Şahane Hayatım(Dizi)

Bu akşam keyifli bir dizi izlediğimi düşündüm. Aslında ben diziyi çok dram, acı dolu fazla ciddi bir dizi olacak diye bekliyordum ama içinde tam komedi diyemeyiz melodram sahneleri de mevcuttu. Bu tür dizilere tam olarak ne deniyor bilmiyorum. Fakat örnek vermek gerekirse Umutsuz Ev Kadınları, Ufak Tefek Cinayetler, Kirli Sepeti tarzı bir dizi olmuş. Bu dizileri türünün isminden emin değilim hem komedi hem dram aynı anda işlendiği için melodram olduğunu düşünüyorum. Bu tarzı çok seviyorum işlenişi böyle olan diziler her zaman beni kendine bağlıyor. Bizden ama batıya yakın bir işleniş tarzı oluyor. Batının entrika dizilerine daha çok benzediği içinde beni hiç baymıyor. Bu yüzden böyle bir dizi çıkmasına çok sevindim.

Hilal Altınbilek'in oyunculuğunun ortalamanın çok üstünde biliyoruz ama böyle komik bir karakteri ilk defa oynuyor. Hep ciddi karakterlerde görmeye alışkın olduğum için dizinin ilk dakikalarında biraz yadırgadım. Böyle tam bir cimcime dediğimiz bir karakteri var. Mimikleri filan değişik geldi hani -''Hilal böyle oyun yapabiliyormuymuş.'' gibi oldum. Küfürlü konuştuğunda filan garipsedim hiç beklemediğniz birinden birden çok ağır farklı bir hareket, söylem görürsünüz ya öyle bir etki yaptı bende. Yalnız hemen karakterine alıştım ve sonrasında hiç yadırgamadım. Açıkçası karakter için nokta atışı yapılmış. On numara beş yıldız bir performans sergiledi.

Onur Tuna bir polise hayat veriyor. Karakter konusunda zaman algım biraz karıştı. Şebnem kçük kızken Mesut komiser kocaman bir adamdı ve polisti Şebnem büyüdü çocukları oldu yıllar geçti çocukları okula başladı Mesut komiser aynı gözüküyor Mesut ile Şebnem ilk tanıştığında Mesut kaç yaşındaydı ve günümüzde kaç yaşında kısmı biraz mantık hatalı geldi. Bu konu haricinde Onur çok iyi oynadı, ben çok beğendim ve Hilal ile de çok yakıştırdım.

Yiğit Özşener aşıkları burada mı... Kesinlikle bambaşka bir oyuncu, düşünüyorum da başka bir ülkede ünlü olsaydı şu an nerelerde olurdu, abartılır mıydı çok merak ediyorum. Bölüm boyunca hayranlıkla izledim o kadar güzel oynadı ki hayran olmamak mümkün değil. Yalnız bence Onur Şebnem'i aldatıyor. Çünkü Yiğit Özşener asla bu kadar düz bir karakteri oynamaz, her zaman karakterinin bir başka yüzü de vardır. Var bir şeyler onda bakalım çıkacak ortaya ama ilerleyen bölümlerde.

Sumru Yavrucuk gerçek bir usta. Hilal ile çekişmelerine, ilişkilerine bayıldım. Bence ilk bölümü eğlenceli yapan Hilal ve Sumru hanımın sahneleriydi. Aşırı keyifliydi ikisinin arasında geçen diyaloglar. Bence güzel ikili olmuşlardı. Bu dizide olmasına çok sevindim.

Dizinin ilk bölümünde zaman konusunda bence sıkıntı vardı. Yani kız büyüdü, yeni hayatı oldu kocaman çocukları oldu ama geçmişte kalanlar aynı kaldı. Bu yüzden zaman konusunda sıkıntı olduğunu düşündüm. Birde spoiler vermek istemiyorum ama bazı sahnelerde mantık hatası vardı. Mesela evin su basması, para kazanmak için temizlik yaptığı kısımlar, geçmiş işlendiği halde günümüz gibi eşyaların olması, geçmişten gelen adamın hemen tanıması, dizinin işleyişini değiştiren o olaydan sonrası ve polisin hemen çözmesi bana mantık olarak uymadı. Şimdi mantık dışı görünen bu sahneler sonradan işlenip mantık dışı değildi olarak gösterilir mi bilmiyorum ama bu şekilde kesinlikle mantığıma uymadı.
(Mesela bölüm boyunca her şeyini değişip ismini neden değişmediğini çok merak ettim.)

Dizi genel olarak keyifliydi beni hiç yormadı ilk bölüm olmasına rağmen aktı, temposu çok yüksekti, işleyiş güzeldi, replikler güzeldi, oyuncular iyi oynadı. Kıyafetlerin hepsine bayıldım erkeklerde kadınlar da güzel giyiniyordu. Yalnız Şebnem karakterinin ergenliğini oynayan kızı biraz tuhaf yapmşılardı. Şöyle ki kıza plastik makyaj uygulanmıştı. Burun, ben, sivilce eklenmişti bu makyaj gerçekçi duruyordu ama kızın çirkin olmasını sağlamamıştı birde kıza şişman göstermek için kuşak bağlanmıştı. Bu karın kısmı kilo olarak görünmüyordu kuşak olduğu çok belliydi. Kostüm olarak tek bu karakteri beğenmedim. Yani gerçekten kilolu olan renkli gözlü bir kız bulunabilirdi bence. Dizinin müzikleri çok tanıdıktı ama hangi dizide duydum bilemedim. Genel olarak baktığımda ilk bölümün günahı olmaz ben çok beğendim ve eğlendim. Bu akşama dizim olduğu halde bu diziye geçiş yapmayı düşünüyorum. Kesinlikle şans vermelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ŞAHANE HAYATIM

Tür: Entrika, Gerilim, Romantik
Yönetmen: Çağrı Bayrak
Senaryo: Meriç Acemi
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım: Ay Yapım
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi:1 Kasım 2023
Konu:
Entrika, aşk, gerilim ve heyecan dolu dizi, hayata büyük haksızlıklarla gelmiş, bunları aşmak için çok çalışmış, bu yolda gerekenleri yapmış, şimdi ise şahane bir hayat yaşarken gelip onu bulan suç dolu geçmişinden kurtulmaya çalışan Şebnem’in sarsıcı hikayesini konu alıyor.
Oyuncular:
Hilal Altınbilek
Onur Tuna
Yiğit Özşener
Serkan Keskin
Nesrin Cavadzade
Sumru Yavrucuk
Gökçe Eyüboğlu
Timur Acar

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Dizideki zamanlamalar bence de sıkıntı, liseli kız ameliyatla koca kadın oldu mesela. Hele o öldürdüğü koca adamı eve kadar getirip bahçeye gömmesi tam bir komedi. Onur Tuna'nın hiç olmazsa saçlarına bir iki ak kondursalardı:) Ya da en başta polis memuru olaydı da sonra başkomiser olaydı falan.
    Yine de güzel bir diziydi, oyuncular ve konu sayesinde gayet seyredilir dizilerden biri olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok estetik olunca koca kadın olmadı zaman geçti aradan sonra uçakta eş avına çıktı. Gerisine katılıyorum sıkıntı var. :)

      Sil
  2. Nasıl olsa tutmaz dur izleyeyim dediğim dizi bittiğinde pek keyifli hissediyordum bende yalan yok. :) Ancak kafamda aynı soru vardı, herşeyi değiştirdin de ismini nasıl değiştirmedin yani diye hayret ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hayret ettim, garipsedim ama hikaye devamlılığı için bu gerekliydi galiba. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)