Hauru no Ugoku Shiro (Anime Film)

Bayramda izleme fırsatı buldugum anime hakkında post yazmak için anca vakit buldum yine Hayao Miyazaki ile ilgili olan animeyi izlemeyen çok şey kaçırır.Anime sevmeyenlerin bile sevecegini düşündügüm nasıl başlayıp nasıl bittigini anlamayacagınız  sıkılmadan izleyebileceginiz bir anime. İzlerken  içinizden  farklı güzel duyguların çıkacagını düşündügüm hem fantastik hemde romantik olarak içinizde bir şeylerin kıpır kıpır olacagını yani  o duyguyu tadacagınızı düşünüyorum.Umarım izler ve sizde beğenirsiniz.Biraz tanıtalım;



Yürüyen Şato (ハウルの動く城) 
Hauru no Ugoku Shiro


Yönetmen: Hayao Miyazaki
Yapımcı: Rick Dempsey
Senarist: Reiko Yoshida
Stüdyo: DENTSU Music And Entertainment
Dağıtıcı: Studio Ghibli
Cinsi: Sinema filmi
Renk: Renkli
Yapım yılı:2004, Japonya
Çıkış tarihi: 9 Haziran 2004
Süre: 119 dk.
Dil: Japonca , İngilizce
Gösterime giren ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da sınırlı sinema salonunda gösterime giren film, Eylül ayında da Avustralya ve Birleşik Krallık'ta gösterime girdi.




Dipnot:
Mamoru Hosoda filmin yönetmenliğine getirildi ama Hosoda son anda projeden çıkınca yerine yönetmenliği bırakmış olan Hayao Miyazaki getirildi.



Konu:
Fakir bir genç kız olan Sophie, haksız yere Kötülükler Cadısı'nın hışmına uğrar. Bunun neticesinde Kötülükler Cadısı tarafından ihtiyar bir kadına dönüştürülür. Bu durumdan kurtulmak isteyen Sophie büyüyü çözecek birisini aramak üzere yola düşer. Bu arada yolda karşılaştığı bir korkuluk da ona eşlik eder. Bir süre sonra garip bir makine görünümünde olan bir yapıdan içeri girer. Burası Howl adlı genç ve yakışıklı bir büyücüye aittir. Burada temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Burada Calcifer adlı ateş cini -ki, makineyi yürüten odur ve ayrıca Howl ile aralarında önemli bir sırrı taşımaktadır- ve bir çocukla arkadaşlık kurar. Bu sırada komşu ülkeyle büyük ve acımasız bir savaş yaşanmakta ve Howl bu savaştaki yıkımı önlemeye çalışmaktadır.

Ödüller:
Osella En İyi Teknik Kalite Ödülü 61. Venedik Film Festivali
En İyi Japon Filmi 2004 Mainichi Film Ödülleri
Üstün Animasyon Ödülü 2004 Japon Medya Sanatları Festivali
Yılın Animasyonu Ödülü 2005 Tokyo Uluslarıarası Anime Fuarı
En İyi Yönetmen (Hayao Miyazaki); 2005 Tokyo Anime Ödülleri
En İyi Seslendirme Sanatçısı (Chieko Baisho); 2005 Tokyo Anime Ödülleri
En İyi Müzik (Joe Hisaishi); 2005 Tokyo Anime Ödülleri
Seyirci Ödülü 2005 Maui Film Festivali
En İyi Animasyon Film Adayı 78. Akademi Ödülleri(Alıntı)






Yorum Gönder

0 Yorumlar