Kurenai no Buta (Anime Film)

Porco Rosso, nam-ı diğer Kırmızı Kanatlar, bir Miyazaki filmi... İzlediğim Miyazaki filmleri içinde şu ana kadar sıkıldığım tek film bu filmi oldu. Aslında animeyi sevdim ama en sorunlu günlerimde izlemiş olmalıyım ki çok kasvetli geldi. Ya da verilen mesajı anlamak istemedim. Fakat sonuna kadar elbette izledim.

Doğru mu algıladım bilmiyorum ama anime bana fazla siyasi içerikli geldi. Belki 1. dünya savaşında geçtiği için öyle gelmiştir bilemiyorum. Benim için artı puanları da çoktu. Savaş temalı olması macera türünde olmasını sağlamıştı. Bu durumda ilgi çekici bir durumdu. Pilot'un büyülü güçler tarafından domuza çevrilmesi de fantastik temayı güzel temsil etmişti. Ve Miyazaki'nin vazgeçilmezi uçak tutkusu büyük ölçüde anime de betimleniyordu.

Ne kadar sıkılsam da izlerken, anime bana 90'ları hatırlattı. 90'larda çocuk olduysanız hafta sonları sabah saatlerinde çizgi filmler yayınlanırdı bilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde yeni yakılmış ve henüz evin tam ısınmadığı vakitlerde uykulu bedenimle, üşüyerek televizyonda izlediğim çizgi filmleri aklıma getirdi. Belki 92 yapım olduğundan kaynaklıdır ama o günleri ne kadar çok özlediğimi fark etmeme sebep oldu.

Kasvetli havasıyla, komedisiyle, macerasıyla yer yer romantik sahneleriyle film bütün olacak sıcacık bir hikayeye sahipti. İşleyiş konusunda da biraz daha akıcı olsaydı kesinlikle çok sevebileceğim bir animeydi. Ben izledikten sonra yorumlara göz gezdirdiğimde herkesin çok beğendiğini ve olaydan ders çıkardıklarını gördüm. Sanırım sıkılmak konusunda tek kaldım. İzlemek isterseniz denemelisiniz... Belki diğer beğenenler gibi sizde beğenirsiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Porco Rosso
( 紅の豚, Kurenai no Buta, Crimson Pig, Kırmızı Kanatlar)

Tür: Animasyon , Fantastik , Komedi ,Macera , Romantik
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Yapımcı: Toshio Suzuki
Senarist: Hayao Miyazaki
Müzik: Joe Hisaishi
Sinematografi: Atsushi Okui
Düzenleme: Takeshi Seyama
Üretim şirketi: Stüdyo Ghibli
Dağıtımcı: Toho
Yayın tarihi: 18 Temmuz 1992
Süresi: 94 dakika
Ülke: Japonya
Dil: Japonca
Konu:
1920'lerin Adriyatik Deniz'inde sadece bir tek pilot göklerin hakimidir: Porco Rosso, büyülü güçler tarafından domuza çevirilmiş yetenekli pilot. Porco, uçakları gökyüzündeki diğer çete uçaklarından koruduğu yalnız bir hayat sürmektedir. Hayatını kendine ait bir adada yaşayarak ve otel sahibi güzel arkadaşı Gina'yı ziyaret ederek geçirmektedir. Ancak bir gün Porco'yu ve uçağını vurarak kendi ününü yaratmak isteyen bir pilot adaya gelir. Bunun üzerine Porco genç mühendis arkadaşından uçağını bu büyük savaşa hazır hale getirmesini ister. (sinemalar)
Oyuncular: 
Shūichirō Moriyama
Tokiko Kato
Akemi Okamura
Akio Ōtsuka

Yorum Gönder

0 Yorumlar