dökülürse hızlıca açar.Bu şekilde  uğraşmak zorunda kalmazsınız.


Okumaya devam ediyorum,bu postun devamı gelecek. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar