Sarbjit (Film)

Sarbjit, bünyeme ok gibi saplanan yazarken, başkalarına anlatırken bile gözlerimi dolduran filmlerden bir tanesi oldu.  Dün akşam izlediğim bu filmden sanırım etkisinden bir kaç gün çıkamayacağım. Film gerçek bir hikaye olduğu için izlerken farklı bir gözle izledim. Bir de filmin sonunda gerçek Sarbjit ve ailesinin fotoğraflarını görünce zihnimde film bolca bir yer işgal etti. Sarbjit ve ailesi ile birlikte kalbim çok kırıldı ve neredeyse her dakikasında nefes alamadım. Film izliyor gibi değil de sanki hayatımda olan insanların başına gelmiş bir olay gibi izledim. Empati kurarak izlediğim için de bu film, içimde yıkıntılara sebep oldu. Hayat dolu, ailesine bağlı bir adamın nasıl haksızlığa uğrayıp hayattan nasıl koparıldığı, haksızlığa karşı nasıl ailesi ile birlikte mücadele verdiğini izlemek beni çok üzdü. Film bana Dünya'nın, ülkelerin adalet sistemini sorgulattı. Cidden bu Dünya'nın adaleti adalet değil. İnsanlıktan, insan oğlundan yaptığı haksızlıklar için utanıyorum. Aslında bu filmi izlemeyi hiç düşünmüyordum. Sevmediğim bir kaç kadın oyuncudan biri olan Aishwarya Rai Bachchan başroldeydi. Dün akşam bir şeyler beni dürttü ve ön yargılarımı kenara bırakarak filmi izlemeye başladım. Şu an Aishwarya Rai Bachchan benim gözümde çok çok farklı yerlerde. Tüm o düşüncelerimde ki o kadın yıkıldı. Hatta bu film ile birlikte bir kaç filmini daha izlemek istediğimi fark ettim. Bu nasıl bir oyunculuktu, bu nasıl bir gerçekçilikti anlamadım. Ah! Randeep Hooda, asıl Sarbjit'e hayat veren seni nasıl unuturum hiç bilmiyorum. Yazımdan anlaşıldığı üzere filmi götüren iki isim vardı, Aishwarya Rai Bachchan ve Randeep Hooda. İkisi de o kadar gerçekçi ve iyi oynadılar ki resmen ağzı açık izledim. O mimikler, o beden dili, o kimya bambaşkaydı. Senarist iki kardeşin birbirine sevgi bağını çok iyi anlatmıştı ve oyuncular o kadar iyi oynamıştı ki film, nasıl başladı nasıl bitti onu bile anlamadım. Bu filmi izlemeyi es geçmeyin. Muhakkak bir zaman yaratıp izleyin.

Sarbjit

Tür: Biyografi, Dram, Aile
Yönetmen: Omung Kumar
Yapımcı: Vashu Bhagnani, Bhushan Kumar, Sandeep Singh, Omung Kumar, Deepshikha Deshmukh, Krishan Kumar, Jackky Bhagnani, Rajesh Singh
Senarist: Utkarshini Vashishtha, Rajesh Beri
Sinematografi: Kiran Deohans
Düzenleme:  Rajesh Pandey
Üretim Şirketi: Pooja Entertainment, T-Series, Legend Studios Pvt. Ltd
Ülke: Hindistan
Dil: Hintçe
Yayın tarihleri: 20 Mayıs 2016
Konu:
Dalbir ve Sarbjit birbirine bağlı iki kardeştir. Evliliğinde Dalbir bir  şanssızlık yaşar ve baba evine geri döner. Baba evinde ise Sarbjit, eşi ve iki kız çocuğu daha yaşamaktadır. Her şeye rağmen mutlu bir aile olmuşlardır. Bir gece içkili kafa ile Hindistan sınırından Pakistan sınırına geçer. Sarbjit ancak yaptığı yanlışı Pakistan güçlerinin yakalamasıyla anlar.  Sarbjit bombalı saldırıdan aranan teröristle isim benzerliğinden dolayı artık başı belaya girmiştir. Günlerce, aylarca, yıllarca sürecek bir işkenceye adım atmıştır.  Aylar sonra Sarbjit, tutulduğu yerden bir şekilde insaflı bir adamın yardımıyla ablası Dalbir'e mektup yollar. Ve sonu belli olmayan yıllarca sürecek  bir mücadele başlar.
Film, 1990-2013 yılları arasında geçen gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanmıştır.
Oyuncular: 
Aishwarya Rai Bachchan / Dalbir Kaur
Randeep Hooda / Sarbjit Singh
Richa Chaddha / Sukhpreet Kaur
Darshan Kumar / Awais Sheikh
Ankita Shrivastav / Poonam Kaur
Shiwani Saini  / Swapandeep Kaur
Ankur Bhatia / Baldev
Charanpreet Singh / Sanjay
Ram Murti Sharma /  Darji

***SPOİLER***
Capsler bana aittir üzerine adınızı yazmadan ve beni kaynak göstermeden kullanabilirsiniz. 
 ↓





















***
***
***
 ***

Yorum Gönder

0 Yorumlar