Honey / Japonya (Film)

-spoiler içermez-
İzlediklerimi önereceğim için sizi sıkmamak adına aralıklı post yazmaya çalışıyorum. Aslında çok yazacağım konu var ama bir türlü telefonumu bilgisayarıma bağlayıp çektiğim fotoğrafları aktaramadım. Haliyle de izlediklerimden gitmeye karar verdim. Bu gün size geçen gün izlediğim bir Japonya filminden bahsetmek istiyorum.

Bu film 2012- 2015 arasında bir dergide yayınlanmış mangadan uyarlamaymış ve mangası çok sevilmiş. Malum Japonya'da da genel olarak sevilen ilgi gören anime, mangalar sürekli uyarlanır. Herhalde yapımcılarda bu filmi es geçmek istememişler ve 2018'de vizyona sokmuşlar. Filme başlamadan önce genel olarak pozitif ve ön yargısız başlamak istedim. Oyuncuları tanımadığım için amatörce bir şey izleyebilirdim. Buna rağmen iki oyuncuyu başarılı buldum. Hatta genel olarak oyuncuların hepsini başarılı buldum. Fakat sanki bir anime çekmişler de bu animeyi birleştirmişler hissi verdi. Elbette ki orijinal konuyu her zaman sadık kalıyorlar ama ben böyle algıladım. Kız ile erkek birbirlerine çok yakışmışlardı. Erkek oyuncunun gülüşü çok güzeldi.

Filmin işleyişi diziye benzese de konu bütünlüğü güzeldi. Çekimini de beğendim. Film dümdüz çok germeyen ya da yükseltmeyen bir filmdi. Tam bir yaz günü izlenilecek öğrenci filmi havası vardı. Genel olarak baktığımda ben filmi beğendim. İzlemeye değer bir film olduğunu düşünüyorum. Vaktiniz varsa denemelisiniz, belki siz de seversiniz.


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


HONEY 
Tür: Romantik, Melodram, Gençlik, Okul
Yönetmen: Koji Shintoku
Senaryo: Amu Meguro (manga), Junpei Yamaoka
Yapımcı: Yasunori Naruse, Yuma Endo, Seij Yagi, Kiyokazu Ishizuka
Süre: 105 dakika
Ülke: Japonya
Dil: Japonca
Çıkış Tarihi: 31 Mart 2018
Konu:
Nao Kogure utangaç ve sevimli bir lise öğrencisidir. Nao Kogure okula ilk başladığı gün Taiga'yı görür. Taiga'nın kızıl saçlı ve sert bakışları yüzünden kötü bir çocuk olduğunu düşünür. Bir gün, Taiga Onise, Nao Kogure'ye “evleneceğimize dair söz vermek için benimle çıkmak ister misin?” diye soru sorar. Nao Kogure ise korktuğu için teklifine cevap veremez ama aslında Taiga, başkalarına karşı saygılı ve yemek yapmakta iyi biridir. Taiga Onise'yi tanıdıktan sonra Nao Kogure, onun için bir şeyler hissetmeye başlar.
Oyuncular:
Sho Hirano
Yuna Taira
Ryusei Yokohama
Kaho Mizutani
Nana Asakawa
Gaku Sano
Yu Takahashi
Asami Usuda
Shinobu Nakayama
Tadashi Sakata

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Aranan kan bulundu mu benim içiiinn daha önce Japon filmi bilincinden hiç Japon filmi izlememiştim ama bunu izleyeceğiim :) Ah kabarık listemde ne zaman sıra gelir ki bunaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki, bulundu mu? :) İnşallah gelir. :)

      Sil
  2. O zaman alalım listeye, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)